Συμμετοχή του Συλλόγου Μεταξιωτών Κοζάνης στο πρόγραμμα Kozani-Grevena Project 18-28 Ιουλίου 2018

23 Ιουλίου 2018
11:35
Κανένα σχόλιο

Από τις 1 έως 28 Ιουλίου 2018 πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο «Αχίλλειον» στα Γρεβενά, Σεμινάριο αφιερωμένο σε χορούς και τραγούδια περιοχών των Νομών Κοζάνης και Γρεβενών. Το πρόγραμμα αυτό παρακολουθούν 50 περίπου συμμετέχοντες, με καταγωγή από χώρες όλου του κόσμου.

Ο Σύλλογος Μεταξιωτών Κοζάνης συμμετείχε σε αυτό, σε μια προσπάθεια να αναδείξει τον πολιτιστικό θησαυρό του Μεταξά, αλλά και της ευρύτερης περιοχής των Καμβουνίων. Το Σάββατο το πρωί, 21 Ιουλίου 2018, ο χοροδιδάσκαλος του Συλλόγου, Γιάννης Γκόγκος και γυναίκες του Συλλόγου, μετά από μια εξαιρετική δουλειά και συνεργασία , παρουσίασαν στους συμμετέχοντες χορούς και τραγούδια του χωριού, μεταφέροντας τους ταυτόχρονα στοιχεία για αυτά. Τους μίλησαν για την ιστορία του χωριού, τα ήθη, τα έθιμα, τις φορεσιές μας. Το απόγευμα του Σαββάτου επισκέφτηκαν το Μεταξά, περπάτησαν στους δρόμους του, γεύτηκαν το κρύο νερό, απόλαυσαν το δροσερό αεράκι και τις ομορφιές του. Οι γυναίκες του Συλλόγου τους καλωσόρισαν προσφέροντάς τους λουκούμια και ντόπιο τσίπουρο (προσφορά της Ανθούλας Παπαγεωργίου). Το βράδυ γλέντησαν μαζί με όλους τους Μεταξιώτες στο «ΑΝΤΑΜΩΜΑ» του Μεταξά. Έγιναν ένα με εμάς, γνώρισαν τον τόπο μας, τους ανθρώπους μας, την κουλτούρα μας.

Το Δ.Σ. του συλλόγου ευχαριστεί από καρδιάς: τον Κυριάκο Μωισίδη, (υπεύθυνο του προγράμματος),τον Γιάννη Γκόγκο (χοροδιδάσκαλο αλλά κυρίως φίλο του συλλόγου), τους συμμετέχοντες, με τους οποίους μοιραστήκαμε ευχάριστα εμπειρίες, τις κυρίες του συλλόγου: Βενέτα Καρανάτσιου, Βασιλική Καρανάτσιου, Ανθούλα Παπαγεωργίου, Χρυσούλα Χαρέλα, Ελένη Παπαδημητρίου, τις κυρίες του χωριού (για την καταγραφή τραγουδιών και χορών που έγινε στο χωριό στις 19 Ιουνίου): Μαριγώ Κατσάρα, Βασιλική Κατσάρα, Νίκη Λαβαντσιώτη, Όλγα Παπαγιάννη, Σπαθούλα Καρανάτσιου,Ευαγγελία Νήτσιου, Ευαγγελία Γουλιού, Ευαγγελία Παπαγιάννη, Αικατερίνη Μαργαρίτη, Λάιου Ιωάννα, Αικατερίνη Παπαγεωργίου, Ανδρονίκη Παπαγεωργίου, Χρυσούλα Μπατσίλα. Επίσης ένα ευχαριστώ στην Ανθούλα Παπαγεωργίου για την προσφορά του τσίπουρου.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.