Ο Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών Ομίλου ΔΕΗ για τη μη υπογραφή ΕΣΣΕ στη ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΑΕ

18 Ιουνίου 2018
09:15
Κανένα σχόλιο

Ο Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών Ομίλου ΔΕΗ, εκφράζει την δυσαρέσκεια του όσον αφορά τις εξελίξεις που δρομολογούνται στη ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΑΕ (ΔΕΗΑΝ) και καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη τακτική της Διοίκησης της Εταιρείας.
Αφού μεθοδικά αποκλείστηκαν, οι νεοπροσληφθέντες εργαζόμενοι της εταιρείας από τη διεκδίκηση συγκροτημένων ΕΣΣΕ, μέσω της ΓΕΝΟΠ και των Πρωτοβαθμίων Σωματείων μελών, στη συνέχεια οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο, όπως ήταν προδιαγεγραμμένο εξ΄ αρχής από την παρούσα Διοίκηση.
Με την από 15.12.2017 ανακοίνωσή του ο Σύλλογος ξανά επισήμανε την καταστρατήγηση των εργασιακών σχέσεων στην εταιρεία και την απραξία για περισσότερο από ένα έτος, (σήμερα ενάμιση) της Διοίκησης ΔΕΗΑΝ:
1) για τη μη υπογραφή ολοκληρωμένης ΣΣΕ παρά και τις γραπτές συστάσεις του Υπουργείου Εργασίας σύμφωνα με το από 2.3.2017 σχετικό πρακτικό συμφιλίωσης και
2) για τη μη εφαρμογή του ΚΚΠ ΔΕΗ
και παράλληλα προειδοποίησε τους συναδέλφους της ΔΕΗΑΝ και διατύπωσε για άλλη μια φορά τις επιφυλάξεις του για τυχόν προσπάθειες χειραγώγησης του Επιχειρησιακού Σωματείου από τη Διοίκηση της εταιρείας.
Σήμερα επιβεβαιώνονται οι επιφυλάξεις αυτές αφού η Διοίκηση της 100% θυγατρικής εταιρείας της ΔΕΗ, ετοιμάζεται να εγκρίνει τη Δευτέρα στο ΔΣ πλαίσιο αμοιβών με αναφορά και σε ατομικές συμβάσεις, με την τακτική του «μαστιγίου και του καρότου» (οικειοθελείς παροχές εξ ελευθεριότητας) εξαφανίζοντας με πρωτοφανή τρόπο και την τελευταία ελπίδα υπογραφής ΣΣΕ και εφαρμογής ΚΚΠ με τα πρότυπα της μητρικής και των υπολοίπων εταιρειών της πρώην ΔΕΗ ΑΕ.
Την ίδια στιγμή κυκλοφορεί πλαίσιο για τη σύναψη Επιχειρησιακής ΣΣΕ με καθυστέρηση δύο χρόνων που μόνο ως πλαίσιο εργασιακού μορφώματος ΕΣΣΕ μπορεί να χαρακτηρισθεί

Αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που βρίσκονται στο στάδιο τελικών υπογραφών οι ΕΣΣΕ σε ΔΕΔΔΗΕ (θυγατρική ΔΕΗ) και ΑΔΜΗΕ (αποσχισθείσα εταιρεία από τη ΔΕΗ) που ακολουθούν την υπογραφή τριετούς ΕΣΣΕ στη ΔΕΗ ΑΕ που έγινε στις 30.5.2018.
Αυτά συμβαίνουν μετά τις εξαγγελίες του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της ΔΕΗ ΑΕ κατά την προαναφερόμενη υπογραφή της ΕΣΣΕ ΔΕΗ ότι η ΔΕΗ υστέρησε σημαντικά στην ανάπτυξη των ΑΠΕ τα προηγούμενα χρόνια έχοντας σήμερα μόνο 3% μερίδιο σε αυτές μέσω της ΔΕΗΑΝ και στόχος της ΔΕΗ είναι να δεκαπενταπλασιαστεί το ποσοστό αυτό τα επόμενα χρόνια.
Καλείται, ο Πρόεδρος της ΔΕΗΑΝ που παράλληλα είναι ο Πρόεδρος και ΔΝΣ της μητρικής ΔΕΗ και προσυπέγραψε ουσιαστική ΕΣΣΕ στη μητρική πριν λίγες μέρες, όπως, και τα μέλη του ΔΣ που είναι μέλη των πρωτοβαθμίων σωματείων και καλύπτονται από την προαναφερόμενη ΕΣΣΕ της μητρικής,
1. να μην προβούν στο ατόπημα να ψηφίσουν τα πρωτοφανή μορφώματα πλαίσια, αμοιβών και ΣΣΕ που εισηγείται η Διοίκηση της ΔΕΗΑΝ που διαχωρίζουν και απομονώνουν τους 45 νέους συναδέλφους από τους υπόλοιπους 18.000 εργαζόμενους και
2. να συμβουλεύσουν ορθά τη Διοίκηση της εταιρείας που προφανώς δεν γνωρίζει την ιστορία του Ομίλου πιθανώς και τους στόχους της μητρικής όπως αυτοί εξαγγέλθηκαν στις 30.5.2018, όπως προαναφέρθηκε.
Καλούνται οι εργαζόμενοι της ΔΕΗΑΝ να μη δεχτούν καμία εκπροσώπηση χωρίς τα πρωτοβάθμια σωματεία και την Ομοσπονδία που θα τους εξαιρέσει οριστικά και άκρως επικίνδυνα από το σύνολο των 18.000 εργαζομένων.
Καλείται η Ομοσπονδία και τα πρωτοβάθμια σωματεία να πράξουν τα ορθά και δέοντα για την εξασφάλιση και την ίση αντιμετώπιση, μεταξύ των 18.000 εργαζομένων και των νέων συναδέλφων στη ΔΕΗΑΝ, χωρίς να νίψουν τας χείρας τους. Έχουν δυναμική και αποτελεσματικότητα και το έχουν αποδείξει.
Ο Σύλλογος συνεχίζει να στηρίζει τις προσπάθειες για υπογραφή τριετούς ΕΣΣΕ σε όλες τις εταιρείες του Ομίλου (ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, ΔΕΗΑΝ ΑΕ ) και τον ΑΔΜΗΕ ΑΕ, όπως στήριξε και την υπογραφή ΕΣΣΕ στη ΔΕΗ ΑΕ, με τις επιφυλάξεις και τις επισημάνσεις που έχει ανακοινώσει μέχρι σήμερα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.