Aνακοίνωση του Συντονιστικού Συμβασιούχων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ

16 Ιουλίου 2018
13:12

Tην Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018, στην 88η Σύνοδο των Πρυτάνεων και των Διοικουσών Επιτροπών, η οποία πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα, συζητήθηκε ως προγραμματισμένο θέμα της συνόδου η «Αποκατάσταση της εργασιακής σχέσης των συμβασιούχων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες». Κατά τη διάρκεια της Β’ συνεδρίας κλήθηκαν τα μέλη του Συντονιστικού Συμβασιούχων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ να παρασταθούν στον χώρο και εκπρόσωποι αυτών να εισηγηθούν επί του αιτήματος τους.

Διευκρινιστικά αναφέρουμε ότι το αίτημά μας, που κατατέθηκε μέσω σχετικού υπομνήματος από το συντονιστικό όργανο των εκπροσώπων μας στην 88η Σύνοδο Πρυτάνεων και Δ.Ε., αφορούσε την αναγνώριση του προβλήματος με σαφή δημόσια διατύπωση από πλευράς της Συνόδου ως σώματος, αλλά και από κάθε Ίδρυμα χωριστά και τη δέσμευση να προχωρήσουν σε διαρκείς ενέργειες για να αναγνωριστεί, καταγραφεί και θεραπευθεί μόνιμα και δίκαια το πρόβλημα της αποκατάστασης της πραγματικής εργασιακής σχέσης όλων των συμβασιούχων, οι οποίοι εργάζονται σε αυτά επί σειρά ετών καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ως σχέσης εργασίας αορίστου χρόνου.

Οι εκπρόσωποι του συντονιστικού οργάνου κατά κύριο λόγο τοποθετήθηκαν επί της σημαντικότητας των όσων περιγράφονται στο σχετικό υπόμνημα που κατατέθηκε και προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και αναφέρθηκαν επί του επίκαιρου θέματος των συγχωνεύσεων των Ιδρυμάτων, αναδεικνύοντας την ανάγκη να προστατευθούν, αλλά και να αξιοποιηθούν οι συμβασιούχοι των υπό συγχώνευση Ιδρυμάτων. Τέλος, η Σύνοδος των Πρυτάνεων ενημερώθηκε για το προγραμματισμένο ραντεβού της Τρίτης, 17 Ιουλίου, με εκπροσώπους των δύο υπουργείων, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Η συζήτηση επί του θέματος στην Σύνοδο Πρυτάνεων διεξήχθη σε θετικό κλίμα και επικεντρώθηκε στην αναζήτηση λύσης, όπως και αποτυπώνεται στις αποφάσεις της 88ης Συνόδου Πρυτάνεων με λεκτικό «Η Σύνοδος συμφωνεί με το αίτημα των Συμβασιούχων των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες για την εργασιακή αποκατάστασή τους».

Στο Δελτίο Τύπου της 15ης Ιουλίου 2018 του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, που αφορά τη συμμετοχή του Υπουργού κ. Γαβρόγλου και της Υφυπουργού κ. Τζούφη στις εργασίες της Συνόδου των Πρυτάνεων, υπάρχει σαφής αναφορά από την κ. Τζούφη στην «ομόφωνη απόφαση όλων των εμπλεκόμενων φορέων να καταβληθεί προσπάθεια για την εργασιακή αποκατάσταση των συμβασιούχων, οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση».

Εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για την απόφαση αποδοχής του αιτήματός μας από την 88η Σύνοδο των Πρυτάνεων και των Διοικουσών Επιτροπών και θεωρούμε ότι η αρχική στάση του υπουργείου, έτσι όπως εκφράστηκε από τις δηλώσεις της υφυπουργού κ. Τζούφη, αποτελεί ένα θετικό βήμα.

Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας και αναμένουμε τις ενέργειες των εμπλεκόμενων υπουργείων και φορέων για την επίλυση του χρόνιου αυτού εργασιακού ζητήματος.

ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ πανεπιστήμιων KAI τει ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ :

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ)

ΤΕΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ

ΤΕΙ ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟΥ

ΤΕΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

4 σχόλια

  • Είναι πρόκληση κάποιοι να επιθυμούν τη μονιμοποιηση τους χωρις ΑΣΕΠ.

    Δυστυχώς στον χώρο της τριτοβαθμιας εκπαίδευσης δεν έχει λόγο το ΑΣΕΠ.

    Η πλειοψηφία των συμβασιούχων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, έχει καταλάβει τη θέση τους μέσω φωτογραφικών προκηρύξεων, οι οποίες προτάσσουν την παλιότερη εμπειρία τους έναντι άλλων προσόντων.

    • Ενώ οι μόνιμοι άλλη πάστα. Το καταμαρτυρούν άλλωστε οι κοινότητες από αδερφια, ξαδερφια και αντρόγυνα εντός του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ. Δες για παράδειγμα την τελευταια εκλογη μονιμου καθηγητη στο Πανεπιστήμιο.

  • “που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες” το παραθυράκι του νόμου με το οποίο μπαίνουν όλοι όσοι έχουν μπάρμπα.
    ο τρόπος για να πληρώνουμε ακόμη περισσότερους άεργους κηφήνες στο δημόσιο…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.