Τρισδιάστατους εκτυπωτές (3D printers) σε πέντε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στην εκπαιδευτική διαδικασία έως το τέλος του 2018 διέθεσε ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛ/ΛΑΚ) σε συνεργασία με την Openwise.
Στο σχετικό ανοιχτό κάλεσμα για την εκδήλωση ενδιαφέροντος είχαν εκδηλώσει συμμετοχή περισσότερα από 60 σχολεία και τελικά επιλέχθηκαν τα εξής πέντε για φέτος: 3ο Ε.Κ. Ανατολικής Αττικής (Ραφήνας), Γυμνάσιο Κρόκου Κοζάνης, 1ο Γυμνάσιο Βριλησσίων, 2o Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής και Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας.
Βασικός στόχος της δράσης είναι η εισαγωγή των μαθητών στη χρήση εφαρμογών ανοιχτού λογισμικού σχεδιασμού και τρισδιάστατων εκτυπωτών στην εκπαίδευση.
Κάθε σχολείο που συμμετέχει θα δημιουργήσει σχέδια μαθήματος και σχέδια αντικειμένων που θα κατασκευάσει με τον εκτυπωτή. Στη συνέχεια, θα τα διαθέσει ως ανοιχτούς εκπαιδευτικούς πόρους, ελεύθερα για αξιοποίηση από οποιονδήποτε το επιθυμεί, σε ειδική σελίδα του σχολείου του στη διεύθυνση https://oer.ellak.gr/.
Όπως επισημαίνει ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών, «το ανοιχτό λογισμικό, το ανοιχτό υλικό (open hardware) και το ανοιχτό περιεχόμενο μπορούν να αποτελέσουν βασικούς πυλώνες της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε όλα τα επίπεδα (πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια, τριτοβάθμια) και να συνεισφέρουν ουσιαστικά στη βελτίωση του επιπέδου της εκπαίδευσης και της έρευνας στη χώρα μας».
Πηγή: ert.gr
Γενικοτητες χρησης αλλα δαπανες τεραστιες. Ναταν σε ΕΠΑΛ θα λεγαμε οτι θαχει εφαρμογη. Τωρα ενα γυμνασιο σε ποιο μαθημα θα το ενταξει;
Στο μάθημα που ανοίγει νέους ορίζοντες στην σκέψη των μαθητών. Ποιο είναι αυτό ; Όλα !
Η δαπάνη είναι όσο ένας Ηλεκτρονικός Υπολογιστής.
Επεα πτεροεντα
Δεν το πίρε το σχολείο σου ε!