Οδηγίες

  1. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
  2. Τα 2/3 τα αρωματίζουμε με τις βανίλιες. Στο 1/3 βάζουμε την κρύα λιωμένη σοκολάτα και ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις.
  3. Πάνω σε μεμβράνη απλώνουμε λίγη σκούρα κρέμα (το πάχος να είναι περίπου όσο ένα πτι μπερ και το μήκος όσο 5).
  4. Από πάνω της τοποθετούμε 5 κλασικά πτι μπερ. Απλώνουμε σκούρα κρέμα και πτι μπερ. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι που να φτάσουμε το ύψος από ένα όρθιο πτι μπερ.
  5. Στην συνέχεια βάζουμε τα σκούρα πτι μπερ με σαντιγί κάθετα. Όταν φτάσουμε σε ίσο πλάτος όσο ένα πτι μπερ απλώνουμε από πάνω λίγη σαντιγί για να καλύψουμε τα κενά.
  6. Πάνω από τα σκούρα μπισκότα «χτίζουμε» ξανά κατά μήκος κλασικά πτι μπερ με σκούρα κρέμα. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και με τα σοκολατένια μπισκότα.
  7. Όταν τελειώσουμε σκεπάζουμε καλά με μεμβράνη, πατάμε ελαφρώς να πάρει ομοιόμορφο σχήμα και βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.
  8. Όταν σφίξει το καλύπτουμε με σαντιγί και περιχύνουμε με την κρύα σοκολάτα που έχουμε λιώσει μαζί με το βούτυρο.
  9. Βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει και διακοσμούμε με ινδοκάρυδο και τριμμένο φιστίκι.