Πιλοτική εφαρμογή φωτιστικών LED στον Α/Κ ΑΕΒΑΛ από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

19 Ιουλίου 2018
11:32

Τη σύμβαση του έργου: «Πιλοτική εφαρμογή φωτιστικών LED 2017 στον Α/Κ ΑΕΒΑΛ», υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης.

Στόχος της συγκεκριμένης πιλοτικής εφαρμογής είναι να γίνει καταγραφή της ενεργειακής συμπεριφοράς των φωτιστικών LED, έτσι ώστε να αξιολογηθεί η τεχνολογία στις συνθήκες της Δυτικής Μακεδονίας και να διερευνηθεί η προοπτική περαιτέρω ενσωμάτωσής της.

Θα αφορά την νότια είσοδο Πτολεμαΐδος (κόμβος ΑΕΒΑΛ), με την πλήρη αντικατάσταση των υφιστάμενων φωτιστικών με φωτιστικά τεχνολογίας διόδων φωτοεκπομπής (LED), χωρίς να γίνει άλλη επέμβαση στην υποδομή και στους ιστούς οδοφωτισμού.

Έτσι με τη διαδικασία αυτή, γίνεται αλλαγή τεχνολογίας της φωτεινής πηγής και αντί φωτιστικών ατμών Νατρίου Υψηλής Πίεσης θα εγκατασταθούν φωτιστικά τεχνολογίας LED, με αντίστοιχη μείωση του κόστους λειτουργίας, λόγω σημαντικά χαμηλότερης κατανάλωσης και περιορισμού τόσο της αναγκαίας δαπάνης συντήρησης, όσο και των χρονικών διαστημάτων μη λειτουργίας των φωτιστικών λόγω βλαβών.

Ο Προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 110.000,00 € και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΣΑΕΠ 041).

 

Ένα σχόλιο

  • Σε όλες τις πόλεις της Μακεδονίας χρησιμοποιούν led εδώ και χρόνια, εμείς θα το κάνουμε νόστιμο. Καλά για το Δήμο Πτολεμαΐδας δεν το συζητώ. Μετά από 30 χρόνια άλλαξε δύο φανάρια, με παλαιά τεχνολογία και πανηγυρίζει κιόλας.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.