Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το 2ο σεμινάριο χορού και λαογραφίας που οργάνωσε ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Κοζάνης ¨Η Κόζιανη¨ – Συμμετείχαν περισσότεροι από 60 σύνεδροι (40 φωτογραφίες)

22 Ιανουαρίου 2018
08:57
Κανένα σχόλιο

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το 2ο σεμινάριο χορού και λαογραφίας που οργάνωσε ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Κοζάνης ¨Η Κόζιανη¨, το Σαββατοκύριακο 20-21 Ιανουαρίου 2018 στο Λιάπειο Αθλητικό Κέντρο στα Κοίλα Κοζάνης.

Εξήντα και πλέον σύνεδροι μαζεύτηκαν από όλα τα μέρη της Ελλάδας για να διδαχτούν χορούς από τις περιοχές, της Κέρκυρας, των Επτανήσων, της Χαλκιδικής, των Σερρών, της Δράμας, των Σαρακατσάνων και της Εορδαίας.

Άψογοι και πολύ καταρτισμένοι οι εισηγητές, Δημήτρης και Μαριλένα Κάντα από την Κέρκυρα, Ομηριάδης Αλέξανδρος από τις Σέρρες, Γκίκας Δήμος Από την Καβάλα, Λέλεκας Ανδρέας από την Χαλκιδική και Στογιάννης Λεωνίδας από τον Σύλλογο Κόζιανη.

Παράλληλα στο χώρο του σεμιναρίου λειτουργούσε και μία πολύ καλή έκθεση παραδοσιακών φορεσιών από το εργαστήρι παραδοσιακών φορεσιών της Κας Βρεττά Πελαγίας από τη Σκύδρα.

Το βράδυ στο γλέντι του σεμιναρίου που συνέπεσε και με την κοπή της βασιλόπιτας του συλλόγου Κόζιανη, μοναδική νότα και χρώμα έδωσαν οι μουσικοί της ορχήστρας μας Σκορδίλης Σπύρος, Σουπιώνης Κων/νος και Καρύδης Θεόδωρος από την Κέρκυρα, Μπούσιος Νίκος από τις Σέρρες, Ματθαίου Γιώργος από την Θεσ/νίκη, Τσαγανός Βαγγέλης από τη Θεσσαλονίκη, Καρβουνάρης Πασχάλης από τη Νάουσα και Νίκος Χρόνης από την Κοζάνη.

Στο γλέντι μας παραβρέθηκαν εκτός από τους συμμετέχοντες στο σεμινάριο, μια μεγάλη αποστολή από την Γαλάτιστα Χαλκιδικής, πολλοί φίλοι του συλλόγου από διάφορα μέρη της Βόρειας Ελλάδας και τα μέλη και οι φίλοι του συλλόγου Κόζιανη.

Από πλευράς τοπικής αυτοδιοίκησης παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών κος Ηλίας Κάτανας, ο Πρόεδρος του ΟΑΠΝ του Δήμου Κοζάνης κος Ιωαννίδης Γιάννης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κος Ιωαννίδης Κυριάκος και ο κος Μαρκόπουλος Δημήτρης και οι πολιτευτές Στάθης Κωνσταντινίδης της Ν.Δ και Γκουντιός Γιάννης των ΑΝΕΛ.

Τελειώνοντας να πούμε ότι ήταν ένα πολύ γεμάτο και ποιοτικό διήμερο τέτοιο που καταξιώνει όλο και περισσότερο τον σύλλογο Κόζιανη στο πολιτιστικό στερέωμα. Ενός σύλλόγου, μιας ομάδας, μιας παρέας οι οποίοι έχουν «σηκώσει τον πήχη πολύ ψηλά», αλλά τους ανοίγει η όρεξη συνεχώς για καλύτερα και περισσότερα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.