Πρόταση λειτουργίας του Εκθεσιακού Κέντρου Κοζάνης (του Νικόλαου Λυσσαρίδη)

11 Ιουλίου 2018
10:58
  1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Όταν αναφερόμαστε στο Εκθεσιακό Κέντρο Κοζάνης εννοούμε δύο πράγματα: Το πρώτο είναι όλη η κτιριακή υποδομή η οποία κατασκευάστηκε για να συμβάλλει στη στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων μέσα από την εκμετάλλευση της και η οποία ανήκει, περιουσιακά, στο Επιμελητήριο Κοζάνης. Το δεύτερο είναι η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία που συστήθηκε για να εκμεταλλευτεί την υποδομή αυτή ώστε να γίνει πράξη η τοπική ανάπτυξη μέσα από στοχευμένες πρωτοβουλίες και δράσεις σύμφωνα με το άρθρο 3 του καταστατικού της. Συνεπώς η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία με την Επωνυμία «Εκθεσιακό Κέντρο Κοζάνης» απλώς εκμεταλλεύεται το κτίριο και τον πάγιο εξοπλισμό που απέκτησε καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας της χωρίς καμία άλλη δικαιοδοσία στα πλαίσια της ανταποδοτικότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς το Επιμελητήριο και τις επιχειρήσεις του.

Δεν θα πρέπει να διαφύγει της προσοχής πως η κτιριακή αυτή υποδομή είναι μοναδική σε ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία και μπορεί πράγματι να στηρίξει πολύπλευρα το έργο των τοπικών επιχειρήσεων. Πρόκειται για ένα αξιολογότατο περιουσιακό στοιχείο του Επιμελητηρίου το οποίο θα ζήλευαν πολλά άλλα Επιμελητήρια της χώρας. Η δε θέση του είναι κομβική και μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο για ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία και όχι μόνο για την ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης.

Οι αποφάσεις για τη διαχείρισή του θα σηματοδοτήσουν την ισχυρή ή όχι θέληση του Επιμελητηρίου Κοζάνης να εκμεταλλευτεί ουσιωδώς την κτιριακή υποδομή προς όφελος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της περιοχής. Σε κάθε περίπτωση η συνέχιση λειτουργίας του υφιστάμενου καθεστώτος της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας καθίσταται αδύνατη λόγω του οικονομικού αδιεξόδου στο οποίο αυτή περιήλθε.

Η παρούσα πρόταση εστιάζεται στην άρση του αδιεξόδου για την επαναλειτουργία του Εκθεσιακού Κέντρου ως μοχλός ανάπτυξης της τοπικής Επιχειρηματικότητας, την διατήρηση των συγκεκριμένων περιουσιακών στοιχείων του Επιμελητηρίου χωρίς κανενός είδους εκχώρηση προς οιονδήποτε και την δημιουργία προοπτικής συνεργασίας σε επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας με την τοπική αυτοδιοίκηση αρωγό και όχι επιχειρηματία.

  1. Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

    1. H ΚΤΙΡΙΑΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ

Η σημερινή κατάσταση της κτηριακής υποδομής του Εκθεσιακού Κέντρου εμφανίζει προβλήματα συντήρησης και λειτουργίας. Τα προβλήματα συντήρησης μπορούν να ξεπεραστούν σχετικά εύκολα μέσα από ένα πρόγραμμα συντήρησης του κτιρίου όσο είναι καιρός ώστε να μην χειροτερέψει η κατάσταση. Τα προβλήματα λειτουργίας είναι μεγαλύτερα απαιτούν παρεμβάσεις στο κτίριο και σχετίζονται με τον αρχικό σχεδιασμό του. Το κυριότερο από αυτά είναι οι τεράστιες απώλειες θερμότητας και η αδυναμία θέρμανσης συγκεκριμένων χώρων ώστε να μην απαιτείται η συνολική θέρμανση του κτιρίου όταν δεν χρειάζεται. Το κτίριο είναι απαράδεκτα ενεργοβόρο με αποτέλεσμα να καθίσταται ασύμφορη η χρήση του καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Για να ξεπεραστεί η συγκεκριμένη κατασκευαστική, από αρχής, αδυναμία απαιτείται σχετική μελέτη η οποία θα πρέπει να συμπεριλάβει και έναν ευέλικτο διαχωρισμό του κτιρίου σε χωρικές ενότητες.

    1. OΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΤΙΡΙΑΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Εκθεσιακό Κέντρο Κοζάνης» δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της με αποτέλεσμα οι τρέχουσες οικονομικές οφειλές να ανέρχονται στα 437.000€περίπου. Ούτε κατάφερε να αξιοποιήσει κατά τον μέγιστο δυνατό βαθμό την υλικοτεχνική υποδομή για να ισοσκελίσει τα ετήσια κόστη της αλλά το κυριότερο να στηρίξει τις τοπικές επιχειρήσεις σύμφωνα με τους σκοπούς του καταστατικού της. Πραγματοποίησε φυσικά κάποιες εκθέσεις οι οποίες κινήθηκαν προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά δεν είχαν φαντασία ούτε προοπτική.

Από την αρχή φάνηκε η μη βιωσιμότητα του εγχειρήματος σύμφωνα με το πόρισμα της οικονομικής κατάστασης του Εκθεσιακού Κέντρου από την ΑΝΚΟ. Ίσως αυτός να ήταν και ο λόγος για τον οποίο η ΑΝΚΟ ζήτησε να αποχωρήσει από το εταιρικό σχήμα διότι έβλεπε την αδιέξοδη κατάσταση που πήγαινε να δημιουργηθεί. Πηγή του αδιεξόδου ήταν η συνολική σύλληψη της ιδέας λειτουργίας της Εταιρίας. Η σύλληψη της ιδέας αυτή μετουσιώθηκε σε ένα «χαλαρό» καταστατικό οδηγώντας σε μία ανεξέλεγκτη από όλες τις πλευρές κατάσταση.

Σύμφωνα με το πόρισμα της επιτροπής που συνέστησε το Επιμελητήριο σε συνεργασία με τους άλλους εταίρους για την οικονομική κατάσταση της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας «Εκθεσιακό Κέντρο Κοζάνης» το ποσό που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης κυμαίνεται γύρω στις 120.000€ με δυνατότητα διακανονισμού του υπόλοιπου χρέους και σταδιακή εξόφληση σε ένα διάστημα 10 – 15 ετών εφόσον αποφασιστεί η αντιμετώπιση του χρέους από τους εταίρους. Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορεί να συνεχιστεί το υφιστάμενο καθεστώς διοίκησης και λειτουργίας της εταιρίας διότι θα οδηγήσει σε περισσότερα χρέη. Αν καταβάλλονταν προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η κατάσταση σοβαρά πριν από 5-6 χρόνια τότε τα πράγματα δεν θα ήταν τόσο δραματικά.

  1. Η ΠΡΟΤΑΣΗ

Η πρόταση, όπως περιγράφεται παρακάτω έλαβε υπόψη της: α) το πόρισμα της ΑΝΚΟ, β) το τελευταίο πόρισμα του Επιμελητηρίου, γ) τον καταστατικό της Εταιρίας όπως τροποποιήθηκε στις 15/4/2002. Σύμφωνα με τα ανωτέρω και λαμβάνοντας υπόψη το αρχικό πνεύμα κατασκευής της κτιριακής υποδομής του Εκθεσιακού Κέντρου προτείνεται:

  • Σύσταση νέας Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας με την Επωνυμία: «Εκθεσιακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας και εταίρους:

    • Ε.Β.Ε. Κοζάνης (45%)

    • Ε.Β.Ε. Καστοριάς (5%)

    • Ε.Β.Ε. Γρεβενών (2%)

    • Ε.Β.Ε. Φλώρινας (3%)

    • Π.Ε. Κοζάνης – Π.Δ.Μ. (25%)

    • Δήμος Κοζάνης (20%)

ΣΗΜ.: σε περίπτωση που επιθυμεί κάποιος άλλος φορέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συμμετέχει θα μπορεί να το κάνει μειώνοντας αναλογικά τα ποσοστά των ανωτέρω εταίρων και στρογγυλοποιώντας τα στον κοντινότερο ακέραιο.

ΣΗΜ.: Η είσοδος των άλλων Επιμελητηρίων καθίσταται απολύτως αναγκαία λόγω του περιφερειακού ρόλου που θα κληθεί να διαδραματίσει το Εκθεσιακό Κέντρο αλλά και λόγω της περιφερειακής αντίληψης που διέπει πλέον τα Επιμελητήρια. Η συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Κοζάνης είναι συμβολική και υποστηρικτική προς την επιχειρηματικότητα και το νέο εγχείρημα. Άλλωστε ΜΟΝΟ ως αρωγοί σε αυτή την υπόθεση μπορούν να σταθούν και όχι ως πρωταγωνιστές επιχειρηματικότητας αφού άλλος είναι ρόλος τους και τα Επιμελητήρια γνωρίζουν καλύτερα πώς να το κάνουν.

  • Το μετοχικό κεφάλαιο της νέας εταιρίας θα ανέλθει στις 160.000€ και θα προέλθει από τις εισφορές των μελών σύμφωνα με τα ποσοστά τους. Έτσι, κάθε εταίρος θα συνεισφέρει:

    • Ε.Β.Ε. Κοζάνης (72.000€)

    • Ε.Β.Ε. Καστοριάς (8.000€)

    • Ε.Β.Ε. Γρεβενών (3.200€)

    • Ε.Β.Ε. Φλώρινας (4.800€)

    • Π.Ε. Κοζάνης – Π.Δ.Μ. (40.000€)

    • Δήμος Κοζάνης (32.000€)

ΣΗΜ.: Οι εισφορές στο μετοχικό κεφάλαιο μπορούν να γίνου σταδιακά σε βάθος δύο – τριών ετών.

  • Η νέα Μη Κερδοσκοπική Εταιρία (Εκθεσιακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας) θα απορροφήσει την παλιά (Εκθεσιακό Κέντρο Κοζάνης) και θα ρυθμίσει τις οικονομικές υποχρεώσεις προς το Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ και θα διαπραγματευτεί περικοπή των απαιτήσεων (π.χ. 10 – 20%) με τους ιδιώτες και διακανονισμό σε βάθος 10 ετών.

  • Η νέα Μη Κερδοσκοπική Εταιρία θα διερευνήσει τη σύναψη δανείου (επισκευαστικού ή επιχειρηματικού) με τράπεζα ύψους 50.000€ και εξόφληση σε βάθος τουλάχιστον 15 ετών με εγγυητές τους εταίρους. Η δυνατότητα αυτή μπορεί και να μην χρειαστεί να υλοποιηθεί αν λειτουργήσει ικανοποιητικά το επενδυτικό – επιχειρηματικό πλάνο της νέας εταιρίας.

  • Η νέα εταιρία θα συνάψει συμφωνία χρήσης της κτιριακής υποδομής στα Κοίλα χωρίς ετήσιο μίσθωμα για τα πρώτα 5 έτη και ένα λογικό μίσθωμα για τα επόμενα 10 έτη.

  • Η διοίκηση της νέας εταιρίας θα καταρτίσει πλάνο δράσης και ανάπτυξης τουλάχιστον 3 ετών από την ανάληψη της διοίκησης ώστε να ανταπεξέλθει στις οικονομικές υποχρεώσεις της συμπεριλαμβανομένων και των προηγούμενων χρεών που θα αναλάβει με την εξαγορά της προηγούμενης εταιρίας (Εκθεσιακό Κέντρο Κοζάνης).

  • Τα θέματα του προσωπικού και των προσλήψεων θα τα διαχειριστεί η νέα εταιρία η οποία θα λειτουργήσει με αμιγώς ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια.

  1. ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

Το καταστατικό της νέας εταιρίας θα πρέπει να είναι σύγχρονο, ευέλικτο και να προβλέπει όλες εκείνες τις ασφαλιστικές δικλίδες ώστε να μην κατρακυλήσει η εταιρία πάλι στα χρέη. Συνοπτικά τα βασικά σημεία του καταστατικού περιγράφονται παρακάτω:

  • Νομική Μορφή: ΙΚΕ ή Α.Ε

  • Έδρα: Εκθεσιακό Κέντρο – Κοίλα

  • Αρ. μελών Δ.Σ.: 7 (5 από τα Επιμελητήρια, 1 από την Π.Δ.Μ., 1 από το Δήμο Κοζάνης)

  • Διάρκεια θητείας Δ.Σ. 4 χρόνια

  • Η θητεία του Προέδρου και τους αντιπροέδρου αθροιστικά δεν θα μπορεί να υπερβαίνει τα 8 χρόνια.

  • Προτείνεται 7/μελής ελεγκτική επιτροπή (5 από τα Επιμελητήρια, 1 από την Π.Δ.Μ., 1 από το Δήμο Κοζάνης)

  1. ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Η ανωτέρω πρόταση απαντάει στην ανάγκη διαχείρισης του προβλήματος του Εκθεσιακού Κέντρου Κοζάνης χωρίς να εκποιεί τίποτε και χωρίς να παραχωρεί μέρος της δραστηριότητας των Επιμελητηρίων σε αλλότρια νομικά πρόσωπα.

Οι επιχειρηματίες και τα συλλογικά όργανά τους ευθύνονται για την επιχειρηματικότητα. Σε μία ελεύθερη αγορά δεν μπορεί κάποιος άλλος να ρυθμίζει την επιχειρηματικότητα στην περιοχή καλύτερα από τους ίδιους τους επιχειρηματίες. Από την άλλη δεν εκποιείται καμία περιουσία με τη μορφή παραχώρησης για ιδιοτελείς σκοπούς. Ποιος θα πει στους επιχειρηματίες ότι ένα περιουσιακό στοιχείο το οποίο κόστισε περίπου 2 δις και πλέον δραχμές ξεπουλιέται στο Περιφερειακό Ταμείο για περίπου 200.000€.

Η ανωτέρω λοιπόν πρόταση απαντάει στις τρέχουσες καταστάσεις διαμορφώνοντας ταυτόχρονα μία αναπτυξιακή προοπτική η οποία το μόνο που θέλει είναι πραγματική δουλειά και διάθεση.

ΛΥΣΣΑΡΙΔΗΣ Νικολαος

Υπεύθυνος Γ.ΕΜΗ ΕΒΕ ΚΟΖΑΝΗΣ

25 σχόλια

  • Ωραία τα λες κ. Λυσσαρίδη, αλλά πες μας ποιος σου τα έγραψε….
    Η μικροπολιτική είναι ωραία όταν δεν αναλαμβάνεις τις ευθύνες.
    Όλα τα προηγούμενα περίπατο και η νέα εταιρεία καθαρή για να κάνετε και πάλι τα παιχνίδια σας.
    Στην περιφέρεια μεταβιβάζεται ποσοστό του εκθεσιακού, το κτίριο παραμένει στην κυριότητα του ΕΒΕ. πολιτικές κορώνες περί ξεπουλήματος και άλλων κραυγών σας δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.
    Από το να προσπαθείτε να δημιουργείτε μονάχα εντυπώσεις και φαμφάρες, κάντε κάτι ουσιαστικό ως Διοίκηση του ΕΒΕ και όχι μόνο χαρές και πανηγύρια.

    • Ο Λυσαρίδης λέει, αν δεν το κατάλαβες, να αναλάβουν οι μέτοχοι του Εκθεσιακού Κέντρου, κατά το ποσοστό τους, να αποπληρώσουν τα χρέη. Στο Περιφερειακό Ταμείο κι όχι στην Περιφέρεια μεταβιβάζεται το 70% – 80% των μετοχών της εταιρίας η οποία θα διαχειρίζεται το Εκθεσιακό Κέντρο. Το ότι παραμένει στην κυριότητα του ΕΒΕ το κτίριο αλλά δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει διότι θα το διαχειρίζεται το Περιφερειακό Ταμείο δεν σε ενοχλεί;

  • Κύριε Λυσσαρίδη, σωστή η προσέγγιση. Κάποιος όμως πρέπει να πληρώσει τα χρέη κι επίσης κάποιος πρέπει να διασφαλίσει ότι δεν θα δημιουργηθούν νέα χρέη. Γιατί εκτός της πρότασής της για τον φορέα διαχείρισης δεν αναφέρεστε καθόλου πως το εκθεσιακό Κέντρο ως υποδομή και δομή στήριξης της επιχειρηματικότητας θα παρέχει προς τις επιχειρήσεις ανταποδοτικές υπηρεσίες, δηλαδή υπηρεσίες που θα διασφαλίζουν έσοδα ώστε να πληρώνει τα έξοδα. Οπως πιθανώς γνωρίζετε τα Επιμελητήρια στην Ελλάδα τουλάχιστον δεν έχουν να επιδείξουν σχεδόν καμία καλή πρακτική ως προς την διαχείριση τέτοιων υποδομών γιατί απλά δεν παρέχουν ανταγωνιστικές και ανταποδοτικές υπηρεσίες. Συνεπώς σκεφτείτε πως θα βάλετε τεχνοκράτες-managers να τρέξουν το “μαγαζί” γιατί αλλιώς δεν θα υπάρξει κενένα μέλλον και 10 φορείς να συστήσετε.

    • Αυτό ακριβώς προτείνει η πρόταση του κ. Λυσαρίδη. Ορθολογική διαχείριση αφου νωρίτερα η μέτοχοι αναλάβουν τις ευθύνες τους για το παρελθόν. Αυτό θα ήταν κι ένα μήνυμα προς τους νέου μετόχους να προσέχουν για να μην ξαναβάλουν τα λεφτά από την τσέπη τους. Αν ξέρουν πως θα υπάρχει πάντα ένα Περιφερειακό Ταμείο να τους βγάζει από τη δύσκολη θέση τότε γιατί να χωλοσκάσουν με τα χρέη και γιατί να μην είνια ανεύθυνοι; ΕΠιτέλους μία σωστή και τίμια πρόταση.

  • Σιγά ρε Νικόλα μην κόστισε και 30 δίς. Για να αντιληφθούμε το πόσο ανενημέρωτοι είστε ή θέλετε να λαικίζεται θεωρώντας τον κόσμο χαϊβάνια , εάν περνούσες έστω και μία φορά έξω από το Εκθεσιακό Κέντρο θα έβλεπες γραμμένο με τεράστια γράμματα το κόστος αγοράς και ανέγερσης το οποίο είναι γύρω στα 700 εκ. δραχμες ήτοι 2 εκατ. σημερινά ευρώ.έχοντας αντικειμενική αξία πλέον γυρω στα 500 άντε 700 χιλιάρικα. Για αυτό πρώτα ενημερωθείτε και μετά ομιλείτε κύριε Λυσαρίδη. Κατά τ άλλα το εκθεσιακό κατά την άποψή μου χρήζει Τεχνοκρατικό χειρισμό άμεσα και όχι ευχολόγια και πανηγύρια για το φαίνεσθαι του Προέδρου σας, άλλωστε αποδεικνύεται καθημερινά το ποιόν σας και είναι κρίμα που ακόμη και σήμερα υπάρχουν νέοι άνθρωποι με παλλιοκομματικές αντιλήψεις – παρωπίδες. Καλή τύχη σε ότι και εάν αποφασίσετε !

    • Από όλη την πρόταση αυτό κατάλαβες; Το πόσο κόστισε η κατασκευή του; Για την υπόλοιπη πρόταση έχεις να πεις κάτι συγκεκριμένο ή κουκουρούκου.

      • Από αυτά που έγραψα μόνο αυτό το σκέλος κρίνεις στα υπόλοιπα μάλλον για παλαιοκομματικές λογικές συμφωνείς φαντάζομαι . Για ένα ουτοπικό κ μη εφαρμόσιμο κείμενο τι ακριβώς να σχολιάσω ; Είμαι πολύ ευγενικός κ νοήμων να σταθώ στο τελευταίο ψέμα του κειμένου , όπου αποδεικνύεται και το σύνολο της πρότασης . Τέτοια παθογένεια κ ασχετοσύνη μάνατζμεντ κ διοίκησης ούτε πρωτοετής δαπιτης στο Παμακ δε έχει κ ο νοών νοείτο . Καλή επιτυχία κ πάλι !

        • Εκτός από την άκομψη κριτική, μήπως έχεις να προτείνεις και κάτι; Διότι από κριτική χορτάσαμε! Από που προκύπτει ότι είναι ουτοπικό το κείμενο; Το να πάρει το Περιφερειακό Ταμείο τη διαχείριση του Εκθεσιακού σου φαίνεται πιο πραγματικό ε;

  • Επιτέλους ας διαβάσουμε μια εποικοδομητικη κριτική! Ο κ. Λυσσαρίδης κατέγραψε τις σκεψεις του κ προτείνει λύσεις για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα της περιοχής μας.Τα ακυρωτικα σχόλια περιττευουν. .. απαντήστε με επιχειρήματα … Κουραστήκαμε με την αδρανεια σας!

  • Ερώτηση : αυτή η πρόταση είναι του ΕΒΕ ; Του Σαρρη ; Η του Τραντη ; Ο κύριος Κεχαγιας και ο κύριος Ζυγούρη συμφωνούν ;

    • κ. Τέλη, οτιδήποτε γράφω και λέω το λέω ενυπόγραφα. Έχω αυτή την πολυτέλεια ακόμη, όσο κι αν δεν το θέλουν κάποιοι ή τους χαλάω τη σούπα. Δεν ξέρω τι γνώμη έχεις για τον κ. Λυσαρίδη αλλά αυτός, σε αντίθεση με εσένα, κατέθεσε δημοσίως μία πρόταση και κρίνεται γι΄αυτό. Όπως κι εγώ κατέθεσα προηγουμένως την άποψή μου και κρίθηκα γι΄αυτό. Ο δημόσιος διάλογος κάπως έτσι γίνεται στο δικο μου αξιακό σύστημα.

  • Ο χαμογελαστός φίλος της φωτό φαντάζομαι ενημέρωσε κ τα υπόλοιπα Επιμελητήρια της Δυτικής Μακεδονίας και συμφωνούν σε αυτή την πρόταση . Ενώ παράλληλα Δήμος και Περιφέρεια σέρνονται πίσω από την πρόταση να διεκδικήσουν το 30% για να σώσουν τι ακριβώς ; Σε αυτή τη χώρα ο καθένας λέει ότι του καπνίσει ! Εύγε στο κάθε Λυσσαρίδη που ανέδειξε ο κύριος Σαρρης .

    • Αυτό προτείνει η πρόταση του Νίκου Λυσαρίδη. Όχι να τα πληρώσει το Περιφερειακό Ταμείο στη πλάτη των φορολογουμένων!!

  • Η νέα Μη Κερδοσκοπική Εταιρία (Εκθεσιακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας) Θα είναι είτε ΙΚΕ είτε Α.Ε. το τηλ του λογιστή σου κ Λυσσαρίδη παρακαλώ .

  • Η νέα Μη Κερδοσκοπική Εταιρία (Εκθεσιακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας) γράφει ενώ παράλληλα στο καταστατικό προτείνει ο γραφών ΙΚΕ η ΑΕ . Απόδειξη της ολοκληρωμένης πρότασης !

  • Και ο Τσίπρας θα έσκιζε τα μνημόνια, θα έπαιρνε δάνειο από Ρωσία, Κίνα και από το Κογκό αλλά δεν του βγήκε και την πληρώνουμε εμείς.
    Ρωτήστε πρώτα αν σας δανείζει κανείς, Αν δέχεται ο ιδιώτης που του χρωστάει το εκθεσιακό, να σας χαρίσει το 10% και μετά ελάτε να το συζητήσουμε.
    Υ.Γ. Στο μεταξύ όμως οι κατασχέσεις έρχονται βροχή.

    • Δηλ. με εγγυητές το ΕΒΕ, την Περιφέρεια, Το Περιφερειακό Ταμείο και το Δήμο Κοζάνης δεν θα μπορέσει να πάρει ένα δάνειο η νέα εταιρία; Τι λες εσύ;

  • Oι έξυπνοι επιχειρηματίες-εκθέτες που τους επιχορηγούσε το επιμελητήριο να συμμετέχουν στις εκθέσεις πότε θα πληρώσουν την δικιά τους συμμετοχή; Γιατι το Εκθεσιακό χρωστάει ΚΑΙ επειδή του χρωστάνε!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.