Η ανάγκη πρόσδεσης του εργατικού κινήματος στις επιδιώξεις των εργοδοτών και των εκάστοτε κυβερνήσεων, η σιγή ιχθύος που θέλουν να επιβάλουν μπροστά στα νέα αντεργατικά μέτρα, (αφού δεν κούνησαν το δάχτυλο τους μπροστά στο χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας και τα μέτρα της 3ης αξιολόγησης) οδήγησε στην εκφυλιστική κατάσταση στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης.

Επι 10 μήνες οι παρατάξεις ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, ΑΚΕ μετέτρεψαν το Εργατικό Κέντρο σε δικαστική αίθουσα με σκοπό να νομιμοποιήσουν το όργιο νοθείας του προηγούμενου διαστήματος.

Αυτό ήρθε να επιβεβαιώσει και η συνεδρίαση του διορισμένου απο τη δικαιοσύνη Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου στις 26/1/2018 όπου νομιμοποιήθηκαν αντιπρόσωποι απο σωματεία που υπάρχουν στοιχεία καραμπινάτης νοθείας.

Οι εργαζόμενοι στον κλάδο της ενέργειας εχουμε μεγάλη ευθύνη για να αναστρέψουμε αυτήν την εκφυλιστική κατάσταση. Ο πιο μαζικός κλάδος εργαζομένων δεν πρέπει να επιτρέψει αυτήν την κατάντια. Μόνος δρόμος για να αποτελέσουν τα δευτεροβάθμια όργανα του εργατικού κινήματος κάστρα αντίστασης και υπεράσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων και όχι φερέφωνα της εργοδοσίας και του κράτους είναι η μαζική συμμετοχή στα σωματεία, η συμπόρευση με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Πτολεμαΐδα 26/1/2018