Συμμετοχή εκπροσώπων του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας σε διεθνή συνάντηση του προγράμματος SUPER: Στήριξη των οικο-καινοτομιών στις διεθνείς αγορές (Supporting eco-innovations towards international markets)

16 Ιουλίου 2018
12:13

Τετραμελής αντιπροσωπεία μελών της Ομάδας Εργασίας του έργου SUPER από το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας συμμετείχε σε συνάντηση με όλους τους εμπλεκόμενους εταίρους με θέμα: “Ανάλυση – αξιολόγηση των περιφερειακών δομών υποστήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων προς την οικο-καινοτομία και τις διεθνείς αγορές” στις 26 & 27 Ιουνίου 2018 στην πόλη Thurles της Ιρλανδίας,

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης όλοι οι συμμετέχοντες παρουσίασαν μία μελέτη περίπτωσης μίας οικο-καινοτόμας επιχείρησης της περιφέρειας τους και την ανέλυσαν με την χρήση του ειδικού εργαλείου αυτοαξιολόγησης (SAT) που στοχεύει στην εξαγωγή συστάσεων πολιτικής για την βελτίωση της αποτελεσματικότητας των δομών υποστήριξης ΜμΕ σε θέματα οικο-καινοτομίας και διεθνοποίησης. Επίσης έγινε μία επισκόπηση της γενικής πορείας του έργου και διασαφηνίστηκαν τα επόμενα σημαντικά βήματα που πρέπει να γίνουν για την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου. Επίσης καθορίστηκαν οι ημερομηνίες και οι τοποθεσίες για τις επόμενες συναντήσεις και τα περιεχόμενα των συναντήσεων αυτών.

Κατά την διάρκεια της συνάντηση έγινε επίσκεψη σε μία οικό-καινοτόμα επιχείρηση συμπαραγωγής παραγωγής βιοαερίου και ηλεκτρικής ενέργειας από ανακύκλωση σκουπιδιών στην βιομηχανική περιοχή της πόλης Thurles. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης έγινε η παρουσίαση του τρόπου εξαγωγής του βιοαερίου, ο τρόπος αποθήκευσης του και η παραγωγή της ηλεκτρικής ενέργειας. Μελετήθηκαν επίσης τρόποι μελλοντικής επιστημονικής συνεργασίας της καινοτόμας επιχείρησης με το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

2 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.