Εορτασμός του Αγίου Παντελεήμονος στο Τιάλειο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο την Παρασκευή 27 Ιουλίου

25 Ιουλίου 2018
15:51

Την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018, Εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος και Ιαματικού Παντελεήμονος, πανηγυρίζει το Ιερό Προσκύνημα που βρίσκεται εντός του χώρου του Γηροκομείου.

Το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών έχει ως εξής:

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

7:00 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία.

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

7:30 π.μ. Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

 

Ένα σχόλιο

  • Ο ΒΙΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ
    Ο Παντολέον ήταν ανάργυρος ιατρός. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά θαύματα του Αγίου ήταν η θεραπεία ενός τυφλού. Οι θαυμαστές θεραπείες του Αγίου προκάλεσαν το θαυμασμό των κατοίκων της Νικομήδειας, αλλά και το μίσος και το φθόνο των άλλων ιατρών της πόλης. Οι τελευταίοι κατάγγειλαν τον Παντολέοντα στον Αυτοκράτορα Μαξιμιανό, το φοβερό αυτό διώκτη του Χριστιανισμού. Οι στρατιώτες του αυτοκράτορα, μετά από πολλά βασανιστήρια, βύθισαν τον Άγιο στα βάθη της θάλασσας, αφού έδεσαν στο λαιμό του μια τεράστια πέτρα.Σώος και αβλαβής, βγήκε στη στεριά. Στη συνέχεια έρριξαν τον Άγιο σε πεινασμένα άγρια θηρία. Τέλος ο ηγέμονας, διατάσσει τον αποκεφαλισμό του Αγίου. Λίγο πριν από το μαρτυρικό δια αποκεφαλισμού θάνατο του Αγίου, ακούσθηκε φωνή απ’ τον ουρανό. Ήταν η φωνή του Θεού που του έδωσε το όνομα Παντελεήμων, που σημαίνει τον Άγιο που όλους τους βοηθά και τους ελεεί ακόμη και τους εχθρούς του.
    αγιος παντελεημονας πολιχνης

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.