Οδηγίες
0 από 12 βήματα ολοκληρώθηκαν
-
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα να ζεσταθούν.
-
Αναμειγνύουμε την μαγιά με μία κουταλιά ζάχαρη και το χλιαρό γάλα.
-
Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, το σπορέλαιο, το ασπράδι και ανακατεύουμε.
-
Τέλος ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
-
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο και κόβουμε λωρίδες με πλάτος 2-3 εκατοστά.
-
Βουτυρώνουμε τους κώνους για κορνέ και τυλίγουμε τις λωρίδες.
-
Τις αλείφουμε με τον κρόκο αυγού και τις τοποθετούμε όρθιες σε ένα ταψί.
-
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
-
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και προσθέτουμε το τυρί κρέμα.
-
Ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις το γλυκό βύσσινο και αρωματίζουμε με βανίλια.
-
Όταν τα κορνέ κρυώσουν τα ξεφορμάρουμε και τα γεμίζουμε με την κρέμα.
-
Αν θέλουμε διακοσμούμε με σαντιγί και μαρασκίνο