Δυο αιολικά πάρκα στην περιοχή του Ασκίου

22 Μαρτίου 2018
07:23

Σε δυο Αιολικά πάρκα  στο ανατολικό και δυτικό Άσκιο στον Δήμο Βοΐου, θα εγκατασταθούν το επόμενο διάστημα, 21 ανεμογεννήτριες, με την εταιρεία «Άνεμος» να έχει ξεκινήσει την έρευνα με την εγκατάσταση μετεωρολογικού ιστού. Τα δυο Αιολικά πάρκα θα συνδέονται μεταξύ τους με τη οδοποιία να αναλαμβάνει η εταιρεία του έργου. Το εν λόγω έργο που  είναι εγκεκριμένο και έρχεται από το παρελθόν της θητείας του Βασίλη Πάτρα, υλοποιείται από την παρούσα Δημοτική Αρχή σήμερα καθώς σύμφωνα με τον Δήμαρχο Δημήτρη Λαμπρόπουλο θα είναι προς όφελος της κοινωνίας.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Κοζάνης ο κ. Λαμπρόπουλος οι ανεμογεννήτριες θα εγκατασταθούν στην κορυφογραμμή του όρους, έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες περιβαλλοντολογικές μελέτες και δεν απειλούν στην χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής, καθώς είναι χαμηλής βλάστησης.

Ωστόσο θα υπάρχει και ανταποδοτικό τέλος για τους κατοίκους με την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών η οποία  θα ξεκινήσει το επόμενο δίμηνο και θα ολοκληρωθεί έως το τέλος καλοκαιριού.

ΕΡΤ Κοζάνης: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

4 σχόλια

  • Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται το γνωστό “Ουδείς μωρότερος των ιατρών”, καθώς τα αιολικά παίρνουν 100 μέσω του ΕΤΜΕΑΡ, δίνουν 1 στο Πράσινο Ταμείο, δίνουν 2 στα τοπικά χωριά και ΚΡΑΤΟΥΝ για πάρτη τους τα υπόλοιπα 97. Όχι μόνο δεν είναι προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, θα πληρώνει κι από πάνω!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.