Ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, Νικηφόρος Μανάδης για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων

11 Ιανουαρίου 2018
10:31

Ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, Νικηφόρος Μανάδης για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων:

5 σχόλια

  • δεν μπορεί να μην επισημανθεί ότι μία από τις πρώτες κινήσεις του κ. Ιερώνυμου, λίγες βδομάδες μετά την εκλογή του στη θέση του Αρχιεπισκόπου, ήταν να στείλει συγχαρητήρια επιστολή τον Απρίλιο του 2008 στον τότε πρωθυπουργό για τους «εύστοχους χειρισμούς» του στην υπόθεση και να δηλώσει τη συμπαράσταση της Εκκλησίας.

    Ο κ. Ιερώνυμος έστειλε παρόμοιες συγχαρητήριες επιστολές στην τότε υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη («εύχομαι όμοια αγαθά αποτελέσματα σε κάθε προσπάθειά σας»), αλλά και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργο Παπανδρέου, στον οποίο εξέφρασε την εκτίμησή του «για τις θέσεις του στην αντιμετώπιση του εθνικού θέματος», επισημαίνοντας ότι με τη στάση του ο τότε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέδειξε πως «αυτό που προέχει είναι η προώθηση θεμάτων μείζονος σημασίας» για τη χώρα.

    Σχολιάζοντας ο Μικροπολιτικός των «Νέων» εξηγεί ότι ο Αρχιεπίσκοπος συγχαίρει τον Παπανδρέου «γιατί, ως αντιπολιτευόμενος, απέφυγε τη μικροπολιτική» (10.4.2008). Είχε όμως ήδη εξαγγελθεί από τον Κ. Καραμανλή ότι η επίσημη ελληνική θέση είναι «ναι στη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, για όλες τις χρήσεις».

    Μάλιστα ο Τύπος της εποχής κατέγραφε ως δικαιωμένη την ψύχραιμη θέση του κ. Ιερώνυμου σε αντίθεση με τη στάση μητροπολιτών, όπως ο κ. Ανθιμος, ο οποίος είχε σπεύσει να οργανώσει -χωρίς επιτυχία- συλλαλητήρια. Τι άλλαξε από τότε, εκτός από το πολιτικό χρώμα της κυβέρνησης;

  • Ας μας εξηγησουν οι καλοι γειτονες αλλα και οι πολιτικοι μας οι απαραδεκτοι ολων των κομματων ανεξαρτητως χρωματος ποιος ο λογος και η επιμονη να συμπεριλαμβανεται ο ορος Μακεδονια. Αφου δεν υπαρχει λενε προβλημα κανενα για εμας γιατι υπαρχει γι αυτους;

    • Στην σημερινή ονομασία των Σκοπίων υπάρχει η λέξη Μακεδονία. Και αυτήν την ονομασία την έχουμε αποδεχτεί και εμείς σαν Ελλάδα στον Ο.Η.Ε

      • @Δημήτρης. Τεράστιο ψέμμα.Η Ελλάδα και ο ΟΗΕ εχουν αποδεχτεί προσωρινά κι οχι αμετάκλητα το πρωην γιουγκοσλαβική που αναφέρεται σ ένα κράτος που δεν υπαρχει πια και σε μια διοικητική ενότητα που υπήρχε τότε.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.