Ξύπνα Έλληνα . . . (Γράφει ο Αναστάσιος Γ. Καραλίγκας *)

17 Ιανουαρίου 2018
20:01

Ξύπνα Έλληνα, είναι καιρός να σηκωθείς από τον καναπέ κι απ` το πληκτρoλόγιο τoυ ιντερνετ. Αν δεν το κάνεις τώρα, μετά θα είναι αργά. Αν δεν ξεσηκωθείς τώρα, μετά δε θα υπάρχουν δικαιολογίες για ‘χαμένες πατρίδες’…
Ο Αλέξης Τσίπρας και οι σύντροφοί του που μας κυβερνάνε, παζαρεύουν έναν ΄΄έντιμο συμβιβασμό΄΄ (όπως τον παρουσιάζουν) με το γειτονικό κράτος των Σκοπίων. Αυτός ο συμβιβασμός, όμως, θα πρέπει σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό μας να περιέχει και το όνομα Μακεδονία!
Ήδη η κυβερνητική προπαγάνδα έπιασε δουλειά: προσπαθούν τα κυβερνητικά μέσα και οι πάσης φύσεως εντολοδόχοι δημοσιογράφοι της κυβέρνησης να μας πείσουν, ότι είναι προς το συμφέρον της πατρίδας μας να αποδεχτούμε τους Σκοπιανούς με μια σύνθετη ονομασία, αντί για σκέτη ‘Μακεδονία’. Ήδη τα πρώτα ονόματα είναι : “Νέα Μακεδονία”, “Βόρεια” και “Άνω Μακεδονία”.
Ως γνωστόν, στις 11 Ιανουαρίου, οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και ΠΓΔΜ συναντήθηκαν στη Θεσσαλονίκη. Τα παζάρια μεταξύ επίσημων κυβερνήσεων δεν είναι γνωστά στον ελληνικό λαό. Τα πληροφορήθηκαν, όμως, Αλβανοί δημοσιογράφοι. Τέτοιες διαπραγματεύσεις μπορούν, τέτοιες κάνουν οι συριζαίοι κυβερνώντες μας. Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας δυο χρόνια γελάνε μαζί τους. Κι εμείς κλαίμε…
Κι όμως, πριν περάσουν καν λίγες μέρες από τη διαρροή των ονομάτων και των διαπραγματεύσεων σε αλβανικές πηγές, έρχονται οι ίδιοι οι Σκοπιανοί αξιωματούχοι να μας κοροϊδέψουν στα μούτρα μας και να αποδείξουν πόσο επικίνδυνοι γείτονες είναι. Και ταυτόχρονα, πόσο αφελείς είναι οι πολιτικοί μας…
Συγκεκριμένα, λίγες μέρες μόλις μετά τη συνάντησή του με τον κ. Κοτζιά, ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων απαιτεί να αλλάξουμε όνομα εμείς οι Έλληνες, που ζούμε στην ιερή γη της Μακεδονίας !!! Ο Νίκολα Ντιμιτρόφ σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό TV21 αποθρασύνθηκε εντελώς, διεκδικώντας να συμφωνηθεί εκ μέρους της χώρας μας, ότι θα πρέπει να χρησιμοποιείται και για την πλευρά της Ελλάδας κάποιος προσδιορισμός (π.χ. «Ελληνική Μακεδονία») ώστε να μην έχει κανένα από τα δυο μέρη δικαιώματα αποκλειστικής χρήσης του όρου «Μακεδονία».
Ας διαβάσουμε καλά τι είπε, για να μη λέμε μετά δεν ξέραμε τι διαπραγματεύονταν οι συριζαίοι υπουργοί μας… : «Για την Ελλάδα είναι σημαντικό να έχει μια σαφή διάκριση μεταξύ της χώρας της «Μακεδονίας» και της ελληνικής περιοχής της Μακεδονίας, για εμάς είναι σημαντικό να εξαλειφθούν οποιεσδήποτε αμφιβολίες σχετικά με τα ζητήματα ταυτότητας. Πρέπει να βρούμε έναν αξιοπρεπή τρόπο να το εξηγήσουμε και να το επεξεργαστούμε. Η Μακεδονία δεν ανήκει αποκλειστικά στην Ελλάδα ή στην «Μακεδονία», διότι πρόκειται για μεγάλη γεωγραφική περιοχή και υπό την έννοια αυτή η πραγματική απάντηση στον αλυτρωτισμό είναι η αρχή της μη αποκλειστικότητας. Οι δυο πλευρές έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τον όρο, το όνομα και τα παράγωγα σε διαφορετικό πλαίσιο. Η αρχή της μη αποκλειστικότητας ή της μη μονοπώλησης είναι η έλλειψη του δικαιώματος να έχουμε αποκλειστική χρήση του όρου Μακεδονία, σαν Μακεδονία».
Καταλάβατε συμπατριώτες μου Έλληνες, σε τι επικίνδυνα μονοπάτια μας οδηγεί η κυβέρνηση Τσίπρα; Όχι μόνο διαπραγματεύονται (τρόπος του λέγειν) οι κυβερνώντες μας την παραχώρηση του ονόματος «Μακεδονία» στους Σκοπιανούς, αλλά, κι ακόμη χειρότερο, τους ενθαρρύνουν να αξιώνουν από εμάς να αρνηθούμε την ταυτότητά μας !
Ουσιαστικά ο κ. Ντιμιτρόφ ζητάει να υπάρξει χρήση του όρου «Μακεδονία» από την Ελλάδα και την ΠΓΔΜ επι ίσοις όροις, χωρίς αποκλειστικότητα και συνεπώς να υπάρξουν προσδιορισμοί και στις δυο πλευρές που θα καθιστούν διακριτές τις δυο περιοχές (Περιφέρεια Μακεδονίας, Αεροδρόμιο «Μακεδονία», Πανεπιστήμιο Μακεδονίας κ.ά. θα πρέπει να μετονομασθούν εφόσον υπάρξει τέτοια απόφαση).
Σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια βαδίζει η κυβέρνηση συριζανελ. Και συμπαρασύρει μαζί της ολόκληρο το ελληνικό έθνος. Ας αναλογιστούν οι κυβερνώντες μας τώρα το διακύβευμα, πριν φέρουν τον ελληνικό λαό προ τετελεσμένων γεγονότων. Τυχόν αναγνώριση των Σκοπιανών με ονομασία “Νέα Μακεδονία”, ή “Βόρεια Μακεδονία”, προφανέστατα θα ενθαρρύνει ακόμη περισσότερο την διαπραγματευτική τους ισχύ.
Με τη σύνθετη ονομασία τα Σκόπια θα είναι κράτος που θα λέγεται Μακεδονία και με την ελληνική υπογραφή. Ενώ η Ελλάδα απλώς θα έχει ένα γεωγραφικό διαμέρισμα με το όνομα Μακεδονία.
Έτσι σταδιακά οι Σκοπιανοί θα απαιτήσουν τη διαγραφή των ελληνικών ονομασιών. Ο Ντιμιτρόφ ήδη το δήλωσε δημόσια… Κι ακόμη χειρότερα, εγώ που γεννήθηκα στην Κοζάνη και ζω στην Θεσσαλονίκη, πώς θα ονομάζομαι, για να ξεχωρίζω από το γειτονικό κράτος με τη σύνθετη ονομασία ; Παλαιομακεδόνας ; Νοτιομακεδόνας ; Κατωμακεδόνας ;
Σε κάθε περίπτωση, προκαλεί πολλά ερωτηματικά η βιασύνη της κυβέρνησης συριζανελ να ‘κλείσει’ το θέμα της ονομασίας των γειτόνων μας. Ήδη στο γειτονικό κράτος υπάρχει ορατό το ενδεχόμενο διαμελισμού, αφού οι Αλβανόφωνοι έχουν ήδη αποκτήσει την εξουσία και φυσικά δεν αισθάνονται «Μακεδόνες» το έθνος.
Από την στιγμή που οι γείτονες επιθυμούν σφοδρά να ενταχθούν σε Ευρωπαϊκή Ένωση και ΝΑΤΟ, αυτοί θα έπρεπε να είναι αναγκασμένοι να οδηγηθούν σε συμβιβασμό, κι όχι εμείς, αφού η ένταξή τους στους δυο αυτούς οργανισμούς εξαρτάται από την συναίνεση της Ελλάδας.
Κι όμως, υπάρχει το αξιοπερίεργο: αντί να οδηγείται σε συμβιβασμό το αδύναμο διαπραγματευτικό μέρος (τα Σκόπια), να προβάλλει αξιώσεις έναντι του ισχυρότερου (Ελλάδα). Προφανώς οι Σκοπιανοί είδαν πώς μας συμπεριφέρεται ο σουλτάνος Ερντογάν και πήραν θάρρος… Και σίγουρα έχουν αξιολογήσει κατάλληλα τις διαπραγματευτικές ικανότητες των συριζαίων εξουσιαστών μας…
Γι` αυτό Έλληνες, ξυπνάτε… Εάν υποχωρήσουμε τώρα για την Μακεδονία μας, θα ακολουθήσει η Θράκη… Οι Τούρκοι ήδη έχουν ξεσαλώσει και ζητάνε αλλαγή της Συνθήκης της Λωζάννης. Μέχρι και οι Αλβανοί θα διεκδικήσουν τα Γιάννενα και την Άρτα…
Τα μνημόνια ήδη κατέστρεψαν τις ζωές μας και την αξιοπρέπειά μας. Αν υποχωρήσουμε όμως, τώρα, στο θέμα της Μακεδονίας, θα το μετανιώσουμε σύντομα πικρά… Κανένας εφησυχασμός και καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση! Ήρθε η ώρα για την Μακεδονία μας !

* Ο κ. Καραλίγκας είναι Δικηγόρος παρ` Αρείω Πάγω. Κατάγεται από την Κοζάνη, ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη

12 σχόλια

  • ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ για την πληρότητα του άρθρου.

    1. PROTOTHEMA Θέμος Αναστασιάδης 14/01/2018
    Αν δεν έχει σημασία μια απλή ονομασία, τότε γιατί γίνεται τόσος χαμός όταν ο Ερντογάν και τα εγχώρια γιουσουφάκια μιλάνε για ΤΟΥΡΚΙΚΗ μειονότητα στη Θράκη και όχι για ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ; Μα προφανώς γιατί ένα όνομα υποδηλώνει και κρύβει πολλά άλλα.
    Για να ’χουμε καλό ρώτημα, κύριε διεθνή «παιχτούρα» του Μαξίμου, σε κάθε διαπραγμάτευση -αν το δεχτούμε, έτσι κουβέντα να γίνεται-, υποτίθεται ότι κάτι δίνεις και κάτι παίρνεις!
    Η Ελλάδα σε τι ακριβώς θα ωφεληθεί, τι θα κερδίσει.

    2. Σ. Καργάκος: Συνέντευξη στη Μαρία Γιαχνάκη youtube.com/watch?time_continue=2&v=ktkkdUMXSbg Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2018

    Ο ιστορικός με άριστη γνώση της ιστορίας και των γεγονότων της πατρίδος μας τεκμηριώνει το γιατί επιζητούν τον τεμαχισμό της Ελλάδας, τονίζοντας ότι η αμοιβή της προδοσίας έχει αυξηθεί από την εποχή του Ιούδα και ότι οι Έλληνες την προδοσία την έχουμε στο αίμα μας.

  • Μπράβο Τάσο οι συμμαθητές στο 1ο Λύκειο και οι συμπατριώτες σου , είμαστε υπερήφανοι για εσένα ! Είσαι πατριωτική φωνή λογικής!

  • Φίλε Τάσο δεν θα μπορούσα να διαφωνήσω κατ’ελάχιστον σε όσα γράφεις.Δυστυχώς για την χώρα μας, αυτό το μείζον Εθνικό θέμα το έχουμε εναποθέσει σε μία “πολιτικά transexual” συγκυβέρνηση απαίδευτων καταληψιών – ψεκασμένων θρασύδειλων.Και απέναντι μας έχουμε για να “διαπραγματευτούμε” μία υποτίθεται “διαλακτική” κυβέρνηση, της οποίας ο υπουργός εξωτερικών (Ντιμιτρόφ) με απίστευτο θράσσος δηλώσε σήμερα σε συνέντευξη του ότι: “όποια και αν θα είναι η λύση στο θέμα του ονόματος δεν τίθεται επουδενί αλλαγή στην στάση μας στο θέμα της “Μακεδονικής” μας ταυτότητας”.Τί καθόμαστε και συζητάμε δηλαδή;Οι άνθρωποι έχουν αποθρασυνθεί εντελώς και απλά περιμένουν να τελειώνει το “τυπικό” κατ’αυτούς θέμα του ονόματος και απλά μετά να εισέλθουν στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ.Και “Vardarska Republika” να ονομασθούν, αν δεν υπάρξει μία συνολική λύση πακέτο με την οποία όχι απλώς μόνο θα απαληφθεί ο όρος “Μακεδονία” από την ονομασία τους, αλλά συγχρόνως θα ακυρωθεί και ο “Μακεδονισμός” τους, δεν θα ξεμπερδέψουμε ποτέ.Δηλαδή: να αλλάξουν βασικά εδάφια στο πρώτο άρθρο του συντάγματος τους όπου ομιλούν περί “προστασίας των Μακεδόνων έξω από τα τωρινά σύνορα”, να αλλάξουν τα σχολικά τους βιβλία στα οποία ομιλούν περί “διαμελισμένης Μακεδονίας με την συνθήκη του Βουκουρεστίου του 1913”, να μην ξανατυπώσουν χάρτες με τα σύνορα της χώρας τους ώς τον Όλυμπο και φυσικά να ξηλώσουν όλες τις απόδημες οργανώσεις τους σε Καναδά και Αυστραλία, οι οποίες είναι η κύρια πηγή του αλυτρωτισμού τους. Και αν αυτά δεν είναι εφικτά και δεν θα βρεθεί ποτέ λύση, ε… τότε ας μην βρεθεί ποτέ λύση.Χάνουμε τίποτα ως Κράτος με το να μην ερχόμαστε σε συμφωνία μαζί τους; Ότι οικονομικές συναλλαγές είχαμε ώς τώρα μαζί τους, το αυτό και θα συνεχίσει να συμβαίνει.Αυτοί θα έρχονται στις παραλίες μας το καλοκαίρι και θα γεμίζουν τα ταμεία των τουριστικών επιχειρήσεων στην Βόρεια Ελλάδα και εμείς θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στο Αλβανικό κομμάτι της χώρας τους.Όσο για τους συμμάχους μας Αμερικάνους, οι οποίοι έχουν λυσσάξει να τους εντάξουν στο ΝΑΤΟ και μας έχουν πρήξει στην κυριολεξία, δεν βλέπω τί χειρότερο μπορούν να μας προκαλέσουν από την περιδίνιση στην οποία ήδη βρίσκεται η χώρα μας σε κάθε επίπεδο, είτε οικονομικό, είτε κοινωνικό, είτε Εθνικό.

  • H ΜΗ λύση είναι χίλιες φορές προτιμότερη από μία κακή λύση*/άτιμο συμβιβασμό.

    *Εννοείται ότι τυχόν υπογραφή/συναίνεση της Ελλάδος σε σύνθετη ονομασία με τον όρο Μακεδονία, ακόμη κι αν δινόταν διαφορετικό περιεχόμενο στην σημασία του όρου (τάχα μόνο με γεωγραφική σημασία) από πλευράς Ελλάδος, δεν θα επέλυε απολύτως τίποτε. Απεναντίας, θα ήταν προδοσία, θα ισοδυναμούσε με προσυπογραφή των ισχυρισμών των σφετεριστών και θα περιέπλεκε τα πράγματα, θα τα επιδείνωνε εις βάρος μας, και μάλιστα εις βάθος χρόνου. Μακρυά και αλάργα από κάθε σύνθετη ονομασία με τον όρο Μακεδονία λοιπόν, σε οποιαδήποτε γλώσσα. Ακόμη πληρώνουμε την απερισκεψία του αμπετσεντάρ στο Σκοπιανό καθώς και τις συνθήκες Ζυρίχης-Λονδίνου στο Κυπριακό.

  • Ας μην παραβλέπουμε ότι τόσα χρόνια η ελληνική διπλωματία εμποδίζει τη FYROM να ενταχθεί στην ΕΕ. Τα κεκτημένα της ελληνικής πλευράς δεν πρέπει να χαθούν λόγω της γνωστής στρατηγικής του “διαίρει και βασίλευε”. Η ελληνική πλευρά πρέπει να ακολουθεί μια κοινή γραμμή επί του θέματος. Οι αποσταθεροποιητικές κινήσεις στην περιοχή μας με μια ουδέτερη Βουλγαρία, θα ζημιώσουν τη χώρα μας, η οποία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τόσα πολλά μέτωπα (Αιγαίο, Μακεδονία, Ήπειρο). Αν πάλι ισχύει η θεωρία του καπιταλισμού και της εξάρτησης, να ετοιμαστούμε να βιώσουμε ντροπιαστικά ιστορικά γεγονότα πρωτίστως ως Μακεδόνες και έπειτα ως πατριώτες Έλληνες, διότι θα οφέλη θα τα καρπωθεί όχι ολόκληρη η χώρα αλλά μόνο η πολιτική μας ελίτ που θέλει να κρατήσει την καρέκλα της. Αν αντισταθεί η τελευταία, τότε θα δούμε αλλαγές σε πολιτικά πρόσωπα, προκειμένου να βρεθούν τα κατάλληλα που θα τους “κάνουν τη δουλειά”.

  • τα Σκοπια καίγονται για το ΝΑΙ της Ελλαδας…
    τα υπολοιπα ναι είναι αχρηστα…
    το δικο μας ΝΑι εχει αξια…
    μετα όμως δεν εχει γυρισμο…

  • Resalto 20-3-17
    Μπαίνουμε σε μια περίοδο σεισμικών κοινωνικών και πολιτικών εξελίξεων, σε μια περίοδο κινηματικής αφύπνισης και αγωνιστικών εκρήξεων και η «αριστερά» προσπαθεί, εναγωνίως, να διασώσει την Παγκοσμιοποίηση, τους μηχανισμούς της και το πολιτικό της κατεστημένο, με το τέχνασμα της δαιμονοποίησης των «εθνο-προστατευτιστών» και με τη συκοφάντηση των λαϊκών ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΝ…
    Γι αυτό αυτή η «αριστερά», σ’ αυτή τη νέα αγωνιστική πλημμυρίδα, θα έχει την ίδια τύχη με τους παγκοσμιοποιητές: Θα βρεθεί κι αυτή στα απόβλητα της Ιστορίας…

  • Γειά σου Τάσο! Όλοι στο συλλαλητήριο για την μια και μοναδική Μακεδονία μας. Μπράβο για το άρθρο.Παντα ευαίσθητος με εθνικά θέματα…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.