Μεγάλη ήταν η έκπληξη αλλά και η απογοήτευση μας, όταν αποκλείστηκε η συμμετοχή Ποντιακού Συλλόγου της Θεσσαλονίκης από τα δρώμενα της αποκριάς, κατόπιν παρέμβασης ορισμένων εκπροσώπων των Ποντιακών Συλλόγων της Κοζάνης.

Ο σύλλογος μας μετά τη συναίνεση του Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Κοζάνης, κάλεσε την Ένωση Ποντίων Πολίχνης να συμμετέχει με το χορευτικό τμήμα του και να ενταχθεί στο Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Τετάρτης 14/2/2018, ημέρα που θα εμφανιστούν και τα χορευτικά των Ποντιακών Συλλόγων Κοζάνης. Παρ όλο που η παρουσίαση του προγράμματος της Ένωσης Ποντίων Πολίχνης θα ήταν ανεξάρτητη από την παρουσίαση των τοπικών συλλόγων, εκπρόσωποι αυτών αντέδρασαν έντονα θέτοντας βέτο, με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό και την ακύρωση της πρόσκλησης της Ένωσης Ποντίων Πολίχνης.

Η άρνηση αυτή εξέθεσε τόσο το σύλλογό μας, όσο και όλους τους Ποντιακούς συλλόγους της πόλης μας απέναντι στο σύλλογο Πολίχνης, αλλά κα σε συλλόγους άλλων πόλεων.

Ο πολιτισμός και η παράδοση φέρνει κοντά τους ανθρώπους και δεν τους απομακρύνει. Η πόλη μας φημίζεται για την φιλοξενία και δεν μπορούμε να καταλάβουμε την ενέργεια αυτή. Γιατί………;

Το Δ.Σ.