kozan.gr: V.A.P Services: Ένα ιδιωτικό ΚΕΠ στην Κοζάνη, με στοχευμένες κι εξειδικευμένες δραστηριότητες

16 Ιουλίου 2018
09:09

Πολλές φορές κι αναλόγως την κάθε περίπτωση η διεκπεραίωση μιας υπόθεσης, που μας αφορά κι έχει να κάνει με το δημόσιο ή ακόμη και με τον ιδιωτικό τομέα, μπορεί να αποδειχτεί “πονοκέφαλος”, αν αναλογιστούμε πόσο πολύπλοκες έχουν γίνει κάποιες διαδικασίες στη σύγχρονη εποχή. Όμως κι η έλλειψη χρόνου μπορεί να αποτελέσει έναν ακόμη σημαντικό παράγοντα, ώστε να μην είμαστε τόσο καλά ενημερωμένοι ή ακόμη και να χρονοτριβούμε στο να επιλύσουμε εύκολα ζητήματα. Ο συμπολίτης μας, από την Κοζάνη, κ. Βασίλης Παπαποστόλου, δημιούργησε την V.A.P Services“, μια εταιρεία που εξειδικεύεται στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, στα κοινωνικά επιδόματα, τη συμβουλευτική εργασία, σε θέματα συντάξεων, στη ρύθμιση ή τη διαγραφή δανείων του Ο.Ε.Κ και τραπεζικών δανείων, καθώς κι άλλων υπηρεσιών, που παρουσιάζουν ενδιαφέρον. Ο ίδιος μίλησε στο kozan.gr και μας παρουσιάζει την εταιρεία του.

 

 

1) Πώς γεννήθηκε η ιδέα της δημιουργίας μιας εταιρείας διεκπεραιώσεων υποθέσεων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα; Eίναι η μοναδική εταιρεία τέτοιου είδους που λειτουργεί στην περιοχή μας;

H ιδέα της δημιουργίας της εταιρείας μου, γεννήθηκε όταν είδα και εκ των έσω (εργάστηκα για τη δημιουργία του Κ.Ε.Α στο Δήμο Κοζάνης) αυτό που ήδη γνώριζα. Το πόσο αργό δηλαδή είναι το σύστημα της δημόσιας διοίκησης. Ένα σύστημα το οποίο υποτίθεται πως υφίσταται για κάνει πιο εύκολη τη ζωή των πολιτών. Κι όπως όλοι βλέπουμε ”πετυχαίνει” ακριβώς το αντίθετο. Γι’αυτό βεβαίως οι τελευταίοι που ευθύνονται είναι οι υπάλληλοι, τους οποίους η κεντρική διοίκηση τους έχει αφήσει χωρίς τεχνολογική αλλά και επιμορφωτική υποστήριξη. Βλέποντας λοιπόν αυτό το κενό και την απίστευτα αργή απονομή των δικαιωμάτων των πολιτών, ειδικά στον εργασιακό και τον προνοιακό τομέα, αποφάσισα να δημιουργήσω την “V.A.P Services“, μια εταιρεία που στοχεύει στη γρήγορη εξυπηρέτηση του πολίτη σε οποιαδήποτε υπόθεση έχει με το δημόσιο τομέα. Και πιο ειδικά στους τομείς της εργασίας και των επιδομάτων. Κάτι σαν ιδιωτικό ΚΕΠ αλλά με στοχευμένες κι εξειδικευμένες δραστηριότητες. Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος της ερώτησης, μπορώ ν’ απαντήσω πως πραγματικά, η “V.A.P Services” είναι η μοναδική εταιρεία στη Δυτική Μακεδονία που ασχολείται αποκλειστικά με τον τομέα της εργασίας. Προφανώς και θα υπάρχουν γραφεία που θα κινούνται σε παρεμφερή πλαίσια. Όλοι όμως το κάνουν μαζί με κάτι άλλο. Εμείς κάνουμε μόνο αυτό. Κι αυτό μας διαφοροποιεί, αυτό μας ξεχωρίζει.

 

2)  Σε τι υπηρεσίες εξειδικεύεται η εταιρεία σας; Ενδεικτικά πείτε μας τι θα χρειαστεί να πληρώσει κάποιος, αν απευθυνθεί σ’ εσάς;

Η “V.A.P Services” ασχολείται με όλο το φάσμα του δημοσίου τομέα, των επιδομάτων και τη συμβουλευτική εργασία, σε όλες της τις πτυχές. Από τη δημιουργία της ”σελίδας ανέργου” (με σκοπό πάντα την εύρεση εργασίας), την πλήρη υποστήριξη των δικαιούχων όλων των επιδομάτων, τη δημιουργία του μητρώου και τη σύνταξη των αιτήσεων για τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και όλων των φορέων του δημοσίου. Τη δημιουργία, τη συμπλήρωση και την αποστολή του βιογραφικού του ανέργου σε εταιρείες του ιδιωτικού τομέα, με ταυτόχρονη άμεση επικοινωνία μ’ αυτές. Οργανώνουμε επίσης τους φακέλλους για το Κ.Ε.Π.Α (πιστοποίηση αναπηρίας), για τη ρύθμιση ή τη διαγραφή δανείων του Ο.Ε.Κ και τραπεζικών δανείων, για ρυθμίσεις οφειλών στη ΔΕΗ, το Δήμο και τη ΔΕΥΑΚ. Τέλος, επικουρικά δίνουμε πληροφορίες και καθοδηγούμε πολίτες σε θέματα συντάξεων. Η κύρια όμως και η πλέον εξειδικευμένη παροχή του γραφείου μας, είναι σαφέστατα οι διαγωνισμοί του Α.Σ.Ε.Π και η επαγγελματική ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων. Όσον αφορά το κόστος για την παροχή των υπηρεσιών μας, κυμαίνεται από 5 ως 50 ευρώ. Και πάντα η πληρωμή γίνεται μόνο και εάν η υπόθεση ολοκληρωθεί. Ποτέ πριν. Όλες τις υπηρεσίες μας τις παρέχουμε πάντα δωρεάν σε ΑΜΕΑ και σε αποδεδειγμένα απόρους. Ειδικές τιμές ισχύουν για δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης και μονογονικές οικογένειες.

 

3)  Όταν λέτε συμβουλευτική, στον τομέα της εργασίας, τι εννοείτε; Μπορεί κάποιος να αναζητά εργασία και να απευθυνθεί σ’ εσάς, αφορά υφιστάμενες επιχειρήσεις για τις οποίες μπορείτε να αναπτύξετε εξειδικευμένες στρατηγικές ανάπτυξής τους ή και τα δύο; Εξηγήστε μας λίγο καλύτερα.

Σας οριοθετώ τι εννοούμε ως Συμβουλευτική Εργασίας. Μόλις ένας άνεργος απευθυνθεί σε μας, συγκεντρώνουμε τα προσόντα που διαθέτει (πτυχία, εξειδίκευση, προϋπηρεσία) και οργανώνουμε το φάκελλο του τον οποίο ενημερώνουμε συνεχώς. Επίσης, στην καρτέλα του ”περνάμε” την οικογενειακή του κατάσταση, την ανεργία του και γενικά ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει για την εύρεση μιας εργασίας. Στο σύστημα μας από την άλλη πλευρά, έχουμε και όλες τις επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται για υπαλλήλους. Οπότε, προσπαθούμε να ενώσουμε αυτό το παζλ προς το συμφέρον όλων των ενδιαφερομένων. Ταυτόχρονα, προσπαθούμε να ενημερώνουμε όλους τους πελάτες μας, για όποιον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ ή μη, είναι λογικό να καταθέσουμε αίτηση. Μόνο όμως όταν υπάρχουν προϋποθέσεις.

4) Ποιες από τις υπηρεσίες πού προσφέρετε έχει την πιο μεγάλη ζήτηση και τι ηλικίες επισκέπονται περισσότερο το γραφείο σας;

Σαφέστατα, τη μεγαλύτερη ζήτηση στη ”V.A.P Services” έχουν οι διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ αλλά και τα Κοινωνικά επιδόματα. Ειδικά το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, που είναι ένα συνεχές επίδομα που θέλει μηνιαία παρακολούθηση, για να μη βρεθεί ο δικαιούχος προ εκπλήξεων που μεταφράζονται στο να επιστρέψει πίσω χρήματα εξ’ αιτίας λάθους υπολογισμού από την πλευρά του. Όσο για τις ηλικίες, μπορώ τεκμηριωμένα να πω ότι το μεγαλύτερο ”κομμάτι” των πελατών μας, είναι άτομα μεταξύ 40-50 ετών. Εμένα προσωπικά που ανήκω σ’αυτή την ηλικιακή ομάδα, αυτό με στεναχωρεί πολύ, διότι μιλάμε για οικογενειάρχες που έχουν εργαστεί πολύ στη ζωή τους και λόγω της κρίσης ”έχουν χαθεί” εργασιακά. Και με πεισμώνει να τους βοηθήσω. Όσο μπορώ. Και σαφώς όλοι οι πελάτες-φίλοι γνωρίζουν από μας την πραγματικότητα και τις ακριβείς πιθανότητες που έχουν για κάθε περίπτωση επιδιωκόμενης εργασίας. Ολοκληρώνω, λέγοντας απλά πως το κυρίαρχο πρόβλημα στην ελληνική κοινωνία σήμερα είναι το τεράστιο πρόβλημα της μη εύρεσης εργασίας. Κι αυτό σαφώς είναι ο λόγος υπάρξης της “V.A.P Services”.

 

VAP Services

ΠΑΝΔΩΡΑΣ 2 Κοζάνη
2461 049119

 

12 σχόλια

  • ΈΚΑΝΑ ΤΗΝ 3Κ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ. ΜΟΥ ΦΕΡΘΗΚΕ ΣΑ ΝΑ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ. ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΜΕΡΑ ΤΗΝ ΕΤΟΙΜΑΖΕ. ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ.

  • Πήγα για δυο προκυρήξεις στη vap. Η δουλειά που γίνεται είναι απίστευτα καλή. Και πάνω απ’όλα σου φέρονται ανθρώπινα.

  • Ο άνθρωπος αυτός καταλαβαίνει τι σημαίνει ανεργία. Καταλαβαίνει τι είναι να μην εχεις δουλειά. Μας βοήθησε όσο δεν μπορεί κανείς να φανταστεί. Και ποτέ δε μας πίεσε να τον πληρώσουμε αμέσως.

  • Επαγγελματική προσέγγιση σε οποιΑδήποτε πληροφορία ζήτησα. Οι μόνοι που ασχολήθηκαν με τον αδερφό μου που έχει πολλά προβλήματα αλλά θέλει μια δουλειά. Μπράβο στον κύριο Παπαποστόλου. Η εκτίμισή μας είναι τεράστια.

  • Ο Βασίλης διαθέτει το τρίπτυχο Ανθρωπιά – Γνώση – Επαγγελματισμός. Ό,τι πιο βασικό, που πρέπει να διακρίνει μια συνεκτική κοινωνία, ιδαίτερα σήμερα, στις δύσκολες από κάθε άποψη κοινωνικοοικονομικές συνθήκες.

  • Η λειτουργία τέτοιων γραφείων αποδεικνύει πόσο ξεχαρβαλωμένο ειναι το κράτος. Οταν τον 21ο αιωνα χρειαζονται ενδιάμεσοι μεταξύ πολιτών και κράτους και μάλιστα με οικονομικό κόστος κλαφτα Χαραλαμπε….

  • H λειτουργία αυτού του γραφείου βοηθάει πιο πολύ από οποιοαδήποτε κρατική δομή. Αν το κράτος δε μπορεί να κάνει τη δουλειά του κάποιος πρέπει να βοηθήσει. Έστω και με αμοιβή. Η vap είναι η κορυφαία εταιρεία σε όλη τη Δυτική Μακεδονία. Κι αυτο το βεβαιώνω κι εγώ από προσωπική εμπειρία.

  • Αν κάποιος είναι άνεργος και δεν ψάχνει μόνος του συνέχεια διαγωνισμούς ΑΣΕΠ ή οτιδήποτε αγγελίες εργασίας ή οτιδήποτε κοινωνικό επίδομα δικαιουτε είναι άξιος της μοίρας του … Φυσικά ο κύριος είναι επαγγελματίας και μπράβο του όμως όποιος έχει ανάγκη πρέπει να τρέξει μόνος του

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.