Αμείλικτα τα ερωτήματα που έθεσε ο Γ.Θεοφύλακτος, κατά την τελική του τοποθέτηση στην Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ (Δελτίο τύπου-Βίντεο)

31 Ιανουαρίου 2017
20:10

Αμείλικτα τα ερωτήματα που έθεσε ο βουλευτής Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννης Θεοφύλακτος, κατά την τελική του τοποθέτηση στην Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ:

“Ποιος θα πληρώσει τα 200εκ. ευρώ δάνεια της Ν.Δ. και άλλα 200 εκ. € του ΠΑΣΟΚ;”
– Οι ηλικιωμένοι που τους κόπηκε το ΕΚΑΣ και στους οποίους η Νέα Δημοκρατία αρνήθηκε κιόλας το εφάπαξ βοήθημα τον Δεκέμβρη και οι συνταξιούχοι, που το ίδιο το ΠΑΣΟΚ μαζί με τη Νέα Δημοκρατία τους έκοψαν την σύνταξη 11 φορές.

“Ποιος θα πληρώσει τα 179 εκατομμύρια του ΔΟΛ”, που δόθηκαν ενώ είχε αρνητικότατες ενδείξεις;
– Οι δημόσιοι υπάλληλοι με τις μειώσεις που έχουν υποστεί στους μισθούς τους.

“Ποιος θα πληρώσει τα 115 εκατομμύρια δάνεια του «Τηλέτυπου» (MEGA), που έβαλε μοναδική εγγύηση την ταινιοθήκη του;

Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι που είναι στη γαλέρα των 500 ευρώ τον μήνα.

“Ποιος θα πληρώσει τα 45 εκατομμύρια ευρώ στο Πρώτο Θέμα που έκανε τις μπάμπουσκες και τις εικονικές εταιρείες”;
Οι άνεργοι που δεν μπορούν να βρουν δουλειά.

“Ποιος θα πληρώσει τα 161 εκατομμύρια ευρώ στον Πήγασο με σωρεία παραβιάσεων που οι επόπτες και οι ελεγκτές της Τράπεζας της Ελλάδος είπαν ότι έχουν δώσει το πόρισμα στον Εισαγγελέα;”
Οι νέοι που φεύγουν στο εξωτερικό, γιατί δεν μπορούν να σταθούν εδώ πέρα…

Κατά τα λοιπά, ο βουλευτής Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ) τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι:
Διαπλοκή υπήρξε και η Εξεταστική Επιτροπή την ξεσκέπασε.
Ποινικές ευθύνες αποδίδονται με το Πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής σε τραπεζίτες, μιντιάρχες και ανώτερα πολιτικά στελέχη, ενώ αποδίδονται τεράστιες πολιτικές ευθύνες σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αρνούνται τη διαπλοκή γιατί ήταν ΟΙ ΙΔΙΟΙ που την εξέθρεψαν και ήταν μέρος της. Έτσι αποδεικνύουν ότι θέλουν την συνέχεια της διαπλοκής…

Ακολουθούν το βίντεο:

και τα πλήρη πρακτικά:
Πρόεδρος (Αντ. Μπαλωμενάκης): Τον λόγο έχει ο κ. Θεοφύλακτος.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, μετά από εννέα μήνες, που με πολύ ενδιαφέρον παρακολουθεί μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, μετά από δεκάδες μάρτυρες, πολύ σημαντικά στελέχη του επιχειρηματικού χώρου και ανώτατους τραπεζικούς και κομματικά στελέχη -δεκαεπτά χιλιάδες σελίδες είναι τα Πρακτικά των μαρτυριών- μετά από τη μελέτη εγγράφων που ξεπερνούν τις εκατό χιλιάδες σελίδες, η αγωνία του κόσμου, γιατί πέρα από το ενδιαφέρον και την ευχαρίστηση που είδε τους ισχυρούς να είναι στην οθόνη και στην ουσία να έχουν μία απολογητική διάθεση και να λένε γιατί πήραν κάποια δάνεια, γιατί δεν τα πλήρωναν, γιατί προσπαθούν να τα πληρώσουν, να έχουν μία απολογητική διάθεση στην Επιτροπή μας και κατ’ επέκταση στην κοινωνία που μας παρακολουθούσε, το ερώτημα όλων είναι: Θα βγει τίποτα; Βγήκε κάτι; Αυτό μας ρωτάνε και στις περιφέρειες όλους μας και είναι και το ζητούμενο για την κοινωνία, για τους πολίτες, που είναι οι πολιτικοί εντολείς μας στο κάτω-κάτω.
Βγήκε, λοιπόν, κάτι. Παραδώσαμε το σχέδιο πορίσματος της Πλειοψηφίας. Ποιο είναι αυτό; Είναι συγκεκριμένες πράξεις και χωρίζεται σε δύο μέρη: Το ένα είναι ποινικές ευθύνες που έχουμε εντοπίσει η Πλειοψηφία στο πόρισμά μας. Είναι συγκεκριμένες ποινικές ευθύνες σε συγκεκριμένα δάνεια και είναι προσωποποιημένες οπότε οι ευθύνες σε τραπεζικά στελέχη και σε μιντιάρχες,οπότε φεύγει το κομμάτι των ποινικών ευθυνών. Και είναι και συγκεκριμένη πολιτική ευθύνη του πολιτικού συστήματος που εξέτρεψε τέτοιες πράξεις, που γίνονταν κατ’ επανάληψη.
Θα ήταν αστήριχτο το πόρισμά μας, εάν προσπαθούσαμε να πούμε ότι ναι, βρήκαμε και ποινικές ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα. Δεν βρήκαμε. Αυτό, δεν σημαίνει, όμως, ότι δεν μπορούν να βρεθούν στο μέλλον από τις δικογραφίες που θα σχηματιστούν πιθανότατα -γιατί εμείς τους έχουμε εντοπίσει- σε βάρος των τραπεζιτών και των καναλαρχών. Εκεί πέρα, μπορεί κάποιοι να «κελαηδήσουν», όπως το λέει εύστοχα ο λαός μας. Δεν σημαίνει ότι έκλεισε το ποινικό σκέλος. Δεν έκλεισε καθόλου. Εμείς, επειδή έχουμε σοβαρή τεκμηρίωση στο πόρισμά μας, λέμε ότι δεν έχουμε προσωποποιημένη ευθύνη.

Έχουμε, όμως, ξεκάθαρη πολιτική ευθύνη και κάποια φορά το να καταδειχθεί η πολιτική ευθύνη και να διασπαστεί η γενεσιουργός αιτία της είναι σημαντικότερο από το να αποδώσεις μια-δύο ευθύνες ποινικές, όταν αυτές είναι αστήρικτες.
Αυτό, λοιπόν, που όλοι φανταζόμασταν ή αυτά που λέγονταν στα καφενεία, αυτό που «ο κόσμος το είχε τούμπανο», ότι υπήρχε η διαπλοκή στην Ελλάδα και λειτούργησε, στην Επιτροπή μας αποδείχτηκε. Αυτό λέμε και στο πόρισμά μας. Αποδείχτηκε πολιτικά ότι υπήρξε και λειτούργησε η διαπλοκή, το τρίγωνο. Για εμένα, βέβαια, είναι τετράγωνο, γιατί έχει βάλει το χεράκι της ή μάλλον δεν έβαλε το χεράκι της η Τράπεζα της Ελλάδος και έχει μεγάλη ευθύνη σ’ αυτό. Δυστυχώς, αυτό συμπληρώνεται και από μια άλλη πλευρά. Πέρα, δηλαδή από τράπεζες, πολιτικά κόμματα, κανάλια, μιντιάρχες, έχουμε την Τράπεζα της Ελλάδας και έχουμε και την ανοχή της Δικαιοσύνης. Θα ήταν ψέματα να πούμε ότι δεν είχαμε την ανοχή. Η Δικαιοσύνη δεν λειτούργησε και σ’ αυτό το επίπεδο. Αν λειτουργούσε, αυτά θα είχαν εντοπιστεί και θα είχαν κατακεραυνωθεί στην ώρα τους.
Λειτούργησε, λοιπόν, υπήρξε και λειτούργησε το τρίγωνο της διαπλοκής και χάρη στη λειτουργία της Επιτροπής μας, αυτό καταδείχτηκε, σταμάτησε και είναι στοίχημα και ευθύνη όλων μας να μην ξαναλειτουργήσει.
Κύριε Πρόεδρε, σαν δικηγόρος και λόγω της θητείας μου στο Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών είχα μεγάλη ενασχόληση με τα δάνεια των ιδιωτών, τα δάνεια των καταναλωτών, τα στεγαστικά, τα δάνεια του Έλληνα πολίτη, του τυπικού μέσου Έλληνα δανειολήπτη. Ε, λοιπόν, αυτά που είδα εδώ πέρα δεν πίστευα ότι θα τα δω. Δάνεια-μπαλόνια που πάει όλη η δόση στο τέλος, μετά από δέκα ή είκοσι χρόνια. Δάνεια-μπάμπουσκες, η μία επιχείρηση μέσα στην άλλη, να δανείζει τον εαυτό της, να δανείζεται μετοχές. Απίστευτα πράγματα! Δάνεια για ακίνητα που δεν έγιναν και η τράπεζα δεν έψαξε να δει εάν χτίστηκαν τα ακίνητα για τα οποία είχε δώσει δάνεια. Δάνεια σε εικονικές εταιρείες. Δάνεια με collateral εγγύηση, που μετά εξαφανιζόταν. Αυτά, με μεγάλη -σας ξαναλέω- εμπειρία στον δανεισμό του Έλληνα δανειολήπτη δεν πίστευα ότι θα τα έβρισκα. Για τους ισχυρούς, όμως, όλα γίνονται. Και εποπτεία δεν υπήρχε και πολιτική κάλυψη υπήρχε και τα κανάλια έπαιζαν όπως τους «βαρούσαν».
Υπήρξε, λοιπόν, η διαπλοκή και αποδείχθηκε από τη σωρεία των συμβάσεων, από τα απίστευτα αυτά πράγματα που πέρασαν μπροστά μας στις συμβάσεις και από τις μαρτυρικές καταθέσεις, που είτε καταφατικά είπαν ότι, ναι, υπήρχε η διαπλοκή -και ήταν και ο κ. Αλαφούζος και οι κ.κ. Κουρής και Κουρτάκης- αλλά ήταν και πολλοί που δεν αρνήθηκαν, όταν ρωτήθηκαν «μπορείτε να το αποκλείσετε ότι δεν λειτούργησε η διαπλοκή;» και είπαν: «Όχι, δεν μπορώ να το αποκλείσω».
Επίσης, παλιότερα είχαμε ένα επεισόδιο στην πολιτική σκηνή του τόπου με πρώην Πρωθυπουργό και τον εκπρόσωπό του να λέει ότι ζητήθηκε δάνειο από τον όμιλο ΔΟΛ και να λέει ο τότε Πρωθυπουργός, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο ΓΑΠ, που τώρα βλέπουμε να επανέρχεται στην πολιτική σκηνή,: «Με εκβίαζαν πολιτικά στην ουσία. Ότι εάν δεν δώσω το δάνειο…». Ζήτησε το «οk» η Εθνική Τράπεζα από τον Πρωθυπουργό. Αυτό δεν το διέψευσε κανείς. Είπε: «Δεν το δίνω, αφού δεν έχει τις προϋποθέσεις» και από τότε ο ΔΟΛ άλλαξε στάση. Αυτό δεν το διέψευσε κανείς, ίσα-ίσα το επιβεβαίωσε. Τι μεγαλύτερη απόδειξη της διαπλοκής;
Και τι περιμένουμε; Τι περιμένουν οι ίδιοι, ο κ. Σταμάτης, ο κ. Βορίδης, ο κ. Λοβέρδος, που λένε τώρα: «Ρωτούσαμε εδώ επανειλημμένως τους μάρτυρες: Υπήρξε κάποιο επεισόδιο διαπλοκής; Σας πήρε κάποιος τηλέφωνο; Παρενέβη κάποιος τηλεοπτικός και έλεγαν οι μάρτυρες όχι»; Να σας πω τι θα έλεγαν οι ίδιοι, αν έλεγε ο μάρτυρας ότι «ναι, με πήρε τηλέφωνο ο τάδε πολιτικός και μου είπε δώσε το δάνειο». Να σας πω τι θα έλεγαν, γιατί δικηγόροι είμαστε και ξέρουμε σε τέτοιες περιπτώσεις πώς αντιδρούν. Πρώτον, θα έλεγαν: «Και πού ήσουν εσύ οκτώ, δέκα χρόνια τώρα και δεν εμφανίστηκες; Έχεις ποινικές ευθύνες που το απέκρυψες». Δεύτερον θα έλεγαν: «Έχεις αποδείξεις γι’ αυτό που λες; Είναι πολύ σοβαρό αυτό που λες. Πολύ σοβαρό αυτό που λέτε ότι σας πήρε τηλέφωνο ο τάδε. Έχεις αποδείξεις; Να τον φέρουμε κατ’ αντιπαράσταση».
Αυτά -να μας ακούει ο κόσμος- δεν γίνονται. Μάλλον γίνονται, αλλά δεν λέγονται, όπως είχε πει παλιότερα ένας πολιτικός άνδρας. Ή μήπως περιμένουν ότι θα γράφουν οι συμβάσεις, όπως ξαναείπα, «είμαι προϊόν διαπλοκής»;
Τώρα τελευταία ένα άλλο αφήγημα που λένε, που λέει η Νέα Δημοκρατία, είναι: «Δεν μας υποστήριζαν τα κανάλια».

Πού το είδαν αυτό; Εδώ μέχρι και το «Βήμα» και τα «Νέα» υποστηρίζουν ξεκάθαρα Κυριάκο Μητσοτάκη. Εκεί φθάσαμε. Αυτό θα έπρεπε να ξενίζει και όχι που ένας αριστερός, ο οποίος διετέλεσε είκοσι χρόνια διευθυντής σύνταξης ή διευθυντικό στέλεχος -δεν ξέρω ακριβώς- καλείται να σώσει μια εφημερίδα. Είναι ντροπή για την ιστορία της να υποστηρίζει τον Μητσοτάκη τον νεώτερο και άνθρωποι που με φόβο την αγόραζαν κάποτε, από ό,τι μαθαίνουμε εμείς οι νεώτεροι, να βλέπουν αυτήν την εκτροπή της. Αυτό θα έπρεπε να ξενίζει και όχι που κλήθηκε ένας αριστερός, που διετέλεσε διευθυντικό στέλεχος, να την σώσει.
Κάποτε, αυτές οι εφημερίδες πέταξαν ένα-δυο κόκκινα πρωτοσέλιδα. Εγώ το θεωρώ περισσότερο πρόσκληση σε διαπλοκή, στην οποία δεν ανταποκρίθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, όπως είπε και προχθές στη συζήτηση στη Βουλή. Είπε:
«Δεν σήκωσα το τηλέφωνο, για να έχω την εύνοια των μέσων». Και γι’ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ δεν την είχε, δεν την έχει ποτέ. Δεν διαπλεχθήκαμε και δεν θα διαπλακούμε.
Αυτό, όμως, που με ξενίζει κύριε Πρόεδρε, είναι το ότι το ΠΑΣΟΚ και ιδίως η Νέα Δημοκρατία, ότι δεν υπήρξε διαπλοκή. Λέει ότι δεν υπήρξε, ότι δεν αποδείχθηκε. Ο κόσμος το έχει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι! Όλα αυτά πέρασαν από μπροστά μας. Χιλιάδες σελίδες, δεκάδες μάρτυρες, απίστευτα δάνεια, απίστευτες αναδιαρθρώσεις, να «καταπίνουν» συμβάσεις και να μην τις καταγγέλλουν, να μην ασχολούνται μαζί τους. Γιατί δεν τα καταδικάζουν και λένε ότι δεν υπήρξε και δεν το θίγουν;
Να πω παραδείγματα. Τα κανάλια, τα περισσότερα ΜΜΕ πτώχευσαν. Οι ιδιοκτήτες, οι μεγαλοδημοσιογράφοι πλούσιοι κΑι οι εργαζόμενοι στη γαλέρα και στην αβεβαιότητα. Ποιος τα πληρώνει αυτά; Οι τράπεζες; Πτώχευσαν τρεις φορές. Οι ιδιοκτήτες πλούσιοι. Ποιος τις πληρώνει; Εμείς τις πληρώνουμε, όπως και τα κανάλια.
Τα κόμματα το ίδιο. Είναι πτωχευμένα. Παύση πληρωμών. Από το 2011 έχουν να δώσουν μια δόση. Αντίθετα, εμείς ακόμα και τώρα που ήρθε η ώρα της δόσης, την πληρώσαμε. Ορίζοντας των διακοσίων και τετρακοσίων ετών; Ποιος τα πληρώνει; Εμείς, ο κόσμος που μας ακούει τα πληρώνει.
Άρα, απ’ αυτά που σας είπα δεν είναι άνθρακες, κύριε Πρόεδρε, ο θησαυρός. Αυτό μας λέει η Νέα Δημοκρατία: Οι άνθρακες στον λαό και ο θησαυρός σ’ αυτούς, στους μιντιάρχες, στους τραπεζίτες και στους κομματάρχες. Με όλα αυτά, γιατί δεν το καταδικάζουν το παλιό πολιτικό σύστημα που πτώχευσε τη χώρα και άνοιξε την πόρτα στους δανειστές και τα μνημόνια και οδήγησε στην φτωχοποίηση όλων μας;
Η απάντηση είναι σκληρή, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Είναι οι ίδιοι που τα δημιούργησαν όλα αυτά. Δεν άλλαξαν. Αυτά τα δύο κόμματα είναι που οδήγησαν τη χώρα εκεί που την οδήγησαν και στα μνημόνια συνέχισαν να την κατακρεουργούν. Και όμως, οι ίδιοι δεν άλλαξαν; Έχουν βάλει δυο-τρία πρόσωπα να φαίνονται δήθεν, αλλά κατ’ ουσία οι ίδιοι και οι ίδιοι είναι και έχουν τις ίδιες πολιτικές και τον ίδιο πυρήνα. Και αυτό, κατά τη γνώμη μου, είναι και το τεράστιο πολιτικό πρόβλημα που υπάρχει στην εξέλιξη της χώρας. Εκεί πρέπει να αναμετρηθούμε. Εμείς είμαστε ενάντια στη διαπλοκή, την ερευνούμε, την κυνηγάμε, την καταργούμε και από την άλλη, είναι οι υπερασπιστές της, οι οποίοι λένε πως δεν υπήρξε διαπλοκή –ιδίως, βλέπω από τους εκπροσώπους της Νέας Δημοκρατίας- και πως δεν αποδείχθηκε ξεκάθαρα. Να μην θιγεί, δηλαδή, αυτό που λειτούργησε και καταχρέωσε τον ελληνικό λαό.
(Στο σημείο αυτό χτυπάει το κουδούνι λήξεως του χρόνου του κυρίου Βουλευτή)
Θα προσπαθήσω να συντομεύσω, κύριε Πρόεδρε. Θα δείξετε λίγη ανοχή, γιατί περιμένοντας τη σειρά μας σημειώσαμε και μια-δυο κουβέντες παραπάνω.
Ποιος θα πληρώσει τα 200 εκατομμύρια ευρώ δάνεια της Νέας Δημοκρατίας, η οποία τα πήρε εκχωρώντας κάτι μελλοντικό και αβέβαιο, λες και πάντα θα έπαιρναν 40% και 45%, κάτι το οποίο είναι παράνομο; Και μάλιστα αυτό το εκχώρησαν ταυτόχρονα σε δυο, τρεις και τέσσερις τράπεζες; Να σας πω ποιοι. Οι ηλικιωμένοι που τους κόπηκε το ΕΚΑΣ και στους οποίους η Νέα Δημοκρατία αρνήθηκε κιόλας το εφάπαξ βοήθημα τον Δεκέμβρη.
Ποιος θα πληρώσει τα 200 εκατομμύρια δάνεια του ΠΑΣΟΚ, τα οποία με τον ίδιο τρόπο τα εκχώρησαν σε πολλές τράπεζες και μελλοντικές επιχορηγήσεις; Οι συνταξιούχοι, που το ίδιο το ΠΑΣΟΚ μαζί με τη Νέα Δημοκρατία τους έκοψαν την σύνταξη.
Ποιος θα πληρώσει τα 179 εκατομμύρια του ΔΟΛ, που ενώ είχε αρνητικές ενδείξεις, με αναχρηματοδοτήσεις, τόκους, εξακολουθούσε να πληρώνει παχυλότητα μεγαλοδημοσιογράφους; Να σας πω ποιοι θα πληρώσουν. Οι δημόσιοι υπάλληλοι με τις μειώσεις που έχουν υποστεί στους μισθούς τους.
Ποιος θα πληρώσει τα 115 εκατομμύρια δάνεια του «Τηλέτυπου», ο οποίος μεταξύ των άλλων παρανομιών έβαλε εγγύηση την ταινιοθήκη του, την οποία υπερεκτίμησε με εκτιμήσεις που έκαναν οι ίδιοι και δήθεν έβαλαν και ανεξάρτητες εταιρείες; Είδαμε και την ταινιοθήκη, η οποία παίζει τώρα τρεις, έξι μήνες. Πόσο θα αντέξει;
Να σας πω ποιοι θα πληρώσουν τα δάνεια του Τηλέτυπου, γιατί ερωτήθηκαν και ισχυροί επιχειρηματίες που έχουν άλλες επιχειρήσεις ισχυρότατες και λένε «δεν ξέρουμε»: οι ιδιωτικοί υπάλληλοι που είναι στη γαλέρα των 500 ευρώ τον μήνα. Ποιος θα πληρώσει τα 45 εκατομμύρια ευρώ στο Πρώτο Θέμα που έκανε τις μπάμπουσκες και τις εικονικές εταιρείες; Οι άνεργοι που δεν μπορούν να βρουν δουλειά. Αυτή η εφημερίδα –αν και δεν της αξίζει η ονομασία αυτή- τους πετάει ένα κουπόνι για να ψωνίζουν στα σούπερ μάρκετ. Από τα δάνεια που έχουν πάρει με τις εικονικές εταιρείες μπορούν και παίζουν τέτοια παιχνίδια.
Ποιος θα πληρώσει τα 161 εκατομμύρια ευρώ στον Πήγασο με σωρεία παραβιάσεων που οι επόπτες και οι ελεγκτές της Τράπεζας της Ελλάδος είπαν ότι έχουν δώσει το πόρισμα στον Εισαγγελέα; Οι νέοι που φεύγουν στο εξωτερικό, γιατί δεν μπορούν να σταθούν εδώ πέρα. Γιατί εάν πήγαιναν όλα αυτά τα δάνεια εκεί που έπρεπε, θα υπήρχαν δουλειές, θα υπήρχε ανάπτυξη και δεν θα είχε καταχρεωθεί η χώρα. Όλοι εμείς και τα παιδιά μας θα τα πληρώσουμε αυτά.
Έχουν μια τάση λες και απευθύνονται σε ιθαγενείς. Μάλλον έτσι είχαν συνηθίσει, να κάνουν την τρίχα τριχιά, να διυλίζουν τον κώνωπα και να λένε στο λαό «καταπιείτε την κάμηλο». Τόση ώρα λένε για τα ελάχιστα δάνεια του ΣΥΡΙΖΑ -είχε πάρει πολύ μικρά ποσά, καθότι παλιότερα ήταν μικρότερο κόμμα- και τα οποία είναι ενήμερα. Πληρώνονται κανονικά. Υπάρχει εγγύηση ακινήτου. Υπάρχει εγγεγραμμένη υποθήκη. Παλιότερα υπήρχε δέσμευση του Προέδρου του κόμματος και πλέον Πρωθυπουργού και εκεί να ασχολούνται με αυτά. Είναι σαν να γίνεται δίπλα σου ένα κακούργημα, ένα φονικό, ένας βιασμός και εσύ να λες «γιατί με έβρισε ο παραδίπλα;». Ασχολούμαι με τη βρισιά, έβρισε τα θεία ή έσπασε ένα τζάμι. Ασχολείσαι με το πταίσμα που δεν υπάρχει καν πταίσμα εδώ. Τα δάνεια πληρώνονται και συνεχίζονται να πληρώνονται. Και αφήνουν δίπλα τους να γίνονται φόνοι και βιασμοί και σκάνδαλα τεράστια!
Είναι προσβολή προς τον κόσμο που μας ακούει να επιμένουν τόσο διεξοδικά, τι έγινε, τι έγινε για εκείνο το ακίνητο. Το μόνο κόμμα που έχει ακίνητο και το έχει υποθηκεύσει στα δάνεια που τα πληρώνει και αυτοί εκεί ασχολούνται και λένε. Είναι αστείο να τα λέμε. Είναι προσβολή στον κόσμο που μας ακούει και μας παρακολουθεί, γιατί ο κόσμος αυτός πληρώνει τα δάνειά τους. Ο κόσμος αυτός πληρώνει τους μισθούς. Να μας πουν, τι μισθούς έχουν τα στελέχη τους;
Κλείνω, γιατί πραγματικά βλέπω ότι μας έδωσε πάσα ο κ. Βορίδης ξεκινώντας να λέει ότι και τις τρεις μάχες που δώσαμε σαν ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας τις χάσαμε, τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής, τη μάχη κατά του παράνομου τηλεοπτικού τοπίου και τη μάχη κατά της διαπλοκής. Όλα κατέρρευσαν. Όχι, δεν κατέρρευσαν. Τις δώσαμε, τις δίνουμε και θα τις δώσουμε, θα συνεχίσουμε να τις δίνουμε και αυτή είναι η διαφορά μας.
Εδώ υπάρχει σαφής ομολογία της Αντιπολίτευσης, της Νέας Δημοκρατίας, ότι δεν θέλει να θιγεί ούτε η φοροδιαφυγή, ούτε το παράνομο τηλεοπτικό τοπίο ούτε η διαπλοκή στα δάνεια με τις τράπεζες στα κανάλια και τα κόμματα. Εμείς θέλουμε. Για αυτό είμαστε εδώ, γι’ αυτό δώσαμε αυτό το πόρισμα και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε αυτές τις μάχες.
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΠΑΛΩΜΕΝΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Ευχαριστώ πολύ. Τον λόγο έχει ο κ. Μηταράκης.

33 σχόλια

  • Ο πρώην ΠΑΣΟΚ θα ξεσκεπάσει τις απατες που έκανε το ΠΑΣΟΚ – ΝΔ όταν ο ίδιος ήταν στο ΠΑΣΟΚ !!!!!!! Καλα ήμαστε πολύ μπεεεε

    • Και γιατί δεν τον στηρίζατε όταν ήταν στο πασοκ ώστε να `αναγκάζατε ` το πασοκ να τον βάλει στο ψηφοδέλτιο ? Όταν θα γίνουν εκλογές και χρειαστεί την ψήφο ο Γιάννης τότε θα μας δείξει την δυναμική που έχει ( προσωπική μου άποψη θα πατώσει ) γιατί τώρα τον διόρισε ο ΣΥΡΙΖΑ για να λέει σε όλα ΝΑΙ . Ένα πιόνι είναι στην ουσία

  • Έσκισε και αυτός το μνημόνιο. Ρε δε ντρεπομαστε καθόλου. Γι αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Μνήμη χρυσοψαρου οι Έλληνες.

  • Ναι άψογος ήταν με το ΠΑΣΟΚ στον πρώτο και δεύτερο μνημόνιο και τώρα είναι με τον ΣΥΡΙΖΑ στο τρίτο μνημόνιο . Είναι με τα τρία μνημόνια , μνημονικός μέχρι το κόκκαλο . Μπράβο του

 • Είμαι συνταξιούχος και ότι και όσα παράπονα και να έχω, τουλάχιστον ο Τσίπρας προσπάθησε και κάτι έκανε για εμάς. Ενώ ο Κούλης μας κυνήγησε και θα μας ξανακυνηγήσει

 • Και καλώ όλα τα παπαγαλάκια της νδ, και του Πασοκ, Πριν αργήσουν τις συνήθεις μπουρδολογιες τους να απαντήσουν στα ερωτήματα του Θεοφυλακτου. Αλλοιως ας σιωπήσουν για πάντα…

  Του Πάρι μ’ συμπεριλαμβανομένου!

   • ο κύριος Θεοφύλακτος πρέπει πρώτα να μας απαντήσει γιατί ψήφισε το 3ο μνημόνιο που μας κατέστρεψε ενώ προεκλογικά είχε υποσχεθεί ότι θα έσκιζε το μνημόνιο των προηγούμενων. ΌΣΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΕΤΩΝΤΑΣ ΤΗ ΜΠΑΛΑ ΣΤΗ ΚΕΡΚΙΔΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ. Ο ΣΑΝΟΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ

     • Εεεεεεε αυτό λέμε ΠΑΣΟΚ ήταν και ο Θεοφύλακτος . Άρα ήταν σε αυτούς που μας κατέστρεψε με ΠΑΣΟΚ –ΝΔ και τώρα συνεχίζει να μας καταστρέφει με τον ΣΥΡΙΖΑ . Είναι συνεπής όπου εξουσία και ο Γιάννης

 • Σε ποιον καταλογίστηκαν ευθύνες; Μήπως σε πολιτικούς; Όχι. Μήπως σε τραπεζίτες; Η απάντηση είναι επίσης όχι. Ακόμη και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα που κάποιο από τα προσχέδια του πορίσματος ανέφερε ονομαστικά εν συνεχεία απαλείφθηκε το όνομα του γιατί λέει δεν ήταν τεκμηριωμένα τα στοιχεία που τον ήθελαν να ελέγχεται περαιτέρω.

  ………….75 ευρώ, για κάθε πλήρη συνεδρίαση της επιτροπής, στην οποία είναι παρόντες, ως τακτικά ή αναπληρωματικά μέλη.

  • Μέχρι τώρα 23 από αυτούς τους έχουν βάλει στην φυλακή και τους έχουν κατάσχει τις περιουσίες . Μπράβο Γιάννη συνέχισε έτσι

 • Καλά τα λέει, άσχετα εάν έκανε γαργάρα. Ούτε τον ψήφισα ούτε θα τον ψηφίσω. Το ερώτημα είναι πέρα από την απόδοση ευθυνών που εύχομαι να γίνει άμεσα εάν υπάρχει πρόνοια να μην συμβούν τα ίδια τώρα και στο μέλλον. Ε, λοιπόν, ο κ Θεοφύλακτος δεν προτείνει καμιά αλλαγή στο νομοθετικό πλαίσιο. Δηλαδή, έτσι και έχεις σταθμό μικρό η μεγάλο και μιλημένο τον διοικητή του καταστήματος μια χαρά παίρνεις ακόμα και σήμερα δάνειο και άσε εμάς να παρακαλάμε και μας προσημειώνουν τα πάντα

 • Μου αρέσει να σκέφτομαι σαν ιδιωτική επιχείρηση: αν ήμουν ‘αφεντικό’ σε μία εταιρεία, ποιον θα προσλάμβανα από τους βουλευτές μας;;;; μάλλον τον Θεοφύλακτο από αυτή την ‘φουρνιά’

 • Τι θέλετε; τόσα χρόνια παραπονιόμαστε για τύπους σαν τον πάριμ και τώρα έχουμε ακριβώς το αντίθετο στυλ με τον Γιάννη, αυτό δηλ. που τόσα χρόνια θέλαμε… ας μην γκρινιάζουμε…

  • Ένας από εμάς ????????
   Έχεις εσύ 480 χιλιάδες ευρώ στην τράπεζα ?
   Έχεις εσύ 28 ακίνητα στο όνομα σου ?
   Τότε ναι ο Γιάννης είναι ένας από εσάς τους φτωχούς και γι αυτό ακριβώς τον λόγο μπορεί να καταλάβει εσάς τους φτωχούς
   Τα στοιχειά είναι από ανάρτηση που έχει κάνει το κοζαν σχετικά με την περιουσία τον βουλευτών του τόπου μας

   • Το να έχεις και να διατηρείς ακίνητα δηλώνει ευφυϊα . Το να έχεις 480.000 ευρώ στην τράπεζα τίμια βγαλμένα είναι μαγκιά.ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ή ΑΠΟΚΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ. Μην ζορίζεσαι φίλε…..Για να κυβερνάς σωστά δεν χρειάζεται να είσαι ένας από τους πολλούς αλλά να ξεχωρίζεις! Μην ζορίζεσαι και πάλι…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.