kozan.gr: Σισανίου & Σιατίστης Παύλος, σε εκδήλωση με θέμα: “Αφιέρωμα στους ήρωες της Εθνικής Παλιγγενεσίας”: “Αυτή την αγάπη για την πατρίδα, σήμερα, Έλληνες, την ειρωνεύονται και ‘μεις τους ακούμε και δε θυμώνουμε μαζί τους” (Ηχητικό)

29 Μαρτίου 2018
05:55

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σισανιού και Σιατίστης κ.κ. Παύλος, σε εκδήλωση με θέμα: “Αφιέρωμα στους ήρωες της Εθνικής Παλιγγενεσίας”, που πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018 στον Ιερό Ναό  Αγίου Νικολάου Σιάτιστας, μίλησε για του ήρωες του 1821, αναφέροντας σε κάποιο σημείο της ομιλίας του και τα παρακάτω:

Αυτή την αγάπη για την πατρίδα, σήμερα, Έλληνες, την ειρωνεύονται και ‘μεις τους ακούμε και δε θυμώνουμε μαζί τους. Κι αυτό σημαίνει ότι έχουμε χαλάσει και εμείς. Είναι οι περίφημοι “αποδομιστές” της ιστορίας, οι οποίοι θα επιχειρήσουν να αλλάξουν την ιστορία και τα βιβλία, που μαθαίνουν τα παιδιά μας. Αυτό σημαίνει, ότι, ο στόχος είναι, τα παιδιά μας, να γίνουν ξένα στον ίδιο τον τόπο τους. Αν εμείς το επιτρέψουμε, αυτό θα γίνει. Αν όμως εμείς ασκήσουμε τα δικαιώματά μας, ότι δηλαδή η ευθύνη για το μεγάλωμα των παιδιών μας είναι δική μας και δεν την εκχωρούμε σε κανέναν, ούτε καν στο ίδιο το κράτος και τους εξουσιαστές της κάθε στιγμής”. 

Ακούστε το χαρακτηριστικό απόσπασμα, από το 5ο λεπτό και μετά, στο βίντεο του siatista-info.blogspot.com, όπου ακούγεται η άποψή του και για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

 

Πηγή βίντεο, από siatista-info.blogspot.com

6 σχόλια

  • να σας θυμίσω οτι στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης καμία μα καμία μητρόπολη της δυτικής Μακεδονίας και οχι μονο δεν εκανε αυτο που λενε η πατέρες της εκκλησίας εννοώ πως δεν αντέδρασαν .τη θελω να πω πηραν εντολή να μην ξεσηκώσουν τους Πολίτες τους Έλληνες για να απαξιώσουν αυτην την συγκέντρωση καμια μητρόπολη δεν έβαλε ενα λεωφορεία για να αντιδράσει ο κοσμος απλα τους ειπαν να βγάλουν απο κοινού μια ανακοίνωση μεταξύ τους και εστί και έγινε .μονο ενα μοναχός αντέδρασε και εβαλε λεωφορεία για αντίδραση για τα γεγονότα που έρχονται. εχει ονομα Αρχιμανδρίτης Παΐσιος Παπαδόπουλος κανεις άλλος.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.