Οδηγίες
0 από 13 βήματα ολοκληρώθηκαν
-
Στην μαγιά βάζουμε την ζάχαρη, λίγο χλιαρό γάλα και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
-
Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το αυγό και αναμειγνύουμε.
-
Ρίχνουμε το γιαούρτι, το γάλα, το μισό περίπου αλεύρι και ενσωματώνουμε.
-
Προσθέτουμε αλάτι, το υπόλοιπο αλεύρι λίγο λίγο και πλάθουμε μέχρι που αν γίνει ζύμη.
-
Αλείφουμε ένα μπολ με λίγο λάδι και τοποθετούμε την ζύμη.
-
Σκεπάζουμε με πετσέτα και το αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά.
-
Με ένα πιρούνι θρυμματίζουμε το τυρί και το αναμειγνύουμε με τα αυγά.
-
Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο με πάχος περίπου 1 εκατοστό και την κόβουμε σε κύκλους.
-
Αλείφουμε τους μισούς κύκλους με ασπράδι αυγού και βάζουμε από πάνω τους τους υπόλοιπους κύκλους.
-
Τοποθετούμε στο κέντρο τους ένα μεγάλο καπάκι και το πατάμε ώστε να δημιουργηθεί κοιλότητα.
-
Βάζουμε τα πιτάκια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα γεμίζουμε με το τυρί.
-
Αλείφουμε περιμετρικά με κρόκο αυγού και στολίζουμε με λίγο σουσάμι.
-
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.