Ο Αστρονομικός Σύλλογος Δυτικής Μακεδονίας σας καλεί, το βράδυ της Παρασκευής 27/7, στο χώρο της εκκλησίας των Αγίων Σαράντα (Αι Σαράντη για να παρατηρήσουμε μια ολική έκλειψη Σελήνης

26 Ιουλίου 2018
18:09

Τα βράδυ της Παρασκευής 27 Ιουλίου θα έχουμε την ευκαιρία στην Ελλάδα να παρατηρήσουμε μια ολική έκλειψη Σελήνης. Μάλιστα, ο χρόνος της έκλειψης, βραδάκι Παρασκευής, είναι ιδανικός για να την παρατηρήσουμε το δυνατόν απρόσκοπτα. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της έκλειψης αυτής είναι ότι θα είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια ολικότητας στον 21ο αιώνα καθώς θα διαρκέσει 1 ώρα και 43 λεπτά. 

Ολόκληρη η μερική και η ολική φάση της έκλειψης θα είναι ορατές στη χώρα μας. Το κυρίως φαινόμενο, δηλαδή η είσοδος της Σελήνης στη σκιά της Γης, θα ξεκινήσει στις 21:24 ώρα Ελλάδας. Η Σελήνη θα βρίσκεται σε ύψος 7 περίπου μοιρών καθώς θα έχει ανατείλει γύρω στις 9 παρά 20. 

Νωρίτερα θα έχει ξεκινήσει η έκλειψη παρασκιάς, πριν ανατείλει η Σελήνη, η οποία ως γνωστόν είναι αδιόρατη αρχικά στο γυμνό μάτι αλλά θα γίνει ορατή καθώς πλησιάζουμε προς την έκλειψη σκιάς. 
Κατά τη διάρκεια της ολικής φάσης της έκλειψης, η Σελήνη θα βρίσκεται στο νοτιοανατολικό ουρανό από τις 17 μοίρες αρχικά έως τις 28 στο μέγιστο ύψος κατά το τέλος της έκλειψης. Οι παρατηρητές θα πρέπει να εξασφαλίσουν ανεμπόδιστο ορίζοντα προς τα νοτιοανατολικά ώστε να δουν όλο το φαινόμενο, ειδικά στην αρχή της μερικής φάσης που η Σελήνη θα είναι χαμηλά. 

Ο Αστρονομικός Σύλλογος Δυτικής Μακεδονίας σας καλεί στο χώρο της εκκλησίας των Αγίων Σαράντα (Αι Σαράντη) μετά τις 9 το βράδυ, να παρατηρήσουμε μαζί μέσα από τηλεσκόπια των μελών του συλλόγου αυτό το όμορφο φυσικό φαινόμενο.

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ. του συλλόγου

Ένα σχόλιο

  • ΣΥΝΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ Δ.Σ. ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.