Οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Σερβίων – Βελβεντού κατά του δημάρχου Α. Κοσματόπουλου: “Προσπαθεί με κάθε τρόπο να εκμαιεύσει την ψήφο των δημοτικών συμβούλων χωρίς σοβαρή ενημέρωση και πειθώ, όντας έτοιμος να τους ειρωνευτεί και να τους διαπομπεύσει την επόμενη ώρα”

1 Φεβρουαρίου 2017
15:20

Σχετικά με όσα αφορούν την Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 30ης Ιανουαρίου του 2017 και σε σχέση με όσα έλαβαν χώρα, έχουμε να αναφέρουμε τα εξής:

  1. Προς απογοήτευση όλων των δημοτικών συμβούλων, αλλά και της πλειοψηφίας των παρόντων δημοτών, είδαμε την δημοτική αρχή εκφραζόμενη από τον Δήμαρχο (και ταυτόχρονα Αντιδήμαρχο Οικονομικών) να αφήνει να περνούν άκαρπες οι 15 εργάσιμες ημέρες από το προηγούμενο δημ. Συμβούλιο και να μην μας παρουσιάζει ούτε μία τροποποίηση-βελτίωση του σχεδίου Προϋπολογισμού έτους 2017, παρά τα όσα συγκεκριμένα αναφέρθηκαν για βελτιώσεις στις τρεις προηγούμενες συνεδριάσεις. Ο Δήμαρχος με τη στάση του επέδειξε αδιαφορία (στα όρια της άγνοιας), αν και ήταν εύκολο να έχει περισσότερα στοιχεία από τις Υπηρεσίες με δεδομένο ότι η πλειοψηφία των Οικονομικών στοιχείων του Δεκεμβρίου ήταν πλέον γνωστή, όπως αναφέρθηκε και από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

  2. Η προσπάθειά του όλη την τελευταία εβδομάδα, αντί να είναι στην κατεύθυνση της συνεννόησης και της δημιουργίας κλίματος εμπιστοσύνης και συναίνεσης, βρισκόταν στην κατεύθυνση της δημιουργίας πολωτικού κλίματος και ψυχολογικής πίεσης όλων των δημοτικών συμβούλων που καταψηφίζουν το σχέδιο του Προϋπολογισμού. Προς τούτο παρότρυνε συγκεκριμένους δημότες μας, που τους έχει συχνούς συνομιλητές του και τους οποίους συμβουλεύεται περισσότερο και από τους δημοτικούς συμβούλους, να παρευρίσκονται στη συνεδρίαση και να ειρωνεύονται ή να χλευάζουν όποιον αναφερόταν με κριτική στα λεγόμενα και τις παραλείψεις του Δημάρχου.

  3. Συνήθιζε να διακόπτει ή να σχολιάζει υποτιμητικά κατά τη συνεδρίαση, όποιον δεν πήγαινε με τα νερά του, είτε αυτός του ασκούσε πολιτική κριτική, είτε εξέφραζε τη δική του λογική που ερχόταν σε αντίθεση με τις αντιλήψεις του.

  4. Μας απέδειξε περίτρανα, πως το μέγα κόψιμό του είναι οι νομικές υποθέσεις για τις οποίες φροντίζει η ειδική συνεργάτης – ανιψιά του. Άλλα καθημερινά προβλήματα δημοτών μπορούν να περιμένουν, οι Ειδικοί συνεργάτες έχουν πάντα προτεραιότητα.

  5. Για άλλη μια φορά αναφέρθηκε στους εξειδικευμένους εκτός Δήμου συμβούλους του, οι οποίοι όλο του δίνουν τις οδηγίες που τις παρουσιάζει σαν εντολές προς τους συμβούλους, αλλά ως δια μαγείας, ουδέποτε παρουσιάζει γραπτά κείμενα αυτών τα οποία λαμβάνει ο Δήμος επίσημα. Πάντα θυμάται ο ίδιος τις προφορικές!!! συμβουλές τους, χαρτί και καλαμάρι, χωρίς φυσικά να τις έχει εγγράφως μπροστά του.

Συμπερασματικά λοιπόν, προσπαθεί με κάθε τρόπο να εκμαιεύσει την ψήφο των δημοτικών συμβούλων χωρίς σοβαρή ενημέρωση και πειθώ, όντας έτοιμος να τους ειρωνευτεί και να τους διαπομπεύσει την επόμενη ώρα, ασχέτως αν οι θέσεις τους λαμβάνονται ως πιο λογικές από τους πολίτες.

Δηλώνουμε ότι με γνώμονα το καλό του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού και με βάση αυτό που μας υπαγορεύει η συνείδησή μας θα ενεργούμε με την στήριξή μας στις αποφάσεις της πλειοψηφίας του θεσμικού οργάνου στο οποίο μας επέλεξαν οι πολίτες για την τρέχουσα Αυτοδιοικητική Περίοδο, χωρίς να υποκύπτουμε σε μεθόδους που θυμίζουν άλλες εποχές της πατρίδας μας και επέτρεπαν σε κάποιους να ενεργούν ως «Σουλτάνοι».

ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Ζορμπάς Μιλτιάδης Παπαδημητρίου Ζήνων Παπαδόπουλος Μιχάλης Κουκάλης Δημήτριος Παπαγεωργίου Θεόδωρος Κοσμάς Δημήτριος

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.