kozan.gr: Νέα μελέτη για το εξασθενές χρώμιο στη λίμνη Σαριγκιόλ – Λ. Ιωαννίδης: Να θωρακίσουμε τα συμφέροντα της περιοχής

21 Φεβρουαρίου 2018
21:13

Να συνεχίσει τη συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ως προς τη διερεύνηση της παρουσίας εξασθενούς χρωμίου στον υδροφόρο ορίζοντα της λίμνης Σαριγκιόλ επιθυμεί ο Δήμος Κοζάνης, με σχετική πρόταση για ένταξη της μελέτης συνεργασίας στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα.

To συγκεκριμένο έργο έχει ως κύριο στόχο την χώρο-χρονική παρακολούθηση της ρύπανσης του υπόγειου νερού της λεκάνης Σαριγκιόλ από το εξασθενές χρώμιο ή/και άλλα βαρέα μέταλλα και την αξιολόγηση της αλληλεπίδρασης υγρής-στερεής φάσης που μπορεί να επηρεάσει τις συγκεντρώσεις εξασθενούς χρωμίου ή/και άλλων βαρέων μετάλλων στη συγκεκριμένη περιοχή.

Όπως παρουσίασε μάλιστα ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης η μελέτη απαιτείται ώστε «να συνεχίσουμε την επιστημονική δουλειά, να παρακολουθούμε με μόνιτορ την εξέλιξη του φαινομένου σε όλη την περιοχή. Στόχος μας είναι να έχουμε καλύτερα στοιχεία για το ιδιαίτερα δύσκολο αυτό φαινόμενο για να θωρακίσουμε περισσότερο τα συμφέροντα της ΔΕΥΑΚ και της περιοχής».

Ο Δήμαρχος μάλιστα ανέφερε πως δεν μπορεί να προκαταβάλει τίποτε για την εξέλιξη του φαινομένου κι αυτό γιατί όπως είπε «δεν είναι ούτε η θέση μου, ούτε η φύση μου, περιμένουμε να μιλήσουν οι επιστήμονες».

Σε κάθε περίπτωση όμως ο κ. Ιωαννίδης ξεκαθάρισε απαντώντας σε σχετική ερώτηση προς πάσα κατεύθυνση ότι οι κάτοικοι πίνουν καθαρό νερό: «είναι ξεκάθαρο και σαφέστατο όμως ότι οι κάτοικοι δεν πίνουν νερό με εξασθενές χρώμιο. Πίνουν νερό που έρχονται από άλλες περιοχές και δρομολογούμε λύσεις για ακόμη καλύτερης ποιότητας νερό από τη Ζωοδόχο Πηγή που θα λύσει το πρόβλημα στην ευρύτερη περιοχή», σχολίασε.

 

Τίνα Παπαντωνίου για το Kozan.gr

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.