Οδηγίες
-
Αναμειγνύουμε το ασπράδι με το σπορέλαιο.
-
Προσθέτουμε το νερό, το γάλα και ανακατεύουμε.
-
Ρίχνουμε περίπου το μισό αλεύρι, την μαγιά, την ζάχαρη και δουλεύουμε.
-
Βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
-
Μην προβληματιστείτε αν είναι αρκετά μαλακή.
-
Την σκεπάζουμε με μεμβράνη, πετσέτα και την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
-
Την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 8 μπαλάκια.
-
Τοποθετούμε ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι από μαλακό βούτυρο και τα ανοίγουμε σε φύλλα.
-
Διπλώνουμε στην μέση και απλώνουμε σπασμένη Φέτα.
-
Τυλίγουμε σε ρολό και γυρίζουμε τις άκρες με αντίθετη φορά.
-
Τα δίνουμε σχήμα κουλουριού και τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
-
Αναμειγνύουμε τον κρόκο με λίγο σπορέλαιο και αλείφουμε τα κουλούρια.
-
Προαιρετικά πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.