O Αστρονομικός Σύλλογος Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει, το Σάββατο 24 Μαρτίου, διάλεξη στη μνήμη του Stephen Hawking.

22 Μαρτίου 2018
17:55

O Αστρονομικός Σύλλογος Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει το Σάββατο 24 Μαρτίου 2018 και ώρα 18:30 στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης, διάλεξη στη μνήμη του Stephen Hawking.

Η Μεγάλη Έκρηξη, η γένεση και δημιουργία του σύμπαντος. Τι υπήρχε πριν το Big Bang; Πώς εξελίχτηκε το σύμπαν; Ποια είναι τα μυστικά του;

“Τhe Cosmos” o Κόσμος, αυτό που οι σύγχρονοι επιστήμονες αποκαλούν Σύμπαν, αρχέγονο αλλά όχι αθάνατο, γεννήθηκε, υπάρχει, ενηλικιώνεται. Ο χώρος και ο χρόνος αλλάζουν μεγέθη, οι γαλαξίες απομακρύνονται, το σύμπαν διαστέλλεται επιταχυνόμενο. Είμαστε απλά παρατηρητές μιας αέναης εξέλιξης.

Σας περιμένουμε για να μοιραστούμε σκέψεις και προβληματισμούς γύρω από τη Δημιουργία του Κόσμου αυτού, γιατί … Αυτός ο Κόσμος ο Μικρός, ο Μέγας, είναι πηγή αναζήτησης, σκέψης, ύπαρξης, έκπληξης.

Ομιλητής: Αναστάσιος Μουρουζίδης, Φυσικός Α.Π.Θ.

Περισσότερες πληροφορίες: Νίκος Πλεξίδας – 6939669800

Με εκτίμηση το Δ.Σ

11 σχόλια

  • ….αυτό που οι σύγχρονοι επιστήμονες αποκαλούν Σύμπαν, αρχέγονο αλλά όχι αθάνατο, γεννήθηκε. Είμαστε α παρατηρητές μιας αέναης εξέλιξης.Αυτός ο Κόσμος είναι πηγή αναζήτησης, σκέψης, ύπαρξης, έκπληξης…….από την ανακοίνωση του Συλλόγου.

    -Ο μεγάλος Γάλλος φυσικός Αμπέρ (Ampere 1775-1836) : Ο Μωυσής , όταν έγραφε τη ΓΕΝΕΣΗ , τρεισήμισι χιλιάδες χρόνια από σήμερα, ή είχε τις γεωλογικές γνώσεις της εποχής μας ή ήταν θεόπνευστος.
    -Λαππαράν (Lapparent 1839-1908) Γεωλόγος της Γαλλικής Ακαδημίας: Εάν έπρεπε να συνοψίσω σε σαράντα γραμμές τα αυθεντικότερα πορίσματα της Γεωλογίας θα αντέγραφα το κείμενο της Γενέσεως, δηλ. την ιστορία της δημουργίας, όπως την έγραψε ο Μωυσής.

    • Σύμφωνα με τις χρονολογίες που αναφέρατε παραπάνω, θα πρότεινα να κάνετε παρέα μόνο με την Ελένη Λουκά και φυσικά, να μην χρησιμοποιείται internet!

      • -Για την πίστη μου δεν χρειάζομαι υποστυλώματα. Για την κλονισμένη ιδεολογία σου είναι αναγκαία. Ευτυχώς για σένα που γεννήθηκε ο Στίβεν Χόκινγκ και ενίσχυσε το μηδενισμό σου.
        -Οι απόψεις του Στίβεν Χόκινγκ για τα μετά θάνατον δεν είναι αποτέλεσμα επιστημονικής έρευνας. Δυσκολεύεσαι να το καταλάβεις !
        -Ειμαι βέβαιος ότι δεν σε ενδιαφέρουν οι απόψεις κορυφαίων συγχρόνων επιστημόνων Αστροφυσικής που διαφοροποιούνται από τον Χόκινγκ στα μεταφυσικά.
        -Ο Στίβεν Χόκινγκ σε διάλεξή του είχε πει ότι το σύμπαν σχηματίσθηκε από μόνο του, με τη λογική των νόμων της φυσικής.
        «Εν δη τοις τοιούτοις λόγοις πολύ μεν το ανόητον, πολλαπλάσιον δε το ασεβές»!

  • οταν ενας επιστημονας θεοποιει την λογικη τοτε αυτος ειναι επικινδυνος για την κοινωνια ,πολυ περισσοτερο οταν λεει οτι δεν ειμαστε τιποτα αλλο παρα η εξελιξη των μαιμουδων και οτι δεν υπαρχει παραδεισος καταλαβαινουμε ολοι που οδηγουμαστε με τετοιες αντιληψεις

    • Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Αστρονομικού Συλλόγου πρόκειται για διάλεξη στη μνήμη του Stephen Hawking. O Σύλλογος επίσης δηλώνει ότι το Σύμπαν γεννήθηκε και είναι πηγή αναζήτησης, σκέψης, έκπληξης.
      Ο Στίβεν Χόκινγκ ήταν ένας άνθρωπος που αγάπησε και αγαπήθηκε στη ζωή. Παρά την πολυτάραχη προσωπική του ζωή ο διάσημος αστροφυσικός περνούσε τη μέρα του δουλεύοντας πολύ και κοιμόταν ελάχιστα.
      Οι προσωπικές του απόψεις για μεταφυσικά θέματα δεν ήταν απόλυτες. Άλλωστε ο συνετός άνθρωπος απευθύνεται στον επιστήμονα για θέματα μόνον του κτιστού κόσμου.
      Είναι αναρμόδιος ο επιστήμονας για θέματα πέραν του τάφου.

  • Πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση !!! Θα είμαστε εκεί. Το να αναζητάς δεν είναι κακό, κακό είναι να δέχεσαι δογματικά θεωρείες και να μένεις στο σκοτάδι.

    • Να δέχεσαι δογματικά θεωρίες όπως ότι εν αρχή δεν υπήρχε τίποτα, το οποίο (τίποτα) συμπιέστηκε (ναι! από το πολύ τίποτα!) δεν άντεξε και κατέρρευσε παράγοντας ύλη από το τίποτα!!!
      Καλύτερα να διαβάσω τη σταχτοπούτα…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.