Σαράντος Αλεξανδρής: “Ερωτηματικά προκαλούν οι δηλώσεις του Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας. Το νομοσχέδιο είναι καταστροφικό για τη ΔΕΗ”

2 Μαΐου 2018
06:27

Για την  ανακοίνωση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, ο περιφερειακός Σύμβουλος Πελοπονήσσου και μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Ορυχείων – Σταθμών Μεγαλόπολης, Σαράντος Αλεξανδρής προχώρησε στην παρακάτω δήλωση: «Οι δηλώσεις του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας «Δουλέψαμε και κερδίσαμε προς όφελος της περιοχής και των εργαζομένων στη ΔΕΗ» αμέσως μετά τη ψήφιση του καταστροφικού νόμου 4533, (ΦΕΚ Α 75 – 27-04-2018), από τη κυβερνητική  πλειοψηφία για την εκποίηση των λιγνιτικών μονάδων και των ορυχείων προκαλούν ερωτηματικά για τον αγώνα μας ο οποίος συνεχίζεται με την ίδια ένταση.   

Παρά τις τροποποιήσεις του υπουργού στο νομοσχέδιο κυρίως για να υπερβεί η κυβέρνηση τις «αντιρρήσεις» βουλευτών της στην ψήφιση του αυτές δεν άλλαξαν το καταστροφικό του χαρακτήρα ούτε απέφεραν ουσιαστικές βελτιώσεις προς όφελος των εργαζομένων. Επίσης η  αύξηση του  ποσοστού του ειδικού τέλους και η συνέχιση της τηλεθέρμανσης υπέρ των τοπικών κοινωνιών δεν μπορεί να χαρακτηριστούν ως σημαντική επιτυχία όπως ισχυρίζεται ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας.

Ο Νόμος που ψηφίστηκε είναι καταστροφικός για τον ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας, τις τοπικές κοινωνίες και τους εργαζόμενους, διαλυτικός για τη ΔΕΗ και προκλητικά ευνοϊκός για τους κρατικοδίαιτους «αεριτζήδες» στο χώρο της ηλεκτρικής ενέργειας.

Η κυβέρνηση με τον νόμο ξεπουλάει και διαλύει τη ΔΕΗ και αφήνει στον «αέρα» τους εργαζόμενους.

Η μαζική και δυναμική συγκέντρωση και πορεία των εργαζομένων της ΔΕΗ και των πολιτών στις 25 Απρίλη στην Αθήνα ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της, πιστοποιεί με το καλλίτερο τρόπο ότι ο αγώνας μας δεν τελείωσε αλλά θα συνεχιστεί με δυναμικές πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα. Τίποτα ακόμη δεν έχει χαθεί και σύσσωμοι οι εργαζόμενοι και η κοινωνία θα πρέπει να καταστήσουν ανενεργό τον συγκεκριμένο νόμο.

Αγωνιζόμαστε με ενότητα και αγωνιστικότητα για τη σωτηρία των λιγνιτικών μονάδων και της ΔΕΗ. Για την προοπτική ανάπτυξης των λεκανοπεδίων Δυτικής Μακεδονίας και Μεγαλόπολης.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι τέλους. Είναι δίκαιο και θα το κάνουμε πράξη.»

Πηγή https://www.kalimera-arkadia.gr

19 σχόλια

  • Για τους εργαζομενους στην Αγροτικη τραπεζα που σε ενα βραδυ πουλήθηκαν ποτε δε μιλησε κανενας Για τη ΔΕΗ γινεται χαμος ….
    Λιγο με νοιαζει η επιχειρηση τι μορφη θα εχει αυτό που πρεπει να διασφαλισθει ειναι
    1) Να προστατευτουν οι υπάλληλοι
    2)Να μην χασει ο τοπος το ΜΟΝΑΔΙΚΟ του εσοδο …..
    Οι τοπικες αρχες οσο κι αν κοπτονται πραγματικα δεν σταθηκαν στο υψος των περιστασεων παρολες τις γνωριμιες και υποσχεσεις …..
    Χωρίς αγωνες …τσαμπα μαγκες…..

    • Μιας και αναφέρεσαι στην ΑΤΕ να υπενθυμίσουμε ότι αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της χώρας αφού χρησιμοποιήθηκε επί σειρά ετών ως η δεξαμενή από την οποία οι κατά περίπτωση κρατούντες άντλησαν τα μέσα για την εξυπηρέτηση πολιτικών επιδιώξεων ενώ από την ΑΤΕ έχουν πάρει δάνειο τα περισσότερα μεγάλα κόμματα όπως επίσης και τα μεγαλύτερα συγκροτήματα Τύπου της χώρας. Η εν τέλει ζημία του Δημοσίου από την εγκληματική αυτή δραστηριότητα φτάνει τα 5 δισ Ευρώ.

  • κ. Αλεξανδρή, άραγε έχουν και οι άλλοι συνάδελφοι σας τα ίδια ερωτηματικά για τις δηλώσεις Καρυπίδη;
    Το ρωτάω γιατί εδώ στην περιοχή μας Μόσχος- Αδαμίδης δείχνουν πολύ ευχαριστημένοι με τον Περιφερειάρχη τους…

  • Μην χαίρεστε εάν η Δεη πάει σε χέρια ιδιωτών (νταβατζήδων).Αυτοι που χαίρονται το ξεπούλημα της Ελλάδος δεν είναι Έλληνες κάτι άλλο μυγμα είναι ένα DNA Θα τους κάνει καλό να ξέρουν από που κρατάει η σκούφια τους η γερμανική μπότα που παρελασε από την Ελλάδα πρέπει να έκανε μεγάλη ζημιά ….

  • Ωπα, να που βρέθηκε και ένας συνδικαλιστής της ΔΕΗ που τα χώνει στον Καρυπίδη.
    Οι δικοί μας, όλα καλά;
    Εντάξει Αδαμίδη, μην ξεχάσεις σήμερα να επιτεθείς στο ΠΟΤΑΜΙ για το νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ, αύριο στο ΚΚΕ και από βδομάδα πιάσε τα κόμματα που είναι εκτός βουλής.

  • Άσχετο. Εκείνος ο μεγαλοσυνδικαλιστής και μεγαλοπασόκος κ. Γιώργος Κάτανας θα είναι στο ψηφοδέλτιο Αδαμίδη για το Δήμο;

    Για να ξέρω αν θα φέρω εδώ τα δικαιώματα μου να τον ψηφίσω…

  • Κάτω τα χέρια από Αδαμίδη- Καρυπίδη.
    Αυτοί ξέρουν τι κάνουν και μέχρι σήμερα θριαμβεύουν.

  • Το όφελος ο Καρύμπας το αντιλαμβάνεται με όρους που αυτός έχει και με τον ρόπο που έβαλε τα προτάγματα. Κανένα πρόταγμα δεν έχει και καμία πορεία ανάπυτξης δεν πρεσβεύει. Στις επόμενες εκλογές θα πάρει το μήνυμα από τους Δυτικομακεδόνες.

  • Η ανυπαρξία της περιφερειακής αρχής στο θέμα του ονόματος , αλλά και της ΔΕΗ μας οδήγησε στην σημερινή κατάσταση . Μια κατάσταση που καταδίκασε την περιοχή μας για τα επόμενα χρόνια. Ευχαριστούμε Καρυπίδη για όσα έκανες για εμάς αλλά δεν πρόκειται να σε ξαναψηφίσουμε.

  • Ο καρυπίδης έπρεπε να είχε παραιτηθεί χθες για να αγωνιστεί για τα συμφέροντα της περιοχής , προς το παρόν αυτό που φάινεται είναι ότι αγωνίζεται για τα συμφέροντα τα δικά του…Η θεσούλα του πάνω από όλα.

  • Γενικά πολλά ερωτηματικά και αμφιβολίες έχουν όλοι για τον τρόπο που λειτουργεί Καρυπίδης. Τι πρεσβεύει άραγε με τις κινήσεις του?
    Ένα είναι σίγουρο ότι την υπόσχεση που έδωσε περί νερών και ενέργειας δεν την τήρησε . Κάποιος λοιπόν που δεν τηρεί τον λόγο του
    σεβεται το ευατό του και παραιτείται. Εκεί φαίνεται ο πολιτικός.

  • Το ΕΣΠΑ παραμένει κολλημένο στην τελευταία θέση , κανένα έργο δεν παίρνει σάρκα και οστά , η ΔΕΗ καταρρέει και ο Καρυπίδης μας δουλεύει και το παίζει πόντιος πιλάτος. ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

  • Όταν κάποιος δεν έχει τις γνώσεις και το σθένος από την αρχή να κάνει την ανατροπή , έρχεται η ώρα που τον παίρνει η κάτω βόλτα , και τα χάνει με όλα και δεν ξέρει από που να πιαστεί . Αυτό έχει πάθει ο Καρυπίδης , έχασε τα αυγά και τα πασχάλια με τις εξελίξεις και δεν έχει μηχανισμό να ανταποκριθεί. Τόσα χρόνια του πουλάνε παραμύθια όλοι και αυτός το τρώει το σανό . Είναι μόνος τους πλέον.Οι παραιτήσεις θα πέσουν σύννεφο σύντομα και θα εκτεθεί ξανά και ξανά.

  • Γιατί να παραιτηθεί ? Όλα πάνε καλά , σαν άρχοντα τον φερόμαστε . Προσπάθησε και προσπαθεί με τους συντρόφους του να ξεπουλήσουν την ιστορία τις Μακεδονίας .Δεν άνοιξε ρουθουνι , πουλήθηκε η ΔΕΗ επίσης δεν άνοιξε ρουθούνι .Για ποιο λόγο να χάσει την θέση σαν τοπικός άρχοντας και να παραιτηθεί

  • Προς γνώση και συμμόρφωση… Δεν είναι μόνο να εκλεγεί κάποιος. Το ποιο σημαντικό είναι να σκεφτούμε όλοι μας αν θα είναι ικανός να κάνει κάτι μετά. Άντε γιατί πολλά ακούγονται για κάποιους επειδή απλά χορεύουν καλά τσάμικα και βγαίνουν καλές φωτογραφίες. Με αυτά και αυτά καήκαμε

  • Υποσχέθηκε μόλις γίνει η πώληση να παραιτηθεί και δεν κάνει τίποτα. Μας δουλεύει.Όχι εμάς τον εαυτό του.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.