Η ώρα της αλήθειας! (Γράφει η Δήμητρα Ν. Παπανικολάου)

9 Ιουλίου 2018
18:04
Κανένα σχόλιο

Κι έκανα όνειρα, άλλες φορές μικρά κι άλλες μεγάλα. Κι έκανα σκέψεις για όλα αυτά τα όνειρα. Κι όλες αυτές τις σκέψεις για να μην τις ξεχάσω τις απόθεσα σε ένα χαρτί. Κάποιες φορές αβίαστα βγαίνανε οι λέξεις και γέμιζαν τις σελίδες και οι σκέψεις και τα όνειρα γινόταν ιστορίες έτοιμες να βγουν στο φως. Άλλες φορές πάλι το χέρι δυσκολευόταν να εκφράσει όλα εκείνα που σκεφτόμουν, όλα εκείνα που αισθανόμουν, σαν να μην θέλουν οι σκέψεις να ξεκινήσουν το ταξίδι αυτό.

Κι όταν τα έβλεπα ξανά από την αρχή μια φλόγα χαράς υπήρχε μέσα μου, ξεχείλιζα από περηφάνια και αδημονούσα για το αποτέλεσμα. Και οι σκέψεις βρήκαν τρόπο να βγουν στο φως γιατί κάποιοι βοήθησαν σε αυτό. Και τότε ήρθε η ώρα της αλήθειας. Κάποιες φορές τα μηνύματα ήταν θετικά, χαμόγελα σχηματίστηκαν και πίστεψα ότι ίσως κάτι σημαντικό έκανα. Αλλά υπήρχαν και εκείνες οι στιγμές που τα αρνητικά σχόλια ανέτρεψαν το σκηνικό. Εξάλλου όσο κι αν πιστεύεις στον εαυτό σου, όσο κι αν νομίζεις ότι δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό, δεν σημαίνει ότι είναι έτσι, ούτε μπορούμε να είμαστε αρεστοί σε όλους.

Κοιτώντας λοιπόν προς τα πίσω, προσπέρασα τις θετικές κριτικές, στάθηκα λίγο παραπάνω στα αρνητικά σχόλια, προβληματίστηκα, προσπάθησα να βελτιωθώ. Ίσως τα κατάφερα να ανέβω ένα σκαλί, ίσως όμως κι όχι, αλλά συνεχίζω να προσπαθώ. Ίσως πίστευα ότι μπορούσα να αλλάξω τον κόσμο ή να τον κάνω καλύτερο, αλλά κατάλαβα ότι δεν είναι τόσο απλό, ούτε και εύκολο. Αν όμως έσκασε ένα χαμόγελο, όπως λέει κάποιος φίλος μου, έστω ένα μικρό χαμόγελο, νομίζω μου αρκεί

Δήμητρα Ν. Παπανικολάου

Χημικός – Μηχανικός

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.