Υποδοχή και φιλοξενία προσφύγων στην Βασιλίτσα Γρεβενών – Κύριε περιφερειάρχη, με τις ενέργειές σας καταστρέφονται όχι μόνο τα Γρεβενά αλλά και η υπόλοιπη Δ. Μακεδονία (Του Ιάκωβου Παντελίδη)

8 Ιουλίου 2018
13:45

Διάβασα στον τοπικό τύπο σχετικά με τη συνάντηση του περιφερειάρχη κου Καρυπίδη και του Υπουργού Μεταναστευτική πολιτικής κου Βίτσα, μετά από διαβούλευση που είχε ο περιφερειάρχης με τους ξενοδόχους του ορεινού όγκου των Γρεβενών (Βασιλίτσα).

Θα ήθελα να τοποθετηθώ σαν συνάδελφος ξενοδόχος πάνω από όλα: Κύριοι, κατανοώ την ανάγκη για επιβίωση, ίσως και εγώ να έκανα το ίδιο, όμως προς τι τα χαμόγελα; Τι πετύχατε; Μια πρόσκαιρη λύση στο να γεμίσουν τα ξενοδοχεία σας; Σήμερα στην απόφασή σας αυτή, σας οδήγησε, χωρίς την θέλησή σας η κατάπτυστη συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την υπερφορολόγηση του τουριστικού κλάδου και στην διαμονή και στην εστίαση. Το 6,5% στην διαμονή έγινε 13% και το 13% της εστίασης 24%. Και δεν ξεχνάμε και το νέο Φόρο Διαμονής από 01/01/2018 ανάλογα με την κατηγοριοποίηση των καταλυμάτων . Έτσι θα έρθει η ανάπτυξη; Και σε μια περιοχή που τα ξενοδοχεία χρειάζονται θέρμανση 7 μήνες το χρόνο;

Κύριε περιφερειάρχη, με τις ενέργειές σας καταστρέφεται μια περιοχή που πριν από εσάς κάποιοι επένδυσαν στον ορεινό όγκο της Βασιλίτσας (Περιφέρεια, Δήμοι, Ιδιώτες, σύλλογοι). Κύριε περιφερειάρχη, τουρισμός δεν είναι μόνο τα ξενοδοχεία αλλά και οι επιχειρήσεις εστίασης, τα προϊόντα που παράγουν τα Γρεβενά και οι Μακεδόνες γενικότερα καθώς και οι σύλλογοι που έχουν επενδύσει στο τουριστικό προϊόν της περιοχής. Με τις ενέργειές σας καταστρέφονται όχι μόνο τα Γρεβενά αλλά και η υπόλοιπη Δ. Μακεδονία. Το να δημιουργήσεις ένα Brand Name είναι συνεχής αγώνας και προσπάθεια χρόνων ενώ χρειάζεται λίγο μόνο διάστημα για να το καταστρέψεις. Δυστυχώς το πετύχατε πατώντας στην ανάγκη λίγων ξενοδόχων.

Χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας αλλά με κάποιους φίλους σας, πήρατε μια απόφαση στο πόδι, όπως όλες σας οι αποφάσεις, να φέρετε πρόσφυγες στην περιοχή. Όλα στο πόδι, χωρίς πρόγραμμα, απλά για εντυπωσιασμό και για να εξυπηρετήσετε τους κυβερνητικούς σας φίλους. Και για να εξηγούμαι: Κατανοώ την ανάγκη να δεχτούμε κάποιους πρόσφυγες, όμως με συγκεκριμένες προϋποθέσεις:

 • Ορισμός χρονικού ορίζοντα και περιόδου φιλοξενίας, δηλαδή τις περιόδους μεγάλης ζήτησης δεν νοείται να μην μπορούν να έρθουν τουρίστες.
 • Χωροταξικός σχεδιασμός τοποθέτησης μεταναστών και προσφύγων.
 • Αριθμό μεταναστών που να μπορούν να ενταχθούν σε ένα σύνολο χωρίς επιπτώσεις για την τοπική κοινωνία και οικονομία.
 • Προϋποθέσεις ενσωμάτωσης σε ακριτικές και απομακρυσμένες περιοχές.

Δυστυχώς κύριε περιφερειάρχη αυτά για εσάς είναι έννοιες άγνωστες. Έτσι δεν εξυπηρετείτε ούτε τους πρόσφυγες, ούτε την περιοχή γενικότερα.

Όταν ερχόταν ένας τουρίστας για την Βασιλίτσα δεν έμενε μόνο εκεί αλλά στα πλαίσια της εκδρομής του επισκεπτόταν και την πόλη των Γρεβενών, της Καστοριάς και την περιοχή γενικότερα. Ο ορεινός όγκος των Γρεβενών ήταν από τις λίγες περιοχές όπου το τουριστικό προϊόν είχε εξελιχθεί και έχει γίνει πόλος έλξης σαν αυτούς που η περιφέρεια προσπαθεί να αναπτύξει διαχρονικά και πολλές φορές αδυνατεί εδώ όμως τα είχε καταφέρει. Δυστυχώς και τα χρήματα αλλά και η δουλειά ετών χάνονται και όταν φύγουν οι πρόσφυγες θα ξεκινήσουμε και πάλι από το μηδέν.

Κλείνοντας θα ήθελα να απευθυνθώ στους φίλους ξενοδόχους λέγοντας ότι υπάρχει και η επόμενη ημέρα που είναι ακόμα πιο δύσκολη. Με ή χωρίς μετανάστες. Κουράγιο και καλή δύναμη.

Υστερόγραφο:

 1. Γιατί να υπάρχει άραγε η Εταιρεία Τουρισμού Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας; Τι προσφέρει μετά από όλα αυτά που γίνονται….;;;
 2. Τι γνώμη έχει ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών κος Σημανδράκος; Ενημερώθηκε άραγε;
 3. Τι γνώμη έχει η κοινωνία των Γρεβενών και οι τοπικοί άρχοντες;

Με εκτίμηση

Ιάκωβος Παντελίδης

Αρχιτέκτων Μηχανικός

43 σχόλια

  • Προφανώς με το σχόλιο σου δεν αντιλαμβάνεσαι την ουσία της τοποθέτησης. Αναφέρεται σε γενικότερη υποβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Δυτικής Μακεδονίας. Τέτοιες κινήσεις δεν αφορούν μόνο τους ξενοδόχους, αλλά όλη την τοπική κοινωνία που θα πληγεί από τη μετατροπή της Βασιλίτσας από τουριστικό προορισμό σε κεντρο φιλοξενίας προσφύγων. Αν δε μπορείς να το καταλάβεις σημαίνει ότι δεν έχεις συλλογική αντίληψη. Γιατί αυτό που γίνεται μπορεί να βολεύει ορισμένους επαγγελματίες της διαμονής ώστε να καλύψουν τις βραχυπρόθεσμες ανάγκες τους, αλλά θα προκαλέσει μακροπρόθεσμα ανεπανόρθωτη ζημιά στον τουρισμό.

   • Έτσι ακριβώς και τον χειμώνα που είναι από τους πλέον δημοφιλέστερους προορισμούς αυτή η κίνηση μπορεί να καταστρέψει την όποια θετική προοπτική έχει η περιοχή.

   • Πόσες φορές πήγες ρε φίλε στη Βασιλίτσα για να στηρίξεις τους τοπικούς επιχειρηματίες και τον τουρισμό της; Με ξένα κόλυβα μνημόσυνο; Κράτα λοιπόν τη συλλογική αντίληψή σου για σένα.

  • ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ,
   Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ !!

   ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ Η ΕΕ !!

   ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΟΛΗ πχ. Η ΑΦΡΙΚΗ ΚΑΙ Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
   ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ !!

   ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ , η ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ !!

   ΠΡΙΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
   ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ !!

  • Θα μπορούσα να δεχτώ τον ανθρωπισμό σας, αλλά θέλω να σας ρωτήσω, πως είναι δυνατόν μία κυβέρνηση, να ανοίγει τα σύνορα, να κάνει κάλεσμα εισόδου στη χώρα στους πρόσφυγες, που ήταν στην Τουρκία, με την κατάργηση των κέντρων κράτησης κλειστού τύπου, με το να διαφημίζει την εξάμηνη άδεια παραμονής και ταυτόχρονα να προσπαθεί να πουλήσει εκατό χιλιάδες βλήματα του πυροβολικού στη Σαουδική Αραβία, που ήθελε να τα χρησιμοποιήσει στον πόλεμο της Υεμένης. Από τη μία καταγγέλλουμε τον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό, το ΝΑΤΟ, τους αμερικανούς, τους πετρελαϊκούς πολέμους και από την άλλη προσπαθούμε να τροφοδοτήσουμε την πολεμική διαδικασία, με πολεμικό υλικό. Από τη μία η κυβέρνηση μιλάει για την ανάγκη να δείξουμε αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και την ίδια στιγμή στηρίζει την πολεμική διαδικασία, που παράγει τους πρόσφυγες.

   Βεβαίως δεν έχουμε να κάνουμε με μία φυσιολογική κυβέρνηση αλλά με ανθρώπους που δήλωναν αγανακτισμένοι με ΦΠΑ 13% και ικανοποιημένοι με ΦΠΑ 24%!! Οι ίδιοι άνθρωποι θεωρούσαν το email Χαρδούβελη 1,5 δις υπερφορολόγηση και τη συμφωνία Τσίπρα 13,5 δις πακέτο με αναπτυξιακό πρόσημο!! Οι άνθρωποι, που ήταν μέλη του κινήματος δεν πληρώνω τα διόδια, τώρα αυξάνουν τις τιμές των διοδίων και κατασκευάζουν και καινούρια!! Όλα αυτά στα πλαίσια του αριστερού τους ηθικού πλεονεκτήματος. Τρικυμία εν κρανίω.

   • Γιατί συγχέεται την αλληλεγγύη των πολιτών με τις πολιτικές που ακολουθούν τα κράτη που ακριβώς όπως λέτε δεν σέβονται ούτε τους πολίτες της χώρας που τους ψηφίζουν ; Εύχομαι πραγματικά να μη βρεθεί η Ελλάδα στη θέση τους γιατί ακόμη δεν έχουν καταλάβει πολλοί όπως εσείς ότι είμαστε μια αδύναμη χώρα όπως αυτές που βομβαρδίζουν. Όταν πολλοί από εσάς θα στείλετε τα παιδιά σας να δουλέψουν στη Γερμανία μην έχετε την απαίτηση να τους υποδεχτούν και αποδεχτούν εκεί ενώ εσείς υποστηρίζεται πολιτικές κατά της ελεύθερης μετακίνησης γιατί ο Γερμανός θα σε βλέπει πάντα σαν ξένο και όχι σαν Ευρωπαίο εταίρο. Μην έχετε αυταπάτες.

    • Τα έχουμε στείλει ήδη και είδαμε το χαΐρι. Ας φτιάξουν ένα μηχανισμό απορρόφησης των οικονομικών μεταναστών που εισέρχονται παράνομα στη χώρα, μια και πρόσφυγες πια δεν υπάρχουν. Να τους εντάσσουν στην κοινωνία ομαλά, όχι στοιβάζοντας τους σε ξενοδοχεια-γκέτο.

    • Κυρία Ελένη καλησπέρα σας, ως κυρία είστε ασφαλώς υπέρ της αλληλεγγύης των λαών, το καταλαβαίνω και το σέβομαι. Το κέντρο του εγκεφάλου, που είναι υπεύθυνο για τα συναισθήματα, είναι περισσότερο αναπτυγμένο στις γυναίκες από τους άντρες. Η αμυγδαλή του εγκεφάλου των γυναικών λειτουργεί ως «αποθήκη» συναισθηματικής-συγκινησιακής μνήμης. Να ανοίξουμε τα σύνορα στους πρόσφυγες, να δεχτούμε και τους οικονομικούς μετανάστες, να τους δώσουμε στέγη, τροφή, υγειονομική περίθαλψη, εκπαίδευση στα παιδιά τους. Το θέμα με αυτήν την προσέγγιση είναι πως δεν λύνει ούτε το πρόβλημα της χώρας, ούτε τα προβλήματα του τρίτου κόσμου. Στα παγκόσμια προβλήματα φτώχεια, πείνα, πόλεμος, μπορούμε να δώσουμε εθνική λύση; Οχτακόσια εκατομμύρια συνάνθρωποι μας ζουν με ένα δολάριο την ημέρα, θα δώσουμε εθνική λύση σε αυτό το παγκόσμιο πρόβλημα; Τα παγκόσμια προβλήματα δεν χρίζουν παγκόσμιας συνεννόησης; Μπορεί να υπάρξει τέτοια λύση παγκόσμια π.χ. πριν την καθιέρωση της ηλεκτροκίνησης; Οι αμερικανοί κάνουν έναν πετρελαϊκό πόλεμο κάθε λίγα χρόνια (ο νομπελίστας ειρήνης, πρόεδρος Ομπάμα, έκανε δύο Λιβύη, Συρία) μπορούμε να δεχόμαστε ένα με δύο εκατομμύρια πρόσφυγες κάθε φορά που οι αμερικανοί θα ισοπεδώνουν ένα λαό; Όσο για την Ελλάδα μην ανησυχείτε δεν μας βομβαρδίζει κανένας, τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος δώσαμε δικαιώματα άντλησης υδρογονανθράκων στη σωστή πλευρά, τη Δυτική. Όπως καταλάβατε κυρία Ελένη, δεν είμαι υπέρμαχος αυτού του είδους της αλληλεγγύης των λαών την οποία επικαλείστε. Δείτε που οδήγησε αυτού του είδους η αλληλεγγύη, τους κατοίκους της Μυτιλήνης, της Κω κτλ από τη χαρά του νόμπελ ειρήνης, στην απογοήτευση τη σημερινή. Τέλος το φθηνό εργατικό δυναμικό, μετανάστες και πρόσφυγες, δεν ευνοεί την εργοδοσία και στέλνει την ελληνική εργατική τάξη στη Γερμανία που αναφέρατε;

   • “Θα μπορούσα να δεχτώ τον ανθρωπισμό σας, αλλά θέλω να σας ρωτήσω, πως είναι δυνατόν μία κυβέρνηση, να ανοίγει τα σύνορα,”
    Με τον ίδιο τρόπο που κάποιοι άλλοι άνοιξαν τα σύνορα στους Αλβανούς.

 • Παντελίδη, τους ξενοδόχους τους ρώτησες;
  Άσε την “φτηνή¨ πολιτική επειδή ψάχνεις θέση στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ.
  Η περιοχή είχε ήδη καταστραφεί από τους δικούς σου που έφεραν την κρίση και τα μνημόνια.

 • Έχει απόλυτο δίκιο ο Παντελίδης ! Έκαναν επενδύσεις εκατομμύριων και τις απαξιωνουν για 15€ το κεφάλι … Ποιος τουρίστας νομίζετε θα ξαναπατήσει σε αυτές τις εγκαταστάσεις ?? Τα κτίρια αυτά τέλος έγιναν ξενώνες Πακιστανών Αφγανών κτλ … Τουρισμός Γρεβενών τέλος …Πλήρη απαξίωση …Εδώ θα είμαστε και θα το δείτε

  • Φυσικά, όσο εξακολουθούσε ο πόλεμος του στη ISIS στη Συρία η χώρα μας περιέθαλψε δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες. Τώρα πια που δεν υπάρχει πόλεμος, δε μιλάμε για πρόσφυγες από τη Συρία αλλά για μετανάστες από όλη τη Μέση Ανατολή και την Ασία. . Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν ακολουθείται η νόμιμη οδός, αίτηση για visa και νόμιμη είσοδος στη χώρα, παρά εξακολουθούν την παράνομη είσοδο. Και ποιός μας λέει ότι όλοι αυτοί δεν είναι δραπέτες φυλακών ή εγκληματίες. Φυσικά δείχνουμε ανθρωπιά, αλλά και εμείς αν πάμε μετανάστες στη Γερμανία κανείς δε θα μας φιλοξενήσει ή θα μας ταΐζει τσάμπα!

 • Τόσα χρόνια ούτε το οδικό δίκτυο της περιοχής βελτιώθηκε ούτε όσοι επένδυσαν εκεί βελτιώθηκαν αγαπητέ παρα τις παχυλές επιδοτήσεις για ανάπτυξη επομένως καλύτερα να έρθουν οι πρόσφυγες ώστε ίσως να μπορέσει να βγει από το τέλμα ολόκληρη η περιοχή! Ενημερωθείτε αγαπητέ καλύτερα για το τι πραγματικά συμβαίνει και αφήστε το μικροκομματικο σωλήνα..

   • Αυτό είναι προσωρινό. Η περιοχή δεν θα πάθει τίποτα. Αντίθετα είχα μαραζώσει από την κρίση. Ρώτα τους ξενοδόχους.

    • Ναι αλλά δεν μας εξηγείς πως θα βγει η περιοχή από το τέλμα με τη γκετοποίηση. Και τι εννοείς προσωρινό, όπως στη Μόρια;

     • Η Ευρώπη δίνει 600€ το κεφάλι μηνιαία.. άμα βρείτε εσείς περισσότερα λεφτά για τους ξενοδόχους εκεί πάνω…σφυριξτε μας ελληναρες!!

     • ΔΙΝΕΙ 600 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ; ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΤΗ ΦΑΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΥΡΑΚΙ;

 • Τοποθέτηση με ουσία! Συγχαρητήρια κύριε Παντελίδη. Είναι ακριβώς όπως τα λέτε . Η καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα και η ανικανότητα της περιφερειακής αρχής Καρυπίδη οδηγού τον τουρισμό της δυτικης Μακεδονίας στον αφανισμό.

 • ΟΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΑΓΚΥΛΩΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΟΥ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΦΤΑΝΟΥΝ ΗΔΗ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ!

  ΟΙ ΦΑΝΤΑΣΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΠΡΟΣ ΧΑΡΗΝ ΞΕΝΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΞΕΝΩΝ ΚΑΙ ΟΥΔΟΛΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ.

  ΔΕΝ ΑΝΤΑΛΛΑΣΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΚΥΡΙΟΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΑΠΟΛΑΒΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ!

  ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΞΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ!

  Ο ΟΡΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΠΛΕΟΝ!
  ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΕΤΟΣ 2018 ΟΧΙ ΣΤΟ 2012.
  ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΑΔΙΠΛΑΝΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΠΡΩΗΝ ΕΣΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ!

  ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΜΑΖΙΚΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΕΙΣ,ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΕΠΙΣΗΣ Μ.Κ.Ο. ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΝΗΡΗ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕΝΟΙ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΠΕΡΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ;

  ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΟΦΛΗΣΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ!

  ΑΛΛΟΙΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ, ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΝ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΝΕΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΟΥΣ ΕΝΩ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΛΥΝΟΥΝ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ!
  ΩΣ ΕΔΩ!!!

 • Μα γιατί φέρνουν οικονομικούς μετανάστες από Πακιστάν κλπ. σε μια περιοχή από όπου οι νέοι φεύγουν στο εξωτερικό για ένα καλύτερο μέλλον; Δεν είναι βλακώδης ο τρόπος διαχείρισης του προβλήματος;

 • Οι ντόπιοι κάτοικοι απαξιωσαν με την συμπεριφορά τους και την νοοτροπία τους τον υπέροχο αυτό προορισμό εδώ και χρόνια! Καιρός να έρθει νέο αίμα μπας και δούμε χαΐρι οι υπόλοιποι που ελπίζουμε σε κάτι διαφορετικό!

  • Μα το νέο αίμα, τους νέους του τόπου μας τους διώχνετε στην Ευρώπη! Και στη θέση τους έρχονται άνθρωποι που θέλουν να τους βοηθήσετε, να δουν χαΐρο από εσάς, όχι εσείς από αυτούς!

 • Μπράβο σας κύριε Παντελίδη. Πολύ σωστή η τοποθέτησή σας πάνω στο θέμα. Αν ξαναδούν τουρίστα στα Γρεβενά(σάυτόν που επένδυσαν δύο 10ετίες τώρα, άς μας γράψουν. Οι μόνοι που θα τα γνωρίζουν πλέον θα είναι οι Πακιστανοί, Αφγανοί .
  Το όναμά σου Καρυπίδη θα μείνει στην Ιστορία και στη μνήμη του κάθε Γρεβενιώτη, σαν ο διατελέσας την μεγαλύτερη καταστροφή στο Νομό.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι