Ο πρόεδρος της Δημοτικής βιβλιοθήκης και αντιδήμαρχος Πολιτισμού Παναγιώτης Δημόπουλος για τη φυσική μεταφορά της βιβλιοθήκης στο νέο της χώρο

18 Απριλίου 2018
17:39
Κανένα σχόλιο

Σήμερα ξεκινάει η φυσική μεταφορά της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης στον νέο της χώρο.

Η διαδικασία απογραφής σχεδόν ολοκληρώνεται στο παλιό κτήριο, αλλά όσο νά’ ναι για πολλά από τα 80.000 αρχικά βιβλία της σύγχρονης συλλογής που μεταφέρονται στο νέο κτήριο τις επόμενες ημέρες, αυτή είναι η πρώτη μετακόμιση εδώ και 30+ χρόνια, χώρια που το νέο σπίτι θα είναι σίγουρα υπεραιωνόβιο. Όταν χρειαστεί να ξαναμετακομίσει η Βιβλιοθήκη μάλλον δεν θα είναι κανείς μας εδώ.

Μετά από 3,5 αιώνες πέριξ του Ναού του Αγίου Νικολάου λοιπόν όπου και την πρωτοφτιάξαμε, πάμε ένα κλικ πιο έξω, στο σπίτι που αποφασίσαμε από κοινού πως θα στεγάζουμε την σκέψη της πόλης μας. Εκεί, στις συνεταιριστικές αποθήκες που άλλοτε αποθηκεύαμε τους καρπούς της γης μας, τώρα θα φυλάμε τα γράμματά μας.

Το project των επόμενων τριών μηνών έχει εκατοντάδες δυσκολίες, γραφειοκρατικές, τεχνικές, βιβλιοθηκονομικές,οικονομικές κλπ κλπ. Αλλά οι υπηρεσίες του Δήμου Κοζάνης και της Βιβλιοθήκης επιδεικνύουν ήδη θαυμάσιες εντάσεις βιβλιοθηκονομικού πατριωτισμού, ενώ ο ανάδοχος του έργου αποδεικνύει τον επαγγελματισμό του καθημερινά.

Ειρωνικά βρίσκομαι στην Αθήνα, όπου υπογράφουμε την προγραμματική σύμβαση με την Εθνική Βιβλιοθήκη την Παρασκευή. Αλλά σήμερα στις 14.30 που ξεκινάει η μεταφορά, όπου κι αν βρισκόμαστε, μπαίνουμε στην τροχιά της επιστροφής της βιβλιοθήκης μας στο κοινό, τον ιδιοκτήτη της. Θα χρειαστεί λίγη υπομονή αλλά η αντίστροφη μέτρηση ξεκινάει.

Να πάνε όλα καλά. Θα πάνε όλα καλά.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.