Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε χθες με αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των Πολιτών του Βελβεντού. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Κοζάνης, Γιώργος Ντζιμάνης, Γιάννης Θεοφύλακτος, Μίμης Δημητριάδης και Θεμιστοκλής Μουμουλίδης.

Τα μέλη της Επιτροπής παρουσίασαν τα διαρκώς αυξανόμενα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής και διατύπωσαν το διαχρονικό αίτημα της κοινωνίας του Βελβεντού για την επανασύσταση και ανεξαρτησία του Δήμου τους.

Ο κ. Σκουρλέτης ενημέρωσε ότι το θέμα του Βελβεντού θα εξεταστεί εντός του πλαισίου των δεσμεύσεων της κυβέρνησης για την αναγκαία αναμόρφωση του «Καλλικράτη», για τη λειτουργική διευκόλυνση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην κατεύθυνση μιας βιώσιμης και αναπτυξιακής προοπτικής για τη χώρα μας.

Να σημειωθεί ότι η μέχρι τώρα θέση της κυβέρνησης ήταν ότι οι αλλαγές θα ήταν “οριακές”.

Ωστόσο με τη δήλωση του ο κ. Σκουρλετης φαίνεται να ανοίγει θέμα “ευρύτερων αλλαγών”.

Για «ευρύτερες αλλαγές» στο χωροταξικό του Καλλικράτη είχε ανοίξει θέμα ο σημερινός πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης όταν από τη θέση του υπουργού Εσωτερικών είχε μιλήσει ακόμη και για «1000 δήμους» από τους 325 που είναι σήμερα.

Βεβαίως, με τις «ευρείες αλλαγές» στο χωροταξικό του Καλλικράτη έχει διαφωνήσει η ΚΕΔΕ.

aftodioikisi.gr