Mαθητές-απόφοιτοι του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας, στη μικρή Επίδαυρο με την Αντιγόνη του Κωνσταντίνου Ντέλλα (Βίντεο)

16 Ιουλίου 2018
12:03
Κανένα σχόλιο

Με ενδιαφέρει και ο τόπος αλλά και οι άνθρωποι που ζουν γύρω από αυτόν. Έτσι ξεκίνησε και μια πολύ ενδιαφέρουσα περιπέτεια με συνοδοιπόρους μαθητές από το Γυμνάσιο Λυγουριού του Δήμου Επιδαύρου και μέλη του ΚΑΠΗ του Δήμου Επιδαύρου. Συναντιόμαστε κάθε δεκαπέντε μέρες, διαβάζουμε μαζί το κείμενο και μιλά μέσα από τη δική του πραγματικότητα ο καθένας γι’ αυτό. Θα πάρουν μέρος στην παράσταση, δεν ήθελα απλώς να υπάρχουν επάνω στη σκηνή σαν κομπάρσοι.

Άλλωστε αυτοί είναι οι άνθρωποι που θα συνεχίσουν να είναι εκεί, στην Επίδαυρο, να δουλεύουν, να μαθαίνουν να καλλιεργούν τη γη τους να έχουν μια μοναδική σχέση μαζί της. Ήθελα πολύ να ανοίξει η γεωγραφία της παράστασης με όση δυσκολία και αν υπάρχει. Το σκεπτικό αυτό ακολουθεί η σκηνογραφική, φωτιστική και ενδυματολογική γραμμή της παράστασης, δημιουργώντας μια απόλυτα ενταγμένη στον φυσικό χώρο πραγματικότητα χωρίς αιχμηρές παρεμβάσεις.

Γι’ αυτό και στο «νέο τόπο» που δημιουργούμε, ο ήχος που θέλω να ακούγεται είναι από τέσσερις μαθητές-απόφοιτους του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας με τρία χάλκινα όργανα και ένα κρουστό, αυτοί θα είναι οι φορείς του ήχου της παράστασης

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΤΕΛΛΑΣ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.