Οδηγίες
0 από 16 βήματα ολοκληρώθηκαν
-
Αναμειγνύουμε το γάλα με την ζάχαρη και τα βάζουμε να βράσουν.
-
Αν το γάλα είναι παχύρευστο προσθέτουμε λίγο νερό, αλλά φροντίζουμε να μην υπερβούμε το 1½ λίτρο (π.χ. 1 λίτρο γάλα καρύδας και 500 ml νερό).
-
Όταν πάρουν θερμοκρασία προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι που να πήξουν.
-
Κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε την μαργαρίνη και τις βανίλιες.
-
Αλείφουμε με σπορέλαιο το ταψί (36×28 εκατοστά) και τοποθετούμε δύο φύλλα στις άκρες.
-
Αλείφουμε σπορέλαιο και βάζουμε ακόμα δύο φύλλα στις άκρες που απέμειναν.
-
Τα αλείφουμε με σπορέλαιο.
-
Κρατάμε 8 φύλλα και τα υπόλοιπα τα βάζουμε με τον παραπάνω τρόπο.
-
Καλύπτουμε με δύο φύλλα το κέντρο και λαδώνουμε.
-
Βάζουμε ακόμα δύο φύλλα και λαδώνουμε.
-
Απλώνουμε την χλιαρή κρέμα και γυρνάμε τις άκρες προς τα μέσα.
-
Λαδώνουμε καλά και σκεπάζουμε με δύο φύλλα.
-
Λαδώνουμε τοποθετούμε δύο φύλλα και τα διπλώνουμε να πάρουν ωραίο σχήμα.
-
Λαδώνουμε καλά και ραντίζουμε με νερό.
-
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
-
Όταν κρυώσει σερβίρουμε με άχνη και κανέλα.
Σε λίγο θα μας βγάλετε και νηστίσιμες μπριζόλες …Έλεος Σαρακοστή έχουμε