Σήμερα, Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 14:00 θα γίνει το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

Κάποιοι το χαρακτηρίζουν έκφραση σωβινισμού και άλλοι προσπαθούν να το υποβαθμίσουν, έως να το απαξιώσουν.

Η λαϊκή μας σοφία λέει πως η καλή γειτονία είναι πολύτιμη και έτσι είναι.

Την απάντηση την έδωσαν πολίτες της FYROM, οι οποίοι διεκδικούν και τη … Θεσσαλονίκη.

Για το λόγο αυτό, θα πρέπει όλοι να περιφρουρήσουμε την τάξη από ενδεχόμενα προβοκάτσια και την αποφυγή κορωνών και εκδηλώσεων υπερβολής. Είναι ζητούμενο για να ενισχύσουμε το διακύβευμα των επιχειρημάτων, την αλήθεια των προθέσεών μας και την αφύπνιση της διεθνούς κοινής γνώμης.

“Επώνυμοι” και ανώνυμοι στην Πατρίδα μας, ίσως, προς εξιλέωση λαθών του παρελθόντος και μη γνωρίζοντας την ιστορία και την ανθρωπογεωγραφία της περιοχής, με έκρηξη μεγαλοψυχίας προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τον Ελληνικό Λαό. Προτείνουν επιπόλαιους συμβιβασμούς, προς χάριν της ευημερίας και του ωχαδερφισμού, αγνοώντας τους ποταμούς αίματος των Κρητών, των Παλαιοελλαδιτών και των Γηγενών για την ελευθερία αυτού του τόπου.

Επίσης, αγνοούν σχετικό υπόμνημα Ακαδημαϊκών, ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών, μεταξύ αυτών ο Νομπελίστας ποιητής μας Οδυσσέας Ελύτης, η Ελένη Γλύκαντζη Αρβελέρ και πολύ άλλοι, οι οποίοι δήλωσαν, το 1993, προς τη Διεθνή Κοινότητα “η Μακεδονία μας είναι η ψυχή μας”.

Η εξεύρεση λύσης είναι όσο ποτέ άλλοτε απαραίτητη. Οι εκατέρωθεν, πιστεύω, προσπάθειες καλής θελήσεως για εξεύρεση συναινετικής λύσης είναι προς το συμφέρον και των δύο Λαών. Μιας λύσης βασισμένης στην ειλικρίνεια, την αξιοπιστία και την αμοιβαία εμπιστοσύνη, χωρίς αλυτρωτισμούς και καπηλεία της ιστορικής αλήθειας.

Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ αποτελούν το διακαή πόθο των γειτόνων μας και τα ισχυρά διαπραγματευτικά μας χαρτιά. Η αποδυνάμωση ή η απώλειά τους θα αποτελέσει ολέθριο λάθος, παγίωση των σημερινών θέσεων και ανεξέλεγκτη έξαρση του αλυτρωτισμού στη γείτονα χώρα.

Οι περίεργες “κωλοτούμπες” θεσμικών, η ένοχη σιωπή και η ανεξήγητη μεγαλοψυχία άλλων με δηλώσεις που υπερβαίνουν, ακόμη, και τα εσκαμμένα με άκομψο και προκλητικό τρόπο, θα αποτιμηθούν δεόντως από τους ιστορικούς του μέλλοντος.

Οι πολιτικές αποφάσεις στην Πατρίδα μας με την αναποφασιστικότητα, τη μυστικότητα, το πέπλο της περιρρέουσας αίσθησης εξωτερικών πιέσεων και παρεμβάσεων και την έλλειψη εθνικής ομοψυχίας πληγώνει αφόρητα τον πατριωτισμό του Ελληνικού Λαού.

Τα εθνικά μας θέματα απαιτούν εθνική ομοψυχία. Ο Ελληνικός Λαός με τις θυσίες, τους ποταμούς αίματος και την απεριόριστη αγάπη του στην Πατρίδα είναι ο συνδετικός κρίκος και ο μεγαλύτερος εγγυητής της.

Σήμερα, είναι μια ξεχωριστή ημέρα. Είναι η ημέρα του Ελληνικού Λαού. Είναι μια ημέρα γιορτής, αφιερωμένη στην καλή γειτονία. Τη γειτονία χωρίς σκιές, χωρίς φόβο, χωρίς αλυτρωτισμούς με καθαρά μηνύματα και πολλούς αποδέκτες.

Δεν βαπτίζουμε, αλλά φρεσκάρουμε την ιστορική μνήμη όλων. Δηλώνουμε την παρουσία μας ενάντια στους αλυτρωτισμούς και τις αμφισβητήσεις.

Η γενέτειρα Γη των Μακεδόνων, η Πατρίδα του Φιλίππου, του Αριστοτέλη, του Μεγάλου Αλέξανδρου, που μετέφερε στα πέρατα του κόσμου την Ελληνική Παιδεία, διεκδικεί την ιστορία της, το σεβασμό και την αξιοπρέπειά της.

Σήμερα, Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 14:00, θα δοθεί η ευκαιρία στο καθένα μας, που θα παραβρεθεί, να υποστηρίζει στο μέλλον περήφανα “ήμουν και εγώ εκεί”.

Καλή Αντάμωση.