Άρθρο από Ρ. Μακρή & Ε. Παναγιωτίδου: «Τα ψέματα της Περιφερειακής Αρχής για το υποτιθέμενο Ειδικό Τιμολόγιο ρεύματος στην Δυτική Μακεδονία»

23 Ιανουαρίου 2018
14:48

Η δήθεν θέσπιση ειδικού τιμολογίου ρεύματος για την Δυτική Μακεδονία, για την οποία ακολούθησαν πανηγυρισμοί της Περιφερειακής Αρχής, δεν είναι τίποτα άλλο παρά η συνηθισμένη τακτική παραπλάνησης των πολιτών από το επικείμενο ξεπούλημα των σταθμών και των ορυχείων της περιοχής μας.

Η εισαγόμενη τιμολογιακή πολιτική δεν έχει καμία σχέση με το ειδικό τιμολόγιο που μας έταξαν για τους εξής λόγους:

  1. Η θέσπιση του πραγματοποιήθηκε με τροπολογία, η οποία δεν προβλέπει τίποτα απολύτως για την τρόπο υλοποίησης του μέτρου. Ορίζεται ότι, οι λεπτομέρειες εφαρμογής του, τα κριτήρια, οι δικαιούχοι και το ποσό της “ελάφρυνσης” θα καθοριστούν με υπουργικές αποφάσεις. Η τακτική μη εφαρμογής διατάξεων νόμων, που εξαρτώνται από την έκδοση απροσδιορίστου αριθμού υπουργικών αποφάσεων και εγκυκλίων είναι γνωστή στο κοινοβουλευτικό σύστημα.

2. Το εν λόγω μέτρο είναι προσωρινό με διάρκεια ενός έτους. Μετά την παρέλευση του ως άνω χρονικού διαστήματος, η ισχύς του θα παύσει αυτοδικαίως και η συνέχισή του θα επίκειται στην εκάστοτε κυβερνητική βούληση.

Επομένως, δεν πρόκειται για ειδικό τιμολόγιο, αλλά για ένα έκτακτο, πρόχειρο και προσωρινό μέτρο, όπου μέχρι να καθοριστούν οι λεπτομέρειες εφαρμογής του, θα παρέλθει ο χρόνος ισχύος του.

  1. Τα 42 ευρώ, είναι η μέγιστη ενίσχυση που προβλέπεται στην τροπολογία, επομένως η ελάφρυνση θα είναι πολύ χαμηλότερη για πολλά από τα νοικοκυριά της Δυτικής Μακεδονίας.

Το ειδικό τιμολόγιο, δηλαδή, δεν αφορά όλους τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας, αφού θα υπάρξουν ειδικά κριτήρια εφαρμογής του, όπως συμβαίνει με τα επιδόματα.

Πρόκειται επομένως, για μια επιλεκτική παροχή, και όχι για αντισταθμιστικό μέτρο, ενώ οι επιχειρήσεις εξαιρούνται από την εφαρμογή του.

Η πώληση των σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και των ορυχείων της περιοχής μας, είναι γεγονός.

Οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας, γνωρίζουν ότι η “αποεπένδυση” είναι ξεπούλημα του ορυκτού μας πλούτου και ότι η περιφερειακή αρχή με πλήρη συνείδηση συγκάλυψε και συνέργησε στο ξεπούλημα της Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο δεν γίνεται λιγότερο εκκωφαντικό με ημίμετρα αμφιβόλου εφαρμογής.

Ραχήλ Μακρή 

Οικονομολόγος (MSc in Banking) – Πρώην Βουλευτής

Επικεφαλής του Μετώπου Νίκης

Ελισσάβετ Παναγιωτίδου

Δικηγόρος – ΜΔΕ Δίκαιο της Ενέργειας- Πρ. Αντιπεριφερειάρχης –

Ανεξάρτητη Περιφερειακή Σύμβουλος ΠΔΜ

16 σχόλια

  • καλος η κακος εχουν απόλυτο δικιο .Τελικά ενώ ολοι ξέρουμε απο εδω και περα τη μας περιμένει το απίστευτο ειναι πως δεν κάνουμε κατι να το ανατρέψουμε.

    • Στο τσαφ πρόλαβε και δεν κάηκε από τον πρωταθλητή της κωλοτούμπας. Θα καιγόταν πολιτικά. Ευτυχώς έφυγε με καθαρό το μέτωπο.

      • ΡΑΧΗΛ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕΣ ΒΡΕ? ΟΛΑ ΚΑΛΑ? ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ? ΑΛΛΑΞΕ ΠΛΕΥΡΟ. ΧΕΧΕ ΑΚΟΥ ΝΑ ΔΕΙΣ ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΞΑΦΝΙΚΑ. ΒΡΕ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ..ΠΟΥ ΠΑΜΕ

        • Με αυτούς πο έχουμε στο τιμόνι στα βράχια πάμε! Μακάρι να βγει περιφερειάρχης μπας και γλιτώσουμε.Δε σε καταλάβαμε καθόλου πως είσαι ο ίδιος με άλλο ψευδώνυμο….

    • Κι όμως η Ραχήλ αποδείχτηκε ανδρακι με πολλά κιλά παντελόνια ήρθε στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ τελευταία στιγμή και οι πολίτες την τίμησαν στην πρώτη θέση……

    • Τι να πρωτοζηλέψει κανείς; Τις απευθείας αναθέσεις, τις επιταγές, το ξεπούλημα της ΔΕΗ, την ανυπαρξία έργου, την κατάντια των νοσοκομείων με τις τραγικές ελείψεις σε προσωπικό ή τις υποσχέσεις που έμειναν στα λόγια;

      • Παραιτηθηκαν; Απο που; Η Ραχηλ εφυγε απο τον ΣΥΡΙΖΑ αλλα δεν παραιτηθηκε απο βουλευτης κ η Παναγιωτιδου εληξε η θητεια της ως αντιπεριφερειαρχης (2.5 χρονια λεει ο νομος) και επειτα απο 2 μερες θυμηθηκε οτι διαφωνει με τον Περιφερειαρχη κ ανεξαρτητοποιηθηκε..
        Μν μας δουλευετε κιολας

        • Σε αντίθεση με κάποιους που από αντιμνημονιακοί έγιναν σύριζα κόκκαλο για την καρέκλα και έκαναν τεράστια κωλοτούμπα. Συνεχώς θα έρχεσαι στα λόγια μου, γιατί το ξεπούλημα της ΔΕΗ θα το πληρώσετε πολύ ακριβά! Ντροπή και αίσχος. Μόνο λόγια και τα νοσοκομεία να υπολειτουργούν με τεράστιες ελλείψεις προσωπικού.

  • 1. Η υλοποίηση είναι δεδομένη. Βασικά μαθήματα γνώσης της κοινοβουλευτικής διαδικασίας.
    2. Το μέτρο είναι προσωρινό με διαβεβαίωση ανανέωσης. Όταν θα έρθει η Ραχήλ με την Παναγιωτίδου μπορούν να μην το ανανεώσουν.
    Επομένως κούκος μπούφος.
    Τα 42 ευρώ, είναι η μέγιστη ενίσχυση (οι κυρίες ζούν σε μεζονέτες άνω των 300 τ.μ)
    Πρόκειται επομένως, για άθλιο μέτρο που αφορά την πλειοψηφία της πλέμπας.
    Η Δυτική Μακεδονία γνωρίζει ότι πλέον με τις εφάνταστες κυρίες ναδα…. και ναδα και ναδα…

    • Άσε τα δεδομένα γιατί από λόγια χορτάσαμε. Περίμενε να δούμς με ποιά κριτίρια και σε ποιούς θα δοθεί και μετά εδώ είμαστε να τα πούμε. Η Δυτική Μακεδονία έχει χορτάσει από υποσχέσεις που δεν υλοποιήθηκαν ποτέ, όπως η μη πώληση της ΔΕΗ που βροντοφώναζε ο ακατανόμαστος….

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.