Η Θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανατολικού παρουσιάζει το έργο «Η Λύκαινα της Πόλης – 4 & 5 Ιανουαρίου 2020, στο Πνευματικό κέντρο Πτολεμαΐδας

1 Ιανουαρίου 2020
20:50
Κανένα σχόλιο
Η Θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανατολικού παρουσιάζει το έργο «Η Λύκαινα της Πόλης». Δύο παραστάσεις, στις 4 Σάββατο & 5 Κυριακή Ιανουαρίου 2020, στο Πνευματικό κέντρο Πτολεμαΐδας, ώρα έναρξης 19:00 μ.μ. Συντελεστές Σκηνοθεσία-Δραματοποίηση: Έφη Καρδερίνη Μουσική επιμέλεια : Γιάννης Ζυρπιάδης Ηχητική επιμέλεια : dj Lino Makeup artist: Ευγενία Μπακάλη Hair stylist: Σόφη Πουταχίδου Ηθοποιοί […]
Διαβάστε περισσότερα

kozan.gr: Αναβίωσε σήμερα το μεσημέρι, πρώτη ημέρα του χρόνου, στο Χρώμιο Κοζάνης, το έθιμο του Αη Βασίλη (Φωτογραφίες)

1 Ιανουαρίου 2020
20:29
Κανένα σχόλιο
  Αναβίωσε σήμερα το μεσημέρι, πρώτη ημέρα του χρόνου στο Χρώμιο Κοζάνης, το έθιμο του Αη Βασίλη. Μέλη του Πολιτιστικού συλλόγου Χρωμίου επισκέφτηκαν τα σπίτια του χωριού, ανταλλάσσοντας ευχές με τους κατοίκους.      
Διαβάστε περισσότερα

Πένθος στην Άρδασσα Εορδαίας – Νεκρός 31χρονος μετά από τροχαίο με τη μοτοσυκλέτα του (Bίντεο)

1 Ιανουαρίου 2020
20:13
Πένθος στην Άρδασσα Εορδαίας. Νεκρός 31χρονος μετά από τροχαίο με τη μοτοσυκλέτα. Το φοβερό τροχαίο συνέβη στις 5:10 το απόγευμα της πρωτοχρονιάς (1 Ιανουαρίου 2020) μέσα στο οικισμό της ΤΚ Άρδασσας του δήμου Εορδαίας. Ο νεαρός (Κ.Ε. 31ετών) αναβάτης της μοτοσυκλέτας (μεγάλου κυβισμού) για άγνωστη αιτία έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα να ανατραπεί και να […]
Διαβάστε περισσότερα

kozan.gr: Αναβίωσε, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς (1/1/2020), το έθιμο των Μωμογέρων στις γειτονιές του Τοπικού Διαμερίσματος Πρωτοχωρίου Κοζάνης (Βίντεο)

1 Ιανουαρίου 2020
19:44
  Αναβίωσε, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, το έθιμο των Μωμογέρων στις γειτονιές του Τοπικού Διαμερίσματος Πρωτοχωρίου Κοζάνης.   Στο Πρωτοχώρι Κοζάνης από τα πρώτα κιόλας χρόνια της εγκατάστασης των προσφύγων το δρώμενο των Μωμογέρων άρχισε να αναβιώνεται και συγκεκριμένα το 1927 έχουμε τις πρώτες μαρτυρίες και φωτογραφικό υλικό. Το έθιμο λάμβανε χώρο την περίοδο του Δωδεκαημέρου […]
Διαβάστε περισσότερα

kozan.gr: Πολύ κέφι & χορός στο σημερινό (1/1/2020) Πρωτοχρονιάτικο καρναβάλι στην Βλάστη Εορδαίας (Φωτογραφίες & Βίντεο)

1 Ιανουαρίου 2020
19:41
Κανένα σχόλιο
  Πραγματοποιήθηκε σήμερα στη  Βλάστη Εορδαίας, το «Πρωτοχρονιάτικο καρναβάλι», που διοργανώνει ο Σύλλογος Βλατσιωτών Πτολεμαΐδας. Κέφι, χορός, καλό κρασί, με τη συνοδεία της ορχήστρας «Μπάντα της Φλώρινας» των Αδελφών Βαλκάνη, για όσους βρέθηκαν εκεί, μεταμφιεσμένους και μη.
Διαβάστε περισσότερα

kozan.gr: Αναβίωσε, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, το έθιμο των Μωμόγερων στα Αλωνάκια Κοζάνης (Βίντεο)

1 Ιανουαρίου 2020
19:30
Κανένα σχόλιο
  Το λαϊκό δρώμενο των Μωμόγερων συνεχίζει να αναβιώνει σε διάφορες περιοχές του δήμου Κοζάνης. Σήμερα, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, τo δρώμενο που είναι ενταγμένο στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας, αναβίωσε στα Αλωνάκια.  
Διαβάστε περισσότερα

Ο επίσημος Εορτασμός για την 1η του Έτους στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς

1 Ιανουαρίου 2020
19:13
Κανένα σχόλιο
Με την επίσημη δοξολογία στην Μητρόπολη και την κοπή της βασιλόπιτας στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2020, ο καθιερωμένος εορτασμός για την «Πρώτη του Έτους», από τον  Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστοριάς κκ Σεραφείμ, των Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών, Φορέων, Συλλόγων, Σωματείων και πολιτών της Π.Ε. Καστοριάς. «Μία καλύτερη και δημιουργικότερη χρονιά για […]
Διαβάστε περισσότερα

3 αθλήτριες του ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ στο 35ο τουρνουά Χριστουγένων Κορασίδων της Ε.Ο.Κ. ” ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΠΑΓΕΡΩΦ” 

1 Ιανουαρίου 2020
19:09
Κανένα σχόλιο
 Οι αθλήτριες του ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ, ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ(2005), ΑΝΤΡΙΑΝΑ ΣΑΡΒΑΝΗ (2005) & ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΧΩΛΟΠΟΥΛΟΥ (2007),  κλήθηκαν στο 35ο τουρνουά χριστουγέννων ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ,  ΄΄ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΠΑΓΕΡΩΦ΄΄,  που θα γίνει 3 εως 7 Ιανουαρίου 2019 στο Τσοτύλι, με την συνδιοργάνωση Ε.Ο.Κ. & Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. , και την  αρωγή του Δήμου Βοΐου. Πρόκειται για το κορυφαίο αναπτυξιακό τουρνουά  της  Ε.Ο.Κ., στο οποίο […]
Διαβάστε περισσότερα

Έθιμα Πρωτοχρονιάς στην παλιά Νεράιδα (Γράφει ο Ξενοφών Βαΐζογλου)

1 Ιανουαρίου 2020
14:46
Κανένα σχόλιο
Όπως τα Χριστούγεννα έτσι και την Πρωτοχρονιά, την παραμονή όλα τα παιδιά κατά ομάδες, όταν σουρούπωνε επισκέπτονταν όλα τα σπίτια και τραγουδούσαν τα κάλαντα: Αρχιμηνιά κι αρχιχρονιά, ψηλή μου δεντρολιβανιά κι αρχή, κι αρχή καλός μας χρόνος, εκκλησιά, εκκλησιά με τ΄ άγιο θρόνος. Αρχή που βγήκε ο Χριστός, Άγιος και πνευματικός, στη γη, στη γη […]
Διαβάστε περισσότερα

kozan.gr: Έκοψαν τη βασιλόπιτα στο Δήμο Βελβεντού παρουσία του Μητροπολίτη Σερβίων & Κοζάνης κ.κ. Παύλου (Φωτογραφίες)

1 Ιανουαρίου 2020
13:42
  Έκοψαν τη βασιλόπιτα στο Δήμο Βελβεντού παρουσία του Μητροπολίτη Σερβίων & Κοζάνης κ.κ. Παύλου. Οι φωτογραφίες είναι του Νίκου Βλάχου.
Διαβάστε περισσότερα

kozan.gr: Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα, ευχές συλλογών, εκπροσώπων φορέων και πολιτών στην Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας, σήμερα Τετάρτη 1/1/2020 – Η κοπή της βασιλόπιτας – Το φλουρί στην Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας (Βίντεο & Φωτογραφίες)

1 Ιανουαρίου 2020
13:20
  Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα, ευχές συλλογών, εκπροσώπων φορέων και πολιτών δέχθηκε σήμερα, Τετάρτη, πρώτη ημέρα του χρόνου, στο γραφείο του στην Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας στην ΖΕΠ, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γ. Κασαπίδης. Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο απ’ όλα όσα έγιναν και την κοπή της βασιλόπιτας.    
Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα κινηματογράφου Oλύμπιον στην Κοζάνη, από Πέμπτη 2/1/2020 έως και Τετάρτη 8/1/2020

1 Ιανουαρίου 2020
13:15
Κανένα σχόλιο
Πρόγραμμα κινηματογράφου Oλύμπιον στην Κοζάνη, από Πέμπτη 2/1/2020 έως και Τετάρτη 8/1/2020 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ! ΑΙΘΟΥΣΑ 1 Προβάλλεται η παιδική ταινία ΜΕΤΑ – ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ Κάθε μέρα 1 ΠΡΟΒΟΛΗ 5.00 στα Ελληνικά Συνεχίζεται η ελληνική ταινία του Άγγελου Φραντζή για την ταραχώδη ζωή και το σπουδαίο έργο της Ελληνίδας στιχουργού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου ΕΥΤΥΧΙΑ […]
Διαβάστε περισσότερα

kozan.gr: Έκοψαν τη βασιλόπιτα στο Δήμο Κοζάνης – Το φλουρί στην Δημοτική Κοινότητα Κοζάνης – Η σημερινή δεξίωση, 1η του έτους, στο Δημαρχείο κι η ανταλλαγή ευχών, παρουσία του πρωτοσύγκελου της Ι. Μητρόπολης Σερβίων και Κοζάνης π. Χριστοφόρου Αγγελόπουλου (Βίντεο 7′ & 50 Φωτογραφίες)

1 Ιανουαρίου 2020
12:49
  Έκοψαν τη βασιλόπιτα στο Δήμο Κοζάνης. Το φλουρί στην Δημοτική Κοινότητα Κοζάνης. Η σημερινή δεξίωση, 1η του έτους, στο Δημαρχείο κι η ανταλλαγή ευχών, παρουσία του πρωτοσύγκελου της Ι. Μητρόπολης Σερβίων και Κοζάνης π. Χριστοφόρου Αγγελόπουλου.               
Διαβάστε περισσότερα

kozan.gr: Κοζάνη: Η σημερινή Πανηγυρική Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου για την 1η του Νέου Έτους 2020 (Βίντεο 7′ & 23 Φωτογραφίες)

1 Ιανουαρίου 2020
12:19
    Η σημερινή Πανηγυρική Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου για την 1η του Νέου Έτους 2020.
Διαβάστε περισσότερα

Γ. Βασιλειάδης: Aπό τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής αναμένονται χιονοπτώσεις στη Δυτική Μακεδονία

1 Ιανουαρίου 2020
11:48
Κανένα σχόλιο
Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής αναμένονται χιονοπτώσεις στη Δυτική Μακεδονία με διάρκεια έως τις νυχτερινές ώρες της ημέρας και κάποιες εξάρσεις έως και το πρωί της Δευτέρας. Δεν αναμένονται μεγάλα ύψη χιονιού (10-15εκ) αλλά θα είναι ικανή αυτή η κακοκαιρία να δημιουργήσει προβλήματα στο οδικό δίκτυο της περιφέρειας. Όσοι λοιπόν θα κινηθούν οδικώς […]
Διαβάστε περισσότερα

kozan.gr: Η σημερινή επίσημη Δοξολογία για την 1η του νέου έτους, στο Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδας Πτολεμαΐδας – Η δεξίωση στο δημαρχείο Εορδαίας, με τις καθιερωμένες ευχές για τη νέα χρονιά και την κοπή της Βασιλόπιτας (Βίντεο & Φωτογραφίες)

1 Ιανουαρίου 2020
11:37
Κανένα σχόλιο
Η σημερινή επίσημη Δοξολογία για την 1η του νέου έτους, στο Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδας Πτολεμαΐδας. Η δεξίωση στο δημαρχείο Εορδαίας, με τις καθιερωμένες ευχές για τη νέα χρονιά και την κοπή της Βασιλόπιτας.    
Διαβάστε περισσότερα

Την συνδρομή των Δημάρχων για την εξεύρεση συγγενών των Ελλήνων πεσόντων του Ελληνο-Ιταλικού πολέμου κατά το Έπος 1940-41 στη Βόρεια Ήπειρο, ζητά με επιστολή του προς τους Δήμους ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Κασαπίδης Γεώργιος

1 Ιανουαρίου 2020
09:48
  Την συνδρομή των Δημάρχων για την εξεύρεση συγγενών των Ελλήνων πεσόντων του Ελληνο-Ιταλικού πολέμου κατά το Έπος 1940-41 στη Βόρεια Ήπειρο, προκειμένου να προβούν στην αναγνώριση της ταυτότητας τους, ζητά με επιστολή του προς τους Δήμους ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Κασαπίδης Γεώργιος. Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο πνεύμα της διμερούς συμφωνίας Ελλάδας – […]
Διαβάστε περισσότερα

kozan.gr: Έπειτα από σχεδόν 10 χρόνια (ήταν ανοιχτό για ένα οχτάμηνο το 2012) άνοιξε ξανά το ΚΕΠ Λιβαδερού στο Δήμο Σερβίων (Βίντεο & Φωτογραφίες)

1 Ιανουαρίου 2020
08:55
  Έπειτα από σχεδόν 10 χρόνια (ήταν ανοιχτό για ένα οχτάμηνο το 2012) άνοιξε ξανά το ΚΕΠ Λιβαδερού στο Δήμο Σερβίων.  
Διαβάστε περισσότερα

kozan.gr: Ώρα 08:00 π.μ.: H πρώτη τελετή έπαρσης της Σημαίας, για το 2020, στην κεντρική πλατεία Κοζάνης, το πρωί της Τετάρτης 1/1 (Βίντεο)

1 Ιανουαρίου 2020
08:39
Κανένα σχόλιο
  H πρώτη τελετή έπαρσης της Σημαίας, για το 2020, στην κεντρική πλατεία Κοζάνης, το πρωί της Τετάρτης 1/1 κι ώρα 08:00 π.μ..    
Διαβάστε περισσότερα

kozan.gr: Κοζάνη: Ξημέρωμα Πρωτοχρονιάς διασκεδάζοντας με την Χρύσπα έκαναν όσοι βρέθηκαν στο “ΚΥΚΛΟΝ by κοσμοκίνηση” στην Κοζάνη (Βίντεο 8′ & Φωτογραφίες)

1 Ιανουαρίου 2020
05:22
  Ξημέρωμα Πρωτοχρονιάς διασκεδάζοντας με την Χρύσπα έκαναν όσοι βρέθηκαν στο “ΚΥΚΛΟΝ by κοσμοκίνηση”.  
Διαβάστε περισσότερα

kozan.gr: Κοζάνη: Ξημέρωμα Πρωτοχρονιάς, με χορό στην πίστα και στα τραπέζια, στο Δίχορδο Live (Βίντεο 5′ & Φωτογραφίες)

1 Ιανουαρίου 2020
05:13
Κανένα σχόλιο
  Ξημέρωμα Πρωτοχρονιάς, με χορό στην πίστα και στα τραπέζια, στο Δίχορδο Live στην Κοζάνη.    
Διαβάστε περισσότερα

kozan.gr: Κοζάνη: Ξημέρωμα Πρωτοχρονιάς στο D.a.d.a. night club, στο αγαπημένο στέκι της νεολαίας (Βίντεο & Φωτογραφίες)

1 Ιανουαρίου 2020
05:08
Κανένα σχόλιο
    Ξημέρωμα Πρωτοχρονιάς στο D.a.d.a. night club, στο αγαπημένο στέκι της νεολαίας. Δείτε βίντεο & φωτογραφίες του kozan.gr      
Διαβάστε περισσότερα

kozan.gr: Κοζάνη: Ξημέρωμα Πρωτοχρονιάς στο Event Plaza, σ’ ένα πάρτι με πολύ κέφι και μουσικές από τις δεκαετίες 70, 80 & 90 (Βίντεο 7′ & Φωτογραφίες)

1 Ιανουαρίου 2020
04:34
  Ξημέρωμα Πρωτοχρονιάς στο Event Plaza, στα Πετρανά Κοζάνης, σ’ ένα πάρτι με πολύ κέφι και μουσικές από τις δεκαετίες 70, 80 & 90. Δείτε φωτογραφίες & βίντεο του kozan.gr              
Διαβάστε περισσότερα

kozan.gr: Με πυροτεχνήματα υποδέχτηκε το 2020 η πόλη της Κοζάνης (Βίντεο)

1 Ιανουαρίου 2020
00:27
  Μια παράδοση, που είχε σταματήσει τα δυο τελευταία χρόνια, επανήλθε, από το Δήμο Κοζάνης, με την έλευση του 2020, με ένα εντυπωσιακό θέαμα πυροτεχνημάτων που φώτισαν τον ουρανό της πόλης, καλωσορίζοντας το νέο έτος. Aν και κανείς δε γνώριζε αν θα υπήρχαν πυροτεχνήματα φέτος, τελικά, όσοι βρέθηκαν, στο κέντρο της πόλης, περίπου 50 άτομα, […]
Διαβάστε περισσότερα