Με τη δικαιολογία των καλύτερων συνθηκών, η δημοτική αρχή αποφάσισε να φτιάξει ένα γκέτο , ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης έξω από την πόλη για τους Ρομά.

Αποφάσισε μετά από συνέλευση τελευταίας στιγμής, την μετεγκατάσταση του καταυλισμού των Ρομά στην περιοχή του σημερινού κυνοκομείου.

Αποφασίστηκε, οι ΡΟΜΑ να μετεγκατασταθούν με τα …ΣΚΥΛΙΑ (!!!!!)

Το κοινό των ρομά και των ασυλοποιημένων ζώων του καταφυγίου είναι η περιθωριοποίηση,ο στιγματισμός,ο απομονωτισμός….

Αυτή είναι η αξία που προσδιόρισε ο δήμος της εορδαιας οτι εχουν αυτοι οι πολίτες.. την ίδια με αυτή των αδέσποτων σκυλιών .

Η απόφαση της δημοτικής αρχής σημαίνει ότι διασφαλίστηκαν οι συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης της ευπαθούς αυτής ομάδας,… ή όχι ακόμη?? Μήπως θα …θα … θα ????

Συζητήθηκε πως θα χρησιμοποιηθούν οι δομές του κυνοκομείου για τη συντήρηση του καταυλισμου!! Μα για ποιες δομές μιλάμε??? Το κυνοκομείο του δήμου μας δεν εχει ούτε νερό. Οι άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο κυνοκομείο είναι γνωστές και τώρα εκεί οδηγούνται και άνθρωποι!!

Θεωρειτε τις συνθήκες εκεί, ιδανικές κύριοι του δημοτικού συμβουλίου.

Την υγειονομική βομβα που θα δημιουργηθεί με την συνύπαρξη ρομά και σκύλων την σκεφτήκατε; ή μήπως σκοπεύετε και σε μετεγκατάσταση του κυνοκομείου;;

Θα υπάρξει ρύθμιση για τη σύνδεση του οικισμού των Ρομά με τα δίκτυα νερού, ηλεκτρισμού και αποχέτευσης. Και δεν εννοούμε βέβαια σύνδεση με τα ανύπαρκτα δίκτυα του κυνοκομείου.

Στην συνέλευση ακούστηκε ότι είναι κρίμα τα παιδιά των ρόμα να πηγαίνουν σχολείο ξυπόλητα…….Δίπλα στο κυνοκομείο και 5-6 χιλ. μακριά από την πόλη πως θα πηγαίνουν τα παιδιά σχολείο?? ή μήπως ο δήμος θα φροντίσει να στέλνει δάσκαλο στον καταυλισμό?

Τον χειμώνα η περιοχή είναι αποκλεισμένη λόγω χιονιά…..

Οι γέροντες πως θα πηγαίνουν στον γιατρό αν παραστεί ανάγκη???? ή μήπως ο δήμος θα φροντίσει να υπάρχει ιατρικό κέντρο στον καταυλισμό????

Ασφαλώς και δεν έχουν όλοι ρομά μεταφορικό μέσο…ή μήπως ο δήμος θα φροντίσει να υπάρχει συγκοινωνία μέσω κτέλ???

Κύριοι του δήμου εορδαιας, οι εθελοντές του κυνοκομειου πτολεμαιδας, ως πολίτες μα κυρίως ως άνθρωποι, θεωρούμε τη συγκεκριμένη μετεγκατάσταση αποτυχημένη, πριν γίνει.

Ασφαλώς και οι χώροι είναι δημοτικοί, όπως είπατε και τους χρησιμοποίτε όπως θέλετε, όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για ανθρώπινες ζωές. Η γκετοποίηση των ρομά στην συγκεκριμένη περιοχή μόνο θα δημιουργήσει νέα και θα πολλαπλασιάσει τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα της περιοχής. Η λύση στο θέμα είναι η διάχυση και η επανένταξη μέσα στην κοινωνία και όχι η απομόνωση και ο στιγματισμός τους.

Αναμένουμε από το δήμο να φερθεί υπεύθυνα και με συνέπεια απέναντι σε όλους τους πολίτες του δήμου μας ανεξαρτήτως καταγωγής, χρώματος. ο πολιτισμός μας φαίνεται στο πως φερόμαστε στους αδύναμους και στα ζώα. περιμένουμε από εσάς την ανάλογη ανθρώπινη, αλληλέγγυα δράση απέναντι στους Ρομά , αλλά και στα αδέσποτα ζώα συντροφιάς του καταφυγίου.