Οδηγίες
0 από 14 βήματα ολοκληρώθηκαν
-
Καθαρίζουμε το επάνω και το κάτω μέρος από τα σύκα.
-
ΠΡΟΣΟΧΗ χρησιμοποιούμε γάντια γιατί το γαλάκτωμα από τα σύκα μπορεί να προκαλέσει έντονες πληγές.
-
Τα βράζουμε για 15 λεπτά σε καυτό νερό.
-
Αλλάζουμε το νερό και επαναλαμβάνουμε.
-
Όταν είναι έτοιμα τα τρυπάμε περιμετρικά με μία οδοντογλυφίδα και τα βράζουμε για ακόμα 15 λεπτά.
-
Σε ένα σκεύος βάζουμε αρκετό νερό μαζί με την σάλτσα λεμονιού και τα αφήνουμε για 1 ώρα.
-
Βάζουμε την ζάχαρη να βράσει μαζί με το νερό (1 λίτρο) για 15 λεπτά.
-
Πατάμε τα σύκα να βγάλουν όλο το νερό που έχουν, αλλά προσέχουμε να μην τα σπάσουμε.
-
Προσθέτουμε το μέλι στο σιρόπι, βάζουμε τα σύκα και βράζουμε για 5 λεπτά.
-
Κατεβάζουμε από την φωτιά και βάζουμε τον χυμό λεμονιού, τις βανίλιες και τα γαρύφαλλα.
-
Αφήνουμε για 24 ώρες και ελέγχουμε αν έχει δέσει το σιρόπι (πρέπει να είναι παχύρευστο και να στέκεται).
-
Αν δεν έχει δέσει αφαιρούμε τα σύκα και βράζουμε μέχρι που να πάρει την επιθυμητή υφή.
-
Αποθηκεύουμε σε καθαρά βάζα.
-
Προτείνουμε να σερβίρεται μετά από 2 εβδομάδες για να ομογενοποιηθούν οι γεύσεις.