Στις 19 Ιουνίου του 2018 θα εκδικαστεί, τελικά, μετά από αναβολή, η υπόθεση που αφορούσε στις καταγγελίες από πλευράς των Φιλοζωικών Σωματείων της περιοχής για τις συνθήκες διαβίωσης στο Δημοτικό Καταφύγιο Κοζάνης και τη διαδικασία επανεντάξεων αδέσποτων ζώων. Το θέμα είχε λάβει πανελλαδικές διαστάσεις (είχαν δει το φως της δημοσιότητας δεκάδες εικόνες από το Δημοτικό Κυνοκομείο) όταν υπάλληλος του Κυνοκομείου ενημέρωσε το Φιλοζωικό Σωματεία της περιοχής για την κατάσταση που επικρατούσε εκεί ως προς την περίθαλψη των άρρωστων ζώων. Μάλιστα, ο ίδιος είχε καταθέσει στοιχεία στην Εισαγγελία Κοζάνης, ενώ τις κατηγορίες αυτές δεν άφησε αναπάντητες από πλευράς Δήμου και ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης με αποτέλεσμα και οι δύο πλευρές να καταλήξουν στη δικαστική οδό.

Σήμερα, Τρίτη 9/1/2018 στο εδώλιο βρέθηκαν, με την κατηγορία της «παράβασης αρ. 16 περ. α Ν.4039/12 κατ’ εξακολούθηση (δια παραλείψεως τελεσθείσα)» από το 2014 έως το 2016,  η τότε αρμόδια Αντιδήμαρχος Ελένη Τασοπούλου, αλλά και οι δύο κτηνίατροι που συνεργάζονταν με τον Δήμο Κοζάνης, ενώ παρόντα ήταν και τα μέλη του Φιλοζωικού Σωματείου Κοζάνης «Αγγίζωο» καθώς και εκπρόσωποι άλλων Φιλοζωικών Σωματείων και φιλόζωοι και φυσικά πολλοί μάρτυρες υπεράσπισης ένθεν και ένθεν των δύο πλευρών. Το παρόν επίσης έδωσαν τόσο ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, όσο και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, Αντιδήμαρχοι και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι.

Οι εκπρόσωποι του Φιλοζωικού Σωματείου ζήτησαν αναβολή λόγω κωλύματος του δικηγόρου τους να ασκήσει παράσταση πολιτικής αγωγής, αίτημα το οποίο και έκανε αποδεκτό η Έδρα.

Φυσικά, δεν πρόκειται για το μοναδικό δικαστήριο που θα μας απασχολεί για το συγκεκριμένο θέμα, καθώς έχουν υποβληθεί και μηνύσεις οι οποίες αναμένονται να εκδικαστούν εντός του έτους.

Τίνα Παπαντωνίου για το kozan.gr