kozan.gr: Κώλυμα στην έκδοση άδειας, για την εισαγωγή του Κρόκου Κοζάνης, στην Κίνα – Ενέργειες από το Υπουργείο Εξωτερικών και τον ΕΦΕΤ να ξεπεραστούν τα εμπόδια

30 Ιανουαρίου 2017
09:54

Εμπόδια, λόγω γραφειοκρατίας, στην έναρξη της συνεργασίας του αναγκαστικού συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Κοζάνης και της εταιρείας HUANGGANG, για την προώθηση του Κρόκου στην Κίνα. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες της στήλης, που αποκαλύπτει τη συγκεκριμένη εξέλιξη, η εταιρεία από την Κίνα δυσκολεύεται να λάβει τη σχετική άδεια εισαγωγής Κρόκου, καθώς το γραφειοκρατικό σύστημα της Κίνας, απαιτεί μια σειρά από δικαιολογητικά, μεταξύ των οποίων και μικροβιολογικές έρευνες για νωπά προϊόντα. Αν και στην περίπτωση του Κρόκου έχουμε να κάνουμε μ’ ένα αποξηραμένο προϊόν, αυτό θα πρέπει να τεκμηριωθεί εγγράφως, ώστε να εξαιρεθεί από αυτή την κατηγορία. Με επαφές τόσο στον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων ΕΦΕΤ, όσο και στο Υπουργείο Εξωτερικών, ο Πρόεδρος του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού, Ν. Πατσιούρας, έχει θέσει το ζήτημα κι αναμένονται πρωτοβουλίες ώστε να ξεπεραστούν τα εμπόδια.

Η Χύτρα

6 σχόλια

  • Μας πρηξατε με τα ταξίδια και τις συμφωνίες και στο τέλος υπάρχει κολυμα. Ένα υπεύθυνο άτομο έχει εξετάσει την κάθε περίπτωση κωλυματος γνωρίζει τη νομοθεσία του κάθε κράτους, όσον αφορά το προϊόν και μετά πανηγυρίζει για συμφωνίες. Πήγατε πόσα άτομα ήρθατε πανηγυριζοτας και σε δυο βδομάδες μετά κωλυμα.

  • Αν δεν μπορείτε να πουλήσετε τον Κρόκο εκεί στο συνετερισμο αφήστε τον κόσμο να τον πουλήσει μόνο του όπου γουστάρει…ακόμα δεν έχετε εξοφλησει την περσινή σοδειά και έχετε παραλάβει και την φετινή λεφτά πότε; Α και κάτι άλλο πόσο είναι ο μισθός των υπαλλήλων στο συνετερισμο; Αυτών που θεωρούνται μόνιμοι όχι των εποχιακων, πόσα περνει ο πρόεδρος;

  • Γρήγορα στην Κίνα δήμαρχε.Κάντους ειδικά ταχύρρυθμα σεμινάρια για την ελεύθερη αγορά και την εξάλειψη της κομμουνιστικής γραφειοκρατίας.Μόνο έτσι οι Κινέζοι θα τρώνε κρόκο με τα τσουβάλια και θα κάνουν κροκοτουρισμό στην περιοχή! Σε σένα βασιζόμαστε όλοι!

  • Η Κίνα έχει κανόνες για το τι θα εισάγει. Εμείς είμαστε ούγκα ούγκα και δεν μπορούμε να κάνουμε 5 έγγραφα και αναλύσεις.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.