Το δωδεκαήμερο των εκδηλώσεων της Αποκριάς 2018 έφτασε στο τέλος του. Ως σύλλογος πιστεύουμε ότι ανταποκριθήκαμε επιτυχώς στις εκδηλώσεις στις οποίες συμμετείχαμε.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την αρωγή τους:

Ø  Τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου που με την συνδρομή τους και την άοκνη προσπάθειά τους βοήθησαν στην πραγματοποίηση όλων όσων υλοποιήσαμε τις ημέρες αυτές.

Ø  Το Δ.Σ. του συλλόγου γονέων και τη διεύθυνση του δημοτικού σχολείου Χαρισίου Μεγδάνη, για την πρόσκληση να αναπαραστήσουμε το δρώμενο του φανού στα παιδιά του σχολείου τους.

Ø  Τους επιχειρηματίες που μας στήριξαν με τα δώρα τους στον ετήσιο χορό μας.

Ø  Τον Δήμο Κοζάνης, τον ΟΑΠΝ και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για την αμέριστη συμπαράστασή τους και την υλικοτεχνική υποστήριξη.

Ø  Την φιλαρμονική του Δ. Κοζάνης «Πανδώρα» και την ορχήστρα μας για την μουσική στήριξή τους.

Ø  Τον Σύλλογο Γυναικών Δήμητρας Γρεβενών για την άμεση ανταπόκρισή τους στο κάλεσμά μας και την συμμετοχή τους και ενίσχυση της παρουσίας μας στην πλατεία και στο άναμμα του φανού μας το βράδυ της Τετάρτης.

Ø  Τη δημοσιογράφο Δέσποινα Αμαραντίδου και την εκπομπή «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ» της ΕΡΤ3, για την προβολή του φανού μας και την ανάδειξη του εθίμου της κοζανίτικης αποκριάς, την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου.

Ø  Το catering του κου Δαγκλή για την ποιοτική και άμεση εξυπηρέτησή του.

Ø  Τα μέλη του συλλόγου που ασχολήθηκαν και συμμετείχαν στο άρμα μας στην παρέλαση της Μεγάλης Αποκριάς.

Ø  Τη γειτονιά και τους επισκέπτες που στήριξαν το φανό μας.

Είμαστε ένας σύλλογος, από τους παλαιότερους σε αυτή την πόλη, μια ομάδα ανθρώπων που αγωνιζόμαστε και παλεύουμε για ένα κοινό σκοπό. Την διάδοση του εθίμου της Κοζανίτικης Αποκριάς και όχι μόνο. Σκοπός μας είναι να προάγουμε πολιτισμό, στο κομμάτι που μας αναλογεί, για μας και ιδιαίτερα για τα παιδιά μας. Τη νέα γενιά που μεγαλώνει σε αυτά τα ζοφερά χρόνια και που έχει ανάγκη ένα λύχνο να της δείχνει το δρόμο.

Σίγουρα στην μέχρι τώρα πορεία μας κάναμε λάθη. Σχωρεμένα όπως συνηθίζεται να λέγεται τούτες τις μέρες. Παραδειγματιζόμενοι και μαθαίνοντας από αυτά τα λάθη συνεχίζουμε.

Για να μην χαθεί το έθιμο, θέλει ανθρώπους με όρεξη και αγάπη για την παράδοση. Ελάτε να τραγουδήσουμε μαζί τραγούδια που ταξίδεψαν στον χρόνο, ώστε να διατηρήσουμε και να παραδώσουμε στα παιδιά μας κάτι από αυτά που κληρονομήσαμε από τις προηγούμενες γενιές.

Σας καλούμε να πιαστούμε χέρι-χέρι, να αναζωπυρώσουμε και να κρατήσουμε ζωντανή τη φλόγα της αγάπης και του πολιτισμού.

Καλή Σαρακοστή και του χρόνου με υγεία!!!