Ανακοίνωση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης με αφορμή το επαναληπτικό 35ο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Νομού Κοζάνης: “θα προσπαθήσουν για άλλη μία φορά να νομιμοποιήσουν δεκάδες αντιπροσώπους από σωματεία φαντάσματα”

22 Ιανουαρίου 2018
19:39
Κανένα σχόλιο

Με αφορμή το επαναληπτικό 35ο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Νομού Κοζάνης, οι παρατάξεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, ΑΚΕ, θα προσπαθήσουν για άλλη μία φορά να νομιμοποιήσουν δεκάδες αντιπροσώπους από σωματεία φαντάσματα. Η νέα τους εφόρμηση για τον εκφυλισμό του Εργατικού Κέντρου Νομού Κοζάνης γίνεται δυνατή λόγω της στήριξης που τις παρείχε η δήθεν ανεξάρτητη και τυφλή δικαιοσύνη που ακύρωσε τα αποτελέσματα του 35ου Συνεδρίου. Αποτελέσματα που ούτως ή άλλως δεν ήταν προς το συμφέρον της εργατικής τάξης της περιοχής καθώς οι παραπάνω παρατάξεις συγκέντρωναν την πλειοψηφία μέσα από διαδικασίες νόθες, χωρίς να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, παρά τα όποια εμπόδια μπήκαν στον ολοκληρωτικό εκφυλισμό του Εργατικού Κέντρου Νομού Κοζάνης.

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης καλεί όλους εργαζόμενους από τον κλάδο του εμπορίου και τους άνεργους τη μέρα διεξαγωγής του συνεδρίου τη Κυριακή 28 Γενάρη 2018 με τη παρουσία τους, μαζί με τους εργαζόμενους από τους άλλους κλάδους, να εμποδίσουν τη νέα προσπάθεια νομιμοποίησης νόθων αντιπροσώπων.

Όλη αυτή η προσπάθεια των παρατάξεων του εργοδοτικού συνδικαλισμού ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ-ΑΚΕ, εντάσσεται στο στόχο των κυβερνήσεων και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων να υπάρξει σιωπή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς. Θέλουν οι εργαζόμενοι, παντού σε όλους τους κλάδους, να δουλεύουν όπως βολεύει τον κάθε εργοδότη χωρίς να έχουν το δικαίωμα να αντιδρούν και να οργανώνουν τον αγώνα τους. Επιδιώκουν οι εργαζόμενοι στο εμπόριο που δουλεύουν με μισθούς των 300-400 ευρώ, με εξαντλητικά ωράρια, μέσα από μορφές όπως η «Black Friday», οι «λευκές νύχτες», η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας κλπ να σκύβουν το κεφάλι, να λένε ευχαριστώ και να μη βγάζουν άχνα.

Καλούμε τους εμποροϋπαλλήλους, παλιούς και νέους, «μόνιμους» ή εποχιακούς να σηκώσουν το κεφάλι, να οργανωθούν στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και να εμποδίσουν την προσπάθεια να περάσουν οι στόχοι των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων για δουλειά χωρίς κανένα δικαίωμα και χωρίς το δικαίωμα να αντιδρούν και να διεκδικούν.

Οι παρατάξεις αυτές είναι οι δυνάμεις που δε βγάζουν άχνα για την απληρωσιά στους χώρους δουλειάς, είναι αυτοί που στις απεργίες που προκηρύσσονται δεν κάνουν τίποτε για να έχουν επιτυχία. Είναι αυτοί που στο πρόσφατο νομοθετικό έκτρωμα της κυβέρνησης που ουσιαστικά καταργεί το δικαίωμα στην απεργία δεν βγάλαν άχνα. Τέτοιες πλειοψηφίες στο Εργατικό Κέντρο και γενικά στο εργατικό κίνημα δεν τις έχουμε ανάγκη. Οι εργαζόμενοι πρέπει να τις ξεριζώσουμε από το εργατικό κίνημα και να πάρουμε την υπόθεση της οργάνωσης του αγώνα για δουλειά και ζωή με δικαιώματα στα χέρια μας.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.