Περι πωλήσεων και παραιτήσεων ΔΕΗ ! (γράφει ο Αλέξανδρος Κων. Κοκκινίδης)

2 Μαΐου 2018
10:34
Δεν θα πω στον Περιφερειάρχη να παραιτηθεί, ή να μην παραιτηθεί για την πώληση της ΔΕΗ. Είναι δικό του θέμα αυτό αφού ο ίδιος το έθεσε πριν, μετά και κατά την διάρκεια των εξελίξεων και διαπραγματεύσεων του ξεπουλήματος της ΔΕΗ και σίγουρα ήξερε και ξέρει τι κάνει. Άλλωστε κρίνεται για όσα είπε, όσα υποσχέθηκε, όσα δεσμεύτηκε, όσα έκανε και για όσα έχει σκοπό να κάνει στο χρόνο που (του) απομένει μέχρι το τέλος της θητείας του ή νωρίτερα αν κρίνει αυτός. 


Για τις παραιτήσεις και τις ανεξαρτητοποιήσεις από το Περιφερειακό Συμβούλιο και από τον συνδυασμό Ανατροπή – Δημιουργία, τόσο πρόσφατα όσο και στο παρελθόν, προφανώς είχαν και έχουν τους λόγους τους οι κύριοι και οι κυρίες και τους δημοσίευσαν κάποιοι από αυτούς.
Ως ένας από τους υποψήφιους και εγώ του Θοδωρή Καρυπίδη, αναφέρω πως ήδη από τον Νοέμβριο του 2015 (από τους πρώτους, αν όχι ο πρώτος που πήραν αποστάσεις, για να ακολουθήσουν στην συνέχεια παραιτήσεις και ανεξαρτητοποιήσεις και άλλων) δεν συμμετέχω σε συσκέψεις του συνδυασμού και έχω αποχωρήσει – απομακρυνθεί από οτιδήποτε έχει σχέση με την Περιφερειακή Αρχή και τον συνδυασμό για προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους που όποτε κρίνω, όποτε χρειαστεί, ή όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή θα αναφέρω. 

Η ΔΕΗ πωλείται (και) με το νόμο και ο καιρός των εντυπώσεων και των θεωριών έχει τελειώσει και σύμφωνα με τους συνδικαλιστές χάθηκε η μάχη, όχι όμως και ο πόλεμος. 
Δεν ξέρω αν είναι μη αναστρέψιμη η κατάσταση ή αν μπορεί να ανατραπεί, το σίγουρο όμως είναι ότι αυτή η μάχη (η μητέρα των μαχών όπως την ονόμαζαν) έχει χαθεί και αυτή είναι που καθορίζει και την έκβαση του πολέμου και για τα δύο “στρατόπεδα”. 

Αν ήμουν εγώ ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας (όχι δεν θα παραιτούμουν) και είχα φίλο τον Πρωθυπουργό (όπως δηλώνει ο Περιφερειάρχης μας), θα έκανα τα πάντα για να τον σταματήσω να προχωρήσει στο Εθνικό Έγκλημα (όπως και ο ίδιος το ονόμαζε πριν γίνει κυβέρνηση) και σε κάθε άλλη περίπτωση θα έκανα τα πάντα για να πέσει αυτή η επικίνδυνη συγκυβέρνηση τόσο για τον τόπο μας όσο και για την Πατρίδα μας, κάτι που προεκλογικά έκανε και ο κύριος Καρυπίδης με την προηγούμενη συγκυβέρνηση, ειδικά για το συγκεκριμένο θέμα του ξεπουλήματος της ΔΕΗ (και όχι μόνο).

Υ.γ. : Όσο για τους βουλευτές (151) που ψήφισαν το νομοσχέδιο της πώλησης Μονάδων της ΔΕΗ και ιδιαίτερα από την Δυτική Μακεδονία, ανεξάρτητα ποιες συνέπειες έχει για τις περιοχές μας, για άλλη μια φορά απέδειξαν και αυτοί όπως και οι προηγούμενοι, πως αδιαφορούν και δεν ακούν ούτε τους χιλιάδες εργαζόμενους της επιχείρησης, ούτε τα Σωματεία, ούτε τους Φορείς, ούτε τους Συλλόγους (άπειρες ανακοινώσεις από όλους κατά της πώλησης), ούτε τους Δημάρχους, ούτε τους Περιφερειάρχες, αλλά ούτε και την κοινωνία την ίδια και πηγαίνοντας ενάντια στο λαό, έκαναν αυτό που τους διέταξαν ή έτσι ήθελαν, κόντρα ακόμα και σε όσα οι ίδιοι και ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με τον Καμμένο είχαν δεσμευτεί (και από την Κοζάνη) πριν αναλάβουν την εξουσία.

Τρίτη 1 Μαΐου (Πρωτομαγιά) 2018, 
Άγιος Δημήτριος Ελλησπόντου Κοζάνης 
Αλέξανδρος Κων. Κοκκινίδης

42 σχόλια

  • Αλέξανδρε κρίθηκε ήδη με όσα έκανε και όσα δεν έκανε. Το αποτέλεσμα είναι ότι απέτυχε και καταδίκασε την περιοχή και τα παιδιά μας

  • Δεν πρόκειται να ξαναβγεί ο Καρυπίδης βάλτε το καλά στο μυαλό σας.Και όχι τυχαία αλλά όπου και να σταθείς όλοι λένε ότι τους κορόιδεψε. Άλλα λέει και άλλα κάνει. Τον πήραν όλοι χαμπάρι.

    • Όταν λες όλοι; Να φανταστώ ότι εννοείς όλη την παρέα σου ε; Πάρε τηλέφωνο να ενημερώσεις τις εταιρείες δημοσκοπήσεων να μην παιδεύονται τζάμπα.

      • Εταιρίες δημοσκοπήσεων; Αυτές που έλεγαν ότι στο δημοψήφισμα του 2015 θα κερδίσει πανηγυρικά το “ΝΑΙ”; Σωθήκαμε!

  • Σωστά τα λες , εδώ έχουν παραιτηθεί αρκετοί περιφερειακοί σύμβουλοι και αυτός τον χαβά του. Με ποιον θα κατέβει με τον Κατανα και τον γιατρό. Όλους τους πούλησε. Είναι ηγέτης αυτός να εμπνέει? Ας παραιτηθεί να ησυχάσουμε. Δεν πρόσφερε τίποτα στους πολίτες.

  • Ε φυσικά όταν ήταν δημοσιογράφος το έπαιζε αγωνιστής . Μόλις έπιασε καρεκλίτσα τα ξέχασε όλα. Για να μην αναφέρω ότι πούλησε φίλους και συνεργάτες . Απαράδεκτος σε όλα τα επίπεδα. Μακριάαααα.

  • Αυτά που δεν έκανε σε τρία θα τα κάνει στο υπόλοιπο? Μην έχετε αυταπάτες. Ο άνθρωπος δεν μπορεί δεν το έχει. Απλά έχει 2 , 3 αυλικούς που κουβαλάει μαζί του και αυτοί για να ικανοποιήσουν τα δικά τους συμφέροντα τον ακολουθούν. Καρυπίδη παραιτήσου.

  • Αν ήσουν εσύ Περιφερειάρχης και ο Καθένας μας σίγουρα θα είμασταν πολύ καλύτεροι από αυτόν. Είναι ανύπαρκτος και φοβάται να βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο σε όλα τα επίπεδα. Τώρα για το αν είναι κολλητός του Τσίπρα πολύ αμφιβάλω, ένα ακόμα από τα παραμύθια που μα λέει . Μάλλον πετάει στα σύννεφα.

  • Καλύτερα να μην του το πείς γιατί δεν πρόκειται να σε ακούσει σε τίποτα. Συνεχίζει να πετάει χαρταετό ακόμα και σήμερα. Ανεργία , φτώχια , οικονομικός μαρασμός στην περιοχή δεν τον πτοούν. Τα ζώα μου αργά. Κάνε υπομονή ένα χρόνο ακόμη θα είναι Περιφερειάρχης μετά ζαρτττττττ………

  • Έχει δουλειά τώρα ο Καρυπίδης δεν μπορεί να ασχοληθεί με ΔΕΗ . Ψάχνει για Εκτελεστικό . Προσφέρετε κανένας ? Ένας εθελοντής βρε παιδιά .

  • Μα γιατί κάνει ποτέ συσκέψεις στον συνδυασμό. Αλλά και γιατί να κάνει για να ανοίξει το παιχνίδι?Θέλει να τα κάνει όλα μόνος του. Και στις εκλογές μόνος του θα κατέβει

  • Μπράβο Αλέξανδρε , χαίρομαι να διαβάζω άρθρα από καθαρά παιδιά που έχουν μεγαλύτερη σοβαρότητα και ευθυξία από ένα Περιφερειάρχη , που δεν μπήκε στον κόπο ποτέ να βοηθήσει στα προβλήματα της ανεργία και της φτώχεια που ταλαιπωρούν καθημερινά τους συμπολίτες μας. Εγώ προσωπικά έχω απογοητευτεί μαζί του γιατί δεν έχει δυναμικό χαρακτήρα , δεν έχει πυγμή να ανταποκριθεί στις προκλήσεις των καιρών και στα θέλω των πολιτών. Είμαι ένας ακόμα από τους πολλούς που δεν πρόκειται να τον ξαναψηφίσουν χωρίς να έχω κάτι προσωπικό μαζί του.

  • Και εσύ φέρεις ευθύνη που σήμερα είναι ο κ. Καρυπίδης περιφερειάρχης. Όπως ευθύνη φέρουν και όλοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι (σαφώς πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με εσας) που δεν πίεσαν τον περιφερειάρχη.
    Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έτσι κι αλλιώς είναι διορισμένοι και κάνουν ότι τους πει ο Πρωθυπουργός χωρίς να ακούν τον λαό

  • Ο Καρύμπας από θεωρίες και παραμύθια πρώτος είναι . Αλλά αυτά δεν είναι προσόντα στην πολιτική . Είναι προσόντα για να κάνεις εκπομπές. Γύρνα στο κανάλι.Για εκεί είσαι.

  • Ρε παιδιά τον ΤΕΟ τώρα θα τον μάθετε? Εδώ πούλησε τους φίλους του , τα δημόσια αγαθά δεν θα πουλούσε?

  • Απαράδεκτος ο Περιφερειάρχης σε όσα έλεγε και σε όσα έκανε. Να παραιτηθεί για να εξιλεωθεί.

  • Κοκκινίδη ωραία τα λες και καλά θα κάνεις να ανεξαρτοποιηθείς και να παραιτηθείς . Σύντομα θα είμαστε πολλοί . Προχώρα.

  • H πολιτική της ΕΕ πλέον εστιάζει στην απολιγνιτοποίηση.O ελληνικός λιγνίτης έχει υψηλό κόστος εξόρυξης, είναι κακής ποιότητας και μικρής απόδοσης και οι τιμές των δικαιωμάτων εκπομπών ρύπων στις δημοπρασίες έχουν φτάσει σχεδόν τα 14 ευρώ ανά τόνο ισοδύναμου διοξειδίου του άνθρακα (CO2) και διαρκώς αυξάνονταi.Ο κ. Παναγιωτάκης δείχνει να βιάζεται να τελειώνει με τους λιγνίτες ώστε να περάσει στην επόμενη μέρα, με μια ΔΕΗ εξωστρεφή, η οποία επενδύει σε άλλα καύσιμα, όπως το φυσικό αέριο, αλλά και στις ΑΠΕ.

  • θα ειχε παραιτηθει με οσα του καταμαρτυρουν οι πολιτες της δυτικης μακεδονιας. απορω δεν διαβαζει οτι ουτε ενα θετικο σχολια δεν κανει κανεις ?

    • Μαζί σου Καρυπίδη. Ο καλύτερος περιφερειάρχης ever. Προχώρα και άσε τα τρολάκια να κράζουν.

      • Με συνθήματα δε μπορείς να κρύψεις την τραγική πραγματικότητα της χειρότερης περιφερειακής αρχής που πέρασε από τον τόπο..

  • Θα τα παρω απο την αρχή, σύμφωνα οπως τα εγραξες Αλεξ. Οσο ποιο συνοπτικά μπορω,

    – Για τις παρατήσεις. Παραιτήθηκαν ΤΩΡΑ για να μην λερωθούν μην ξεχναμε σε 1 χρονο εχουμε και εκλογες. Φυσικα στα δύσκολα ειναι ενα θεμα ο,τι εφυγαν και δεν μπορεσασν να αντεπεξέλθουν. Αυτο ειναι ενα θεμα σοβαρό. Απο την αλλη θα μου πεις στα ευκολα δεν τα εβγαλαν περα στα δύσκολα θα κανουν κατι… Εμ εδω σε θελω.

    – Μας λες ο,τι απο τον Νοέμβριο του 2015, δεν συμμετέχεις σε συσκέψεις και αλλα…. και ο λογος ειναι οι προσωπικοί και οικογενειακοί λόγοι. Δηλ. απο τη μια δεν εισαι με τον Περιφερειάρχη. αλλα εισαι, αναλογα με τα συμφέροντα σου να δεις πως παει το ρευμα να πας και εσυ…

    – Μετα μας λες οτι αν ΑΝ εισουν περιφερειάρχες θα εκανες τα ΠΑΝΤΑ !! για την ΜΗ πώληση τις ΔΕΗ. (( ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ ΑΡΚΕΤΑ )) Μαλων εισαι σε αλλη χωρα. Δεν εχεις καταλαβει ο,τι (ΑΝ) ήσουν Περιφερειάρχες ή Υπουργός ή Πρωθυπουργός αν θελεις και Προεδρος Δημοκρατιας. ΔΕΝ και γραφω ΔΕΝ θα εκανες τιποτα διαφορετικό απο αυτο που εγινε ιδι. Και αυτο φαινετε απο τον τροπο που γραφεις (σκεφτεσε) οποτε και εκ του ασφαλους κρινεις και εσυ.

    – Οσο για το υστερόγραφο σου που λες για τους βουλευτες που ψήφισαν, γιατι αυτοι που δεν ψήφισαν, ΑΝ ηταν στην κυβέρνηση δεν θα ψήφιζαν? ….Ε?

    – Οσο για τους εραζομενους αστο…. και εδω δεν μας τα λες καλα. Ποιοι εργαζομενοι? οι μονοι που εχουν θεμα με αυτο ειναι οσοι δεν δουλευουν και πιανει αρκετους οπως τους συνδικαλιστές που δεν ξερουν των χώρο εργασίας τους, μετα αυτους που δεν πατανε στην δουλεια, αυτους που εκμεταλλεύονται τη ολη καταστασει, αλλες που μπαίνουν εργάτριες και τις προάγουν σε διοικητικούς ή γενικα τις αλλαζουν απο αυτο που περασαν με πολι ασχημα αποτελεσματα. Για την επηχειρησει.

    ΥΣ Μετα δεν μου λες Εδω στις απαντήσεις. Ειναι απο εσενα ?? Μηπως απάντησες σε εσενα?? και καποιος πολυ κοντινο σου???

    • Αριστοτέλη αν και αρχαίος λες μπούρδες . Να απαντήσει αυτός στον εαυτό του?Ο Αλέξανδρος τα έλεγε από την Αρχή και τον πήρε χαμπάρι. Τώρα για να τα πάρω και εγώ από την Αρχή ή εσύ δεν ξέρεις τον Αλέξανδρο ή είσαι κολλητός και αυλικός του Καρυπίδη και πας να ισοπεδώσει τα πάντα . Αλλά ούτε ο Καρυπίδης ούτε εσύ είστε πιο πονηροί από όλους. Εγώ δεν βλέπω ούτε ένα θετικό σχόλιο . Λες όλοι αυτοί να είναι ένας? Πολύ πλάκα έχεις ρε φίλε ή μας περνάς για πρόβατα? Από την άλλη μάλλον το παίζεις φιλόσοφος και δεν ξέρεις καν τι παίζει.

      • Αριστοτέλης μόνο στο όνομα γιατί ούτε από ορθογραφία ούτε από σύνταξη δεν σκαμπάζει πόσο μάλλον να κατανολησει το κείμενο που τους προβληματισμούς που θέτει ο φιλόσοφος στο όνομα είναι ήδη απαντημένοι από το ίδιο το κείμεενο
        κάποιος του ζήτησε να σχολιάσει υπέρ Καρυπίδη και κατά Κοκκινίδη και αυτός το έκανε τάχα μου και με επιχειρήμτα (της πλάκας) πήρε και ένα όνομα σοφού και τον ρεζίλεψε ο αποσταλμένος σχολιαστής

        • Κοζανίτης
          Εγραψα οσο ποιο συνοπτικα μπορουσα. Γιατι ειναι αρκετα αυτα που ηθελα να γραψω.. και ειναι και αλλα.

        • Κοζανίτης
          τι να σου απαντησω. Απο σεβασμο και μονο. Θα σου πω αν και το εγραψα στην αρχη οτι ειναι οσο ποιο συνοπτικα μπορω. και ισως να βγει κατι τετοιο. Τωρα εσυ ο μωρφομενος και καλα……χαχαχαχαχ
          καταλαβενεις τι εχω γραψει. και δεν χρειαζετε να συγκρινεις τον αρχαιο Αριστοτελη με κανεναν. δεν μουζειτεισε κανενας να σχολειασω για καποιον εγραψα την αλειθεια που ΕΣΥ θες να κρυψεις. ΑΝΤΕ τωρα στην σπηλια σου.

          • Απεδειξες οτι εσυ ανηκεις σε σπηλια χαχαχαχα α ρε Αριστοτελη τι σου μελε να παθεις και να την πατησεις χαχααχαχ

  • Για να παραιτηθεί κάποιος πρέπει να υπάρχει ευθιξία και αυτός δεν έχει . Το παίζει ότι δεν έχει ανθρώπους αλλά αυτός είναι κρυμμένος πίσω από όλα . Παίζει θέατρο αλλά όταν δεν θα ξαναβγεί θα καταλάβει ότι δεν έκανε για ηθοποιός αλλά για κομπάρσος.

    • Απο ποτε μετραμε τα σχολια??? Και ποιος ο λογος? να τα μετραμε??? Μηπως για Προπαγανδα? Και αν καταλαβαίνω οτι απαντάει ο ιδιος ασε να το ξερω καλύτερα…
      Μετα εγω δεν ειμαι φιλος κανενος απο τους 2.
      Γυρισε ΟΛΗ την Δ. Μακεδονια για να παρακαλεσει!!!!!!!!! Για ψηφους. Και τα παρατάει επειδή καταλαβε οπως λες τι γινετε??? και το καταλαβε πριν σχεδον 3 χρονια??? Πας καλα>??? αυτο δεν γινετε με τιποτα. ΑΝ στηρίζεις τον Αλεξ κακο του κεφαλιου σου. Αλλα θα σου πω και κατι αλλο ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΑΚΑΤΕΒΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΙΤΟΥΡΑ ΤΟΝ ΤΡΩΝ ΟΙ ΚΟΤΕΣ !!

      • Από τότε που άρχισε ο καρυπίδης να μας πουλάει φούμαρα , θέλουμε να δούμε αν εκείνος έχει δίκαιο ή εμείς που του λέμε την αλήθεια για τα παραμύθια που μας φλόμωσε.

  • Φαγωθήκατε ρε. Γιατί να παραιτηθεί; Ο άνθρωπος είπε θα παραιτηθεί αν πουληθεί έστω και μια μοναδα. Όχι αν ψηφιστεί ο νόμος. Εγώ που τον ψήφισα, δεν θέλω να παραιτηθεί. Τον ψήφισα για το καλό της περιφέρειας. Ό, τι έργο έχει γίνει στην Πτολεμαΐδα που ζω, έχει την υπογραφή του Καρυπίδη. Είναι συμπαθέστατος αξιόλογος, έντιμος και κάνει ό, τι μπορεί. Ζητάτε να παραιτηθεί όσοι δεν τον ψηφίσατε και κάτι τρέχει στα γύφτικα. Άλλη μια θητεία την έχει σαν νεράκι. Χώνεψτε το όσο είναι καιρός. Την είδαν όλοι τώρα τζάμπα μάγκες και παραιτούνται από το τί; από το τίποτα για να το παίξουν καλοί. Καρυπίδη προχώρα.

    • Πες μας και μας που ζούμε στην ταλαίπωρη πόλη, τι αναπτυξιακό έργο έκανε εκ του μηδενός, που να αξιοποιεί νέους άνεργους επιστήμονες όπως έλεγε προεκλογικά. Τι έργο έκανε που βελτιώνει τη ζωή των κατοίκων. Συγκεκριμένα, όχι κοψίματα κορδέλας σε έργα των προηγούμενων. Αυτός έλεγε η ενέργεια είναι αξία αδιαπραγμάτευτη και τώρα έχει ήδη ψηφιστεί το νομοσχέδιο. Αυτά είναι φθηνά τρικ που απευθύνονται σε ιθαγενείς…

    • Ρε φίλε ? Εμείς είπαμε ότι θα παραιτηθεί ή ίδιος το είπε? Το νομοσχέδιο για την πώληση πέρασε και εσύ αναρωτιέσαι γιατί λέμε να παραιτηθεί. Εσύ θεωρείς ότι έκανε έργο . Μα που ζεις ανθρωπέ μου? Αύριο μεθαύριο όταν η περιοχή μαραζώσει οικονομικά και πεινάνε τα παιδιά σου να πας να τον ξαναψηφίσεις. Αλλά μάλλον σε κόβω για αυλικό του.

    • Ας βρεί κανά γιατρό για τα Αγροτικά ιατρεία της Εορδαίας που έμειναν άδεια και μετά το συζητάμε αν έκανε υποτιθέμενα έργα και ποιά είναι αυτά.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.