Οδηγίες

  1. Σε ένα σκεύος βάζουμε περίπου 200 γρ αλεύρι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, το αυγό, το νερό, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε.
  2. Βάζουμε το μπέϊκιν και ενσωματώνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
  3. Όταν είναι έτοιμη την βάζουμε σε αλευρωμένη μεμβράνη και την αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
  4. Απλώνουμε σπορέλαιο σε ένα σκεύος και κάνουμε μπαλάκια από την ζύμη.
  5. Βάζουμε σπορέλαιο στην επιφάνεια που θα δουλέψουμε και με τα χέρια μας ανοίγουμε τα μπαλάκια σε φύλλα.
  6. Τα διπλώνουμε σε φακελάκια και τα βάζουμε στο λαδωμένο σκεύος.
  7. Όταν είναι έτοιμα τα ανοίγουμε σε στενόμακρα φύλλα και χαράζουμε το μισό φύλλο.
  8. Στο υπόλοιπο απλώνουμε Φέτα και τυλίγουμε σε ρολό.
  9. Ενώνουμε τις άκρες να πάρει σχήμα κρίκου και τις «σφραγίζουμε» με οδοντογλυφίδα.
  10. Τα βάζουμε σε ταψί που έχουμε απλώσει σπορέλαιο και αλείφουμε κρόκο αυγού.
  11. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
  12. Πριν σερβίρουμε αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες.