Συναντήθηκαν οι φωτογράφοι Δυτικής Μακεδονίας, την Τετάρτη 21/3, στην Κοζάνη – Ποια ήταν τα θέματα που συζήτησαν

22 Μαρτίου 2018
12:52

Την Τετάρτη 21-03-18 και ώρα 17:30 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση φωτογράφων Δυτικής Μακεδονίας στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης, με ομιλητή τον πρόεδρο του Σωματείου Φωτογράφων Βέροιας, κ Κοντζίδη Δημήτριο. Η θεματολογία ήτανε η έκδοση της νέας ταυτότητας και η ανάγκη να παραμείνει η έκδοση της φωτογραφίας στα καταστήματά μας, λόγω του ότι είναι πλέον μία απ’ τις κύριες εργασίες που μας παρέμειναν. Η συζήτηση έκλεισε με την ελπίδα να εισακουστεί από την πολιτεία η πρόταση της Ομοσπονδίας μας, ώστε να παραμείνουν οι επιχειρήσεις και οι θέσεις εργασίας στον κλάδο μας.

 

5 σχόλια

  • Ελπίζω να συζητήσατε και το θέμα των αμοιβών γιατί στο κομμάτι γάμου και βάπτισης είστε όχι φωτογράφοι, αλλά φαρμακοποιοί. Αλλά εκεί όπως λέτε έχει να κάνει η καλλιτεχνική ματιά

  • Οι φωτογράφοι είναι φαρμακοποιοί αλλά όταν δίνετε 1,000+ ευρώ για στολισμούς, γλυκά και φορέματα εκεί δεν σας ενοχλεί. Βάφτιση κάνεις και με 300€ μέσα στην Κοζάνη, αλλά όταν θέλετε και τα ψηφιακά σας και τα drone σας και τα next day σας οι τιμές σας φαίνονται φαρμακερές. Έχω κάνει και γάμο και αρραβώνα και βαφτίσια σε φωτογράφους της πόλης μας και οι τιμές τους είναι υπερκαλές για την δουλειά που σου κάνουν και που φροντίζουν αυτή η σημαντική μέρα σου να αποτυπωθεί με όμορφο τρόπο. Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί πάμε κατά διαόλου. Ότι πληρώνεις παίρνεις, αν δεν σαρέσει πάρε το κινητό σου και τράβα μόνος σου.

  • Η αλήθεια είναι ότι η καλλιτεχνική ματιά ενός επαγγελματία φωτογράφου είναι αυτή που θα κάνει τη διαφορά. Είναι λοιπών άλλο το να είσαι σε ένα γάμο και να κρατάς μια φωτογραφική μηχανή (αυτό μπορεί να το κάνει και ο μικρός σου ξάδερφος) από το να δημιουργείς τέχνη μέσα σε δύσκολες συνθήκες. Αυτό προφανώς και αυξάνει το κόστος. Επίσης δουλεύουμε με πανάκριβο εξοπλισμό που θα πρέπει να ανανεώνουμε συνεχώς. Παρακολουθούμε σεμινάρια των οποίων το κόστος φτάνει τα χιλιάδες ευρώ. Εργαζόμαστε με πολύ δύσκολα ωράρια. Καλούμαστε να διαχειριστούμε μοναδικές στιγμές και πολλά άλλα. Η πόλη της Κοζάνης έχει πολλούς φωτογράφους και αρκετά φθηνότερος σε σχέση με άλλες πόλεις. Αν και πάλι η υπηρεσίες μας σου φαίνονται ακριβές υπάρχει η λύση του ξαδέρφου, ανιψιού, φίλου. Αν όμως θεωρείς τις αναμνήσεις της ημέρας του γάμου σου κάτι σημαντικό πας σε έναν επαγγελματία φωτογράφο, όπως πας σε ένα γιατρό όταν είσαι άρρωστος.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.