kozan.gr: 33 χρόνια λειτουργίας για το Συνεταιριστικό Βιβλιοπωλείο Κοζάνης

30 Αυγούστου 2018
18:08

Βρεθήκαμε, σήμερα Πέμπτη 30/8, στο Συνεταιριστικό Βιβλιοπωλείο Κοζάνης και μιλήσαμε με την υπεύθυνη Κατερίνα Κούκου, η οποία και δέχτηκε να απαντήσει στις παρακάτω ερωτήσεις μας.

  • Πόσα χρόνια λειτουργίας μετράει το Συνεταιριστικό Βιβλιοπωλείο Κοζάνης; Πώς δημιουργήθηκε;

Το Συνεταιριστικό βιβλιοπωλείο άρχισε τη λειτουργία του το 1985 δηλαδή μετράει 33 χρόνια λειτουργίας από μια ομάδα ανθρώπων με στόχο να συμβάλουν στη διακίνηση του βιβλίου. Προσπάθησε να είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό βιβλιοπωλείο, δηλαδή να διοργανώνει εκδηλώσεις. παρουσιάσεις βιβλίων, να λειτουργεί ως χώρος ανταλλαγής σκέψεων, στέκι απόψεων, γύρω από το βιβλίο, τις ιδέες και τον πολιτισμό.

     2. Ποια είναι η σχέση των Κοζανιτών με το βιβλίο και πόσο επηρεάστηκε – η αγορά – βιβλίων – από την οικονομική κρίση;

Το αναγνωστικό κοινό στην Ελλάδα όπως και στην Κοζάνη ήταν είναι και θα είναι περιορισμένο και ήταν φυσικό η κρίση να επηρεάσει το βιβλίο.

 

     

3. Τι είδους βιβλία προτιμάει ο κόσμος περισσότερο; Μυθιστορήματα; Ιστορικά; Πολιτικά;

Δεν μπορώ να απαντήσω τι είδους βιβλία διαβάζουν οι Κοζανίτες, αλλά θα απαντήσω τι είδους βιβλίου διακινεί το Συνεταιριστικό βιβλιοπωλείο. Φροντίζει τα βιβλία που τοποθετεί στα ράφια και στις προθήκες του να είναι καλή λογοτεχνία, να παρακολουθεί τις νέες εκδόσεις, σε ό,τι αφορά την Ιστορία, την Πολιτική και το δοκιμιακό λόγο.

    4. Πείτε μας κάποια βιβλία τα οποία ο κόσμος ζητάει να αγοράσει ανεξαρτήτως εποχής, δηλαδή βιβλία τα οποία δεν χάνουν ποτέ την αξία τους.

Η κλασική λογοτεχνία διαβάζεται και θα διαβάζεται πάντα. Η φιλοσοφία, η ιστορία, η ποίηση θα συνεχίζουν να ανοίγουν παράθυρα στη σκέψη.

 

   5. Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια για το συνεταιριστικό βιβλιοπωλείο;

Στόχος είναι να τα καταφέρει να συνεχίσει τη λειτουργία του, γιατί η κρίση έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα με το ηλεκτρονικό εμπόριο, τη διακίνηση βιβλίων από τις εφημερίδες κτλ.. Ελπίζουμε…

 

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.