kozan.gr: Τι απάντησε σε ερώτηση του kozan.gr, η Παρασκευή Βρυζίδου, για την καταγγελία – διαμαρτυρία 7 συλλόγων από το Μουρίκι, περί εμπαιγμού κι απαξίωσης από τους διοργανωτές (Υψικάμινος ) της Πολιτιστικής Εβδομάδας Πτολεμαΐδας (Βίντεο)

28 Μαρτίου 2018
11:45

Τι απάντησε σε ερώτηση του kozan.gr, η Παρασκευή Βρυζίδου, για την καταγγελία – διαμαρτυρία των 7 συλλόγων από το Μουρίκι, περί εμπαιγμού κι απαξίωσης από τους διοργανωτές (Υψικάμινος ) της Πολιτιστικής Εβδομάδας Πτολεμαΐδας.

2 σχόλια

  • Εκπροσωπώντας και μιλώντας ως Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου μας «Βόρειο Πεδίο» μετά το ανοιχτό κάλεσμα να στηρίξουμε μια Νέα προσπάθεια για τον Πολιτισμό στην Περιοχή μας, αποφασίσαμε με τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας να στηρίξουμε οργανωτικά την Υψικάμινο, διαθέτοντας τον εαυτό μου αλλά και της Αντιπροέδρου του Συλλόγου μας Ελένης Τζιούφα στο ΔΣ της Υψικαμίνου και φυσικά όλα τα μέλη του Συλλόγου μας ως εθελοντές για την πραγματοποίηση όλως αυτών τον εκδηλώσεων.
    Όπως θα δείτε αν ψάξετε το φετινό και το περσινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα διαπιστώσετε ότι ως Σύλλογος δεν χρηματοδοτηθήκαμε ούτε συμμετείχαμε σε καμία εκδήλωση του Φεστιβάλ, παρά μόνο διαθέσαμε το θέατρο του Βόρειου Πεδίου (αφιλοκερδώς) καθώς και όλους εμάς.
    Η απόφαση αυτή πάρθηκε γιατί προφανώς σαν σύλλογος με ενεργεί και συνεχή παρουσία στα πολιτιστικά πράγματα τις περιοχής μας , δεν έχουμε ανάγκη το Φεστιβάλ να μας χρηματοδοτήσει για να παρουσιάσουμε μία ακόμα εκδήλωση στην Πόλη μας… Αυτό το κάνουμε τα τελευταία χρόνια με μεγάλη επιτυχία και με τη στήριξη όλων όσων μας ακολουθούν.
    Πιστεύουμε πως ένα Φεστιβάλ πρέπει να δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να παρακολουθεί παραγωγές που δεν θα είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει και να διαφημίζει έμμεσα τη Περιοχή μας δημιουργώντας μια εξωστρέφεια πέραν της συνηθισμένης εικόνας που έχουν οι άλλοι για εμάς.
    Σίγουρα δεν έχουμε την εμπειρία για την πραγματοποίηση ενός τόσο μεγάλου εγχειρήματος και γι αυτό γίνονται λάθη και ίσως κακές συνεννοήσεις, διαβεβαιώνω όμως πως κανένα από αυτά τα λάθη δεν έγιναν με πρόθεση να υποτιμήσουν κάποιους συλλόγους οι ανθρώπους που θέλησαν χρηματοδοτηθούν και να συμμετέχουν στο φετινό Φεστιβάλ. Θέλω να πιστεύω όμως πως από πέρσι που είχαμε άγνοια κίνδυνου με φέτος, έχουμε ανέβει ένα σκαλοπάτι στο κομμάτι της οργάνωσης και ας ελπίσουμε πως κάθε χρόνο αυτό θα γίνεται καλύτερο, έτσι ώστε να μην αναγκαστεί το Φεστιβάλ να παραχωρήσει την οργάνωση του σε κάποιο ιδιωτικό γραφείο όπως συνηθίζετε σε τέτοια μεγάλα γεγονότα.
    Όσων αφορά τη διαμαρτυρία των Συλλόγων της περιοχής του Μουρικίου και έχοντας καταγωγή από Αναρράχη και Άρδασσα με έντονη συμμετοχή στο παρελθόν αλλά και ως μέλος σε τουλάχιστον δύο συλλόγους από αυτούς, θέλω να πω πως σίγουρα έχει γίνει μία μεγάλη παρεξήγηση ως αποτέλεσμα της μικρής εμπειρίας όπως αναφέρθηκα παραπάνω. Μιας και εγώ προσωπικά είχα την πληροφορία πως η συγκεκριμένη εκδήλωση με την έκθεση φωτογραφίας που έφθασε ως πρόταση στο Φεστιβάλ, με συγκεκριμένο κόστος από έναν άνθρωπο που μπήκε στο κόπο και με μεράκι να μαζέψει όλο αυτό το φωτογραφικό υλικό θα πραγματοποιούταν τελικά σε δεύτερο χρόνο λίγο καιρό μετά το Φεστιβάλ σε μια παράλληλη εκδήλωση που έχει ανακοινωθεί και αφορούσε την περιοχή του Μουρικίου… για τον ένα και μόνο λόγο την έλλειψη υποδομών που είχαμε στην διάθεση μας .

  • Δημαρψε εχεις δικιο. Δεν πρεπει να κανουν οι αλλοι λαθη. Λαθη επιτρεπονται μονο στους εαυτους σας. Εκτος κι αν η ορθομαρμαρωση του Πνευματικου ηταν σωστη αποφαση αβτι βα βαλεις 10 φωτα και μια σκηνη της προκοπης.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.