Οδηγίες

  1. Χτυπάμε τα αυγά μαζί με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το γάλα, το σπορέλαιο, το μπέικιν, το κακάο, το αλεύρι, τις βανίλιες και ανακατεύουμε καλά.
  2. Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα 32cm, το απλώνουμε και ψήνουμε στους 170 βαθμούς, το ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα και όταν βγαίνει καθαρή είναι έτοιμο.
  3. Το αφήνουμε να κρυώσει, το τρυπάμε με ένα ξυλάκι από σουβλάκι και το βρέχουμε με 1 φλιτζάνι γάλα.
  4. Χτυπάμε την σαντιγί σε σκόνη με το γάλα μέχρι που να πήξουν και προσθέτουμε το τυρί κρέμα.
  5. Χωρίζουμε το μείγμα στα δύο και στο ένα μισό βάζουμε την πραλίνα φουντουκιού και ανακατεύουμε καλά.
  6. Αφήνουμε τις κρέμες σκεπασμένες στο ψυγείο για 1 ώρα.
  7. Χωρίς να ξεφορμάρουμε ρίχνουμε την σκούρα κρέμα πάνω από το παντεσπάνι, τα βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο και μετά καλύπτουμε με την λευκή κρέμα.
  8. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη, το αλεύρι, το κορν φλάουερ, το κακάο και ανακατεύουμε. Το βάζουμε σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το κρύο γάλα.
  9. ΠΡΟΣΟΧΗ ανακατεύουμε συνεχώς γιατί μπορεί εύκολα να πιάσει.
  10. Όταν αρχίσει να πήζει ρίχνουμε την σοκολάτα, το κατεβάζουμε από τη  φωτιά και αν θέλουμε ρίχνουμε μία κουταλιά βούτυρο.
  11. Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει.
  12. Όταν είναι εντελώς κρύα την ρίχνουμε στο γλυκό μας και την απλώνουμε.
  13. Σερβίρουμε μετά από 12 ώρες.