Φ. Φτάκα για το βιβλίο “Πανδώρα Κοζάνης 1902-2016 ” της Αννας Τανή – Καραχάλιου: “Αποτελεί άξιον απορίας το πώς και γιατί παραλείφθηκε ή αγνοήθηκε αυτή η τιμητική διάκριση”

27 Μαρτίου 2018
07:56

Προχθές βράδυ μια ξεχωριστή βραδιά για την Κοζάνη η παρουσίαση του βιβλίου “Πανδώρα Κοζάνης 1902-2016 ” της κας Αννας Τανή -Καραχάλιου. Το βιβλίο παρουσιάζοντας τις μουσικοϊστορικές διαδρομές της Πανδώρας για περισσότερο από έναν αιώνα αποτελεί μια σπουδαία διαχρονική παρακαταθήκη μνήμης, ιστορίας και πολιτισμού. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στη συγγραφέα για το σπουδαίο της αυτό έργο, προϊόν πολύχρονης έρευνας και αναζήτησης !

Ωστόσο ξεφυλλίζοντας σήμερα πιο αναλυτικά το βιβλίο, ένιωσα ότι λείπει από αυτό ένα σημαντικό ντοκουμέντο που θα άξιζε να προστεθεί στον υπέρτιτλο «Έκφραση Τιμής» σελίδα 175, ακριβώς μετά την Απόφαση 572/2015 του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης. Είναι η Απόφαση 115/2016 και Α.Δ.Α.- Ω041ΟΚΨΕ-1Ρ5 του Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Κοζάνης που αφορά στην Ανακήρυξη του κ.Πάρη Καραχάλιου σε επίτιμο Αρχιμουσικό της Φιλαρμονικής ‘ΠΑΝΔΩΡΑ’.

Η απόφαση ελήφθη το Σεπτέμβριο 2016 και καθώς εντάσσεται χρονικά στην περίοδο έρευνας της συγγραφέως αποτελεί άξιον απορίας το πως και γιατί παραλείφθηκε ή αγνοήθηκε αυτή η τιμητική διάκριση. Εύχομαι στο βιβλίο να’ ναι καλοτάξιδο, γιατί του αξίζει και σε μια δεύτερη έκδοση του να αποκατασταθεί η “έλλειψη τιμής” στο πρόσωπο του κ. Πάρη εκ μέρους του ΟΑΠΝ.

Ακολουθεί η αναλυτική απόφαση του ΟΑΠΝ
Αριθμός Απόφασης: 115/2016 Α.Δ.Α.- Ω041ΟΚΨΕ-1Ρ5
ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΘΕΜΑΤΟΣ: «Ανακήρυξη του κ.Πάρη Καραχάλιου σε επίτιμο Αρχιμουσικό της Φιλαρμονικής ‘ΠΑΝΔΩΡΑ’ »
Θέμα 5ο : Ανακήρυξη Πάρη Καραχάλιου σε επίτιμο Αρχιμουσικό
Έχοντας υπόψη:
 Τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (Ν. 3463/2006 – ΦΕΚ 114/τ.Α΄/ 8-6-2006)
 Τις διατάξεις του Ν.3584/07, «Κύρωση του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων» (ΦΕΚ 143/τ.Α΄/ 28-6-2007)
 Τις διατάξεις του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87/τ.Α΄/ 7-6-2010) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης –Πρόγραμμα Καλλικράτης»
 Το υπ.αρ. 815/τ.Β΄/10-5-2011 Φ.Ε.Κ. με την υπ.αρ.110/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης «Συγχώνευση Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) του Δήμου Κοζάνης και σύσταση νέου Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία “Οργανισμός Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας Δήμου Κοζάνης ”»
 Την υπ. Αρ. 414/18-9-2014 ΑΔΑ-7ΗΡΝΩΛΠ-4ΨΑ Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης με θέμα: «Ορισμός Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Κοζάνης με την επωνυμία Οργανισμός Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας»
 Την υπ.αρ.28/16-2-2015 ΑΔΑ-Ω5ΠΗΩΛΠ-32Φ Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης με θέμα: «Τροποποίηση της αρ. 414/2014 Α.Δ.Σ. Ορισμός Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΔΔ του Δήμου Κοζάνης με την επωνυμία Οργανισμός Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας ύστερα από την παραίτηση του τακτικού μέλους Δημόπουλου Παναγιώτη»
 την υπ.αρ.560/27-11-2015 ΑΔΑ-7ΝΗΙΩΛΠ-ΗΟΟ Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης με θέμα: «Τροποποίηση της αρ. 414/2014 Α.Δ.Σ. (όπως τροποποιήθηκε με την υπ.αρ.28/2015 Α.Δ.Σ. ) που αφορά “Ορισμό Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Κοζάνης με την επωνυμία Οργανισμός Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας (ΟΑΠΝ)»
 το Υπ.αρ.πρωτ. 80/18-9-2014 έγγραφο ορισμού εκπροσώπου από το Σύλλογο Υπαλλήλων Δήμου Κοζάνης στο ΔΣ του ΟΑΠΝ
 την τριακονταετή και πλέον υπηρεσία και προσφορά του Αρχιμουσικού κ. Πάρη Καραχάλιου στη Φιλαρμονική του Δήμου Κοζάνης « ΠΑΝΔΩΡΑ»
Η πρόεδρος εισηγήθηκε το θέμα .
Διευκρίνισε ότι το πρώην Ν.Π.Δ.Δ –ΠΑΝΔΩΡΑ (ΦΕΚ 612/Β/04-09-1984) μετά από συγχώνευση περιήλθε στο νέο ΝΠΔΔ – Οργανισμός Αθλητισμού –Πολιτισμού & Νεολαίας (Ο.Α.Π.Ν.) Δήμου Κοζάνης που συστάθηκε με το υπ.αρ. 815/τ.Β΄/10-5-2011 Φ.Ε.Κ.

Εξήγησε στο Δ.Σ. ότι η Φιλαρμονική του Δήμου Κοζάνης “ ΠΑΝΔΩΡΑ”, η οποία είναι μια από τις παλαιότερες Φιλαρμονικές της Ελλάδας (συστάθηκε το 1902), λαμβάνει μέρος σε θρησκευτικές τελετές , εθνικές επετείους, πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως αυτές του 12ημέρου της Αποκριάς, τα Λασσάνεια, διατηρώντας την παράδοση και το ιδιαίτερο «χρώμα» της πόλης.

Ανέλυσε στο Δ.Σ. ότι από το 1984 και μέχρι σήμερα η Φιλαρμονική του Δήμου Κοζάνης ‘ΠΑΝΔΩΡΑ’ λειτουργεί υπό την καθοδήγηση και επιμέλεια του αρχιμουσικού κ. Πάρη Καραχάλιου, που αποτελεί τον μακροβιότερο αρχιμουσικό της ΠΑΝΔΩΡΑΣ και προτείνει την ανακήρυξή του σε επίτιμο Αρχιμουσικό της Φιλαρμονικής ‘ΠΑΝΔΩΡΑ’ » που και με αυτή την ιδιότητα μπορεί να συνεχίσει να συμμετέχει ως μαέστρος τόσο σε μουσικές εκδηλώσεις της Πανδώρας όσο και σε παρελάσεις.

Ακολούθησε διαλογική συζήτηση.
Τα παρόντα μέλη συμφωνούν με την εισήγηση της προέδρου.
Οι ακριβείς τοποθετήσεις των μελών του Δ.Σ. αναφέρονται στα ηχητικά αρχεία της συνεδρίασης.
Κατόπιν όλων των παραπάνω η πρόεδρος, καλεί το Δ.Σ. να αποφασίσει σχετικά .
Το Δ.Σ. αφού έλαβε υπόψη του τα παραπάνω και έπειτα από διαλογική διεξοδική συζήτηση
ομόφωνα
Α Π Ο ΦΑ Σ Ι Ζ Ε Ι
1. αποδέχεται και εγκρίνει την ανωτέρω εισήγηση
2. ανακηρύσσει τον κ.Πάρη Καραχάλιο επίτιμο Αρχιμουσικό της Φιλαρμονικής
‘ΠΑΝΔΩΡΑ’ και
3. εξουσιοδοτεί την πρόεδρο να προβεί σε όλες τις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες και για την
υπογραφή της παρούσας απόφασης.
Η απόφαση αυτή πήρε αύξοντα αριθμό 115/2016.

8 σχόλια

  • Ο κ. Καραχάλιος έχει καταγραφεί στη συλλογική συνείδηση ως σύμβολο της Πανδώρας και φυσικά δεν έχει ανάγκη την “τιμή” που του κάνατε, αφού του δείξατε την πόρτα της εξόδου. Η παρατήρησή σας υπερβαίνει κάθε όριο ανοχής. Κρείττον το σιγάν.

  • Κάνατε ότι η εκάστοτε κυβέρνηση στους μη αρεστούς αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας… Αφού τους αποστρατεύσει τους δίνει προαγωγή.

  • κυρια Φτακα, η θητεια σας δεν αποτελει εξαιρεση στην αδιαφορια του Δημου για την Πανδωρα…

    Κανεις ποτε δεν ασχολήθηκε με τα προβληματα που αντιμετωπιζει η Φιλαρμονικη!!

    Μην ερχεστε λοιπον σαν σωτηρας!!

    Η Πανδωρα με την πρωτη της εμφανιση σε διαγωνιστικο φεστιβαλ του εξωτερικου απεσπασε χρυσες διακρισεις παρολη την αδιαφορια που δειχνει ο δημος!!

    Η Πανδωρα υπαρχει απο το 1902, οσο κ να την απαξιωνετε διαφοροι ασχετοι με αυτη, θα συνεχισει να υπαρχει…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.