Συνάντηση για το Coal Platform στο Υπουργείο ΠΕΝ (Φωτογραφίες & Βίντεο)

4 Ιουλίου 2018
23:28

Ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή Ευρωπαίων Αξιωματούχων, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Ιουλίου, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τα θέματα του «Coal Regions in Transition Platform – Πλατφόρμα μετάβασης των Ανθρακοφόρων Περιοχών», παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη, του Αντιπεριφερειάρχη Ηλία Κάτανα, του Γ.Γ. του ΥΠΕΝ Μιχάλη Βερροιόπουλου, των Δημάρχων των Ενεργειακών Δήμων και της ομάδας του coal platform που συνέστησε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα θέματα του Coal Platform και το πώς προχωρά η προετοιμασία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, των φορέων της περιοχής και του Υπουργείου, για τις διαδικασίες μετάβασης και μείωσης των συνεπειών από την περιορισμένη χρήση λιγνίτη.

Ο Περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης έθεσε το ερώτημα «με το λιγνίτη τι; και μετά το λιγνίτη τι;» και πάνω σε αυτό υπήρξε κοινή απόφαση για συντονισμό ενεργειών, ώστε η Δυτική Μακεδονία να γίνει πρότυπη περιοχή για θέματα μετάβασης.

Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι άκουσαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις προτάσεις του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη και ανταποκρίθηκαν θετικά σε αυτές.

Στο πλαίσιο αυτό, οι συναντήσεις θα συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες, σε πολιτικό και τεχνικό επίπεδο με στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για την εξειδίκευση της Τεχνικής Βοήθειας που θα παράσχει για τα θέματα μετάβασης η Ε.Ε., με τη συνδρομή της Παγκόσμιας Τράπεζας.

14 σχόλια

  • Ρε παιδιά αν πηγαίνετε τόσοι κάθε φορά για μια τεχνική σύσκεψη τα 200.000€ της τεχνικής βοήθειας σε ταξίδια θα τα φάτε. Αφήστε να δούμε πρώτα τα εκατομμύρια που ίσως κάπου κάποτε πάρουμε και μετά βλέπουμε

    • Τους κάλεσε η ΕΕ και το Υπουργείο να μην πήγαιναν; Για το κάθε τι κακό ή καλό κάτι αρνητικό έχετε να πείτε.Φτάνει πια, αφήστε αυτούς που θέλουν και μπορούν να δουλέψουν.

      • Η συνάντηση οργανώθηκε από το υπουργείο για να περάσει στα ψηλά το ΔΣ της ΔΕΗ για το ξεπούλημα που θα επιλέξει την short list kai θα γίνει μαθαίνουμε διαδικτυακά!!! Ο Καρυπίδης προσπαθεί να σωθεί με παιχνιδάκια για τεχνικές βοήθειες ψίχουλα που θα πάνε για μελέτες ξέρουμε που … Ποιον κοροϊδέυετε;

  • ΡΕ ΚΑΤΑΝΑ ΕΣΥ ΒΓΑΖΕΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ..ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΣΑΙ.ΑΙΝΤΕ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΣΤΟ FLASH ΞΑΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ.Η ΘΑ ΠΑΣ ΣΤΟ WEST ΜΑΖΙ ΜΕ ΘΕΟΦΙΛΟ.ΘΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ Ο ΒΑΚΡΑΤΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ.ΕΣΥ ΩΣ ΔΕΞΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΩΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ.

  • Το πάντρεμα θεσμικότητας και τανσταρισμού είναι η μεγαλύτερη απόλαυση στην τοπική αυτοδιοίκηση.

  • Καρυπίδη εσύ έλεγες θα παραιτηθείς τι έγινε τώρα όλα καλάααααααααα; Εντάξει το παιχνιδάκι; άρχισες τις μεταλιγνιτικές μπαρούφες σαν τον Λευτεράκη και συ; Άντε μαζί θα πάτε σπίτια σας….. Αρκετό δούλεμα ρήξατε. Φτάνει

  • Η χώρα παραμένει καθηλωμένη από τη νέα μνημονιακή δέσμευση για πώληση του 40% του λιγνιτικού χαρτοφυλακίου της ΔΕΗ. Αν αυτή η δέσμευση υλοποιηθεί θα διαιωνίσει το λιγνιτικό μοντέλο ηλεκτροπαραγωγής που πλέον καθίσταται και οικονομικά αδιέξοδο. Γι’ αυτό επιβάλλεται η ελληνική κυβέρνηση να επαναδιαπραγματευτεί με τους θεσμούς την πώληση της ΔΕΗ, ώστε η χώρα να αφεθεί ελεύθερη να αποφασίσει την απεξάρτησή της από τον λιγνίτη όπως ακριβώς κάνουν η μία μετά την άλλη οι χώρες της ΕΕ.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.