H εξόρυξη του λιγνίτη στη Δυτική Μακεδονία με τη ματιά του “The Guardian”

24 Μαρτίου 2018
20:10

H εξόρυξη του λιγνίτη στη Δυτική Μακεδονία με τη ματιά του “The Guardian”. H συνέχεια εδώ…

10 σχόλια

  • Δεητζίδες πάντως λένε ότι ο λιγνίτης είναι καθαρός άρα δεν προκαλεί καρκίνο και το φαινόμενο του θερμοκηπίου είναι ένα ψέμα. Αυτοί και οι ταξιτζίδες ξέρουν καλύτερα από όλους.

  • 1. Το άρθρο δεν είναι “ματιά του Guardian”, είναι ματιά κάποιας Άννας Παντελιά.
    2. Το άρθρο είναι τίγκα στα ψέματα. Δεν υπάρχει συσχέτιση του λιγνίτη με καρκίνο, πρώτοι νομοί σε καρκίνο στην Ελλάδα είναι Δράμα, Κιλκίς, Καρδίτσα και Γρεβενά. Υπάρχει σχετική ανακοίνωση σε ιατρικό συνέδριο, όποιος ενδιαφέρεται εύκολα θα τη βρει.
    3. Τις ανοησίες που έγραψε ο Γιαννακίδης για να φέρει γιατρούς στο Μποδοσάκειο τις έκραξαν αμέσως όλοι κι αναγκάστηκε να τις μαζέψει.
    4. Ας έρθει με τη μεζούρα να μετρήσει τα “625 τετραγωνικά μίλια που καλύπτει το ορυχείο”. Τόσο είναι μόνο το μέγεθος της επί πληρωμή κακίας της.
    5. Συγχέει σκόπιμα το λιγνίτη με το λιθάνθρακα και μεταφέρει στην Ελλάδα τα προβλήματα του λιθάνθρακα. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καμιά σχέση. Δεν υπάρχει η παραμικρή επιστημονική τεκμηρίωση για πρόωρους θανάτους στην περιοχή, πολύ περισσότερο που να αποδίδονται στο λιγνίτη.
    6. Χθες συμπτωματικά υπήρχε ρεπορτάζ στην ΕΡΤ3 για την καλλιέργεια του καπνού και τις καρκινογενέσεις που συνδέονται με την καλλιέργεια. Φυσικά κανείς δεν καλλιέργησε καπνό τα προηγούμενα χρόνια στην περιοχή, όπως κανείς δεν χρησιμοποίησε ποτέ απαγορευμένα χημικά στα χωράφια ή στην καταπολέμηση των κουνουπιών. Μάλιστα όταν έβρεχε τις μέρες που υπήρχε η ραδιενέργεια του Τσερνομπίλ, κάποιοι εδώ κρατούσαν προφανώς αντιραδιενεργή ομπρέλα.

    • Απ’ ό,τι καταλαβαίνω σύμφωνα με την επιχειρηματολογία σου, η περιφερειακή ενότητα Κοζάνης και το ΛΚΔΜ είναι μία παραδεισένια περιοχή.

      Λόγω των άριστων συνθηκών ζωής και περιβάλλοντος, αποτελεί τον πρώτο προορισμό υψηλής οικονομικής στάθμης τουρισμού και ζήτησης κατοικίας για μια ζωή με ελάχιστα προβλήματα υγείας.

      Εμπρός λοιπόν να την κάνουμε αφίσσα διεθνούς διαφημιστικής τουριστικής καμπάνιας για την Ελλάδα!

    • Φαντάζομαι το ίδιο υποστηρίζεις και για το τσιγάρο. Άλλωστε τις έρευνες τις κάνουν επιστήμονες, που στο κάτω-κάτω τι ξέρουν αυτοί; Δεητζίδες είναι για να ξέρουν;; μπεεε

    • Μία καλή προσπάθεια σοβαρής ανάλυσης. Από τις ελάχιστες που κυκλοφορούν στο ανώνυμο internet. Μπράβο σου.

      • εσύ αν πάθεις τίποτα μην πας σε γιατρό, ρώτα δεητζή αυτός ξέρει καλύτερα. ή ταξιτζή για να είσαι πιο σίγουρος. πείτε και για τις κακές απε. μάλλον από αυτές προέρχεται ο καρκίνος.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.